自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

好媽媽勳章

原帖由 火石 於 09-1-15 21:09 發表
你快d 係床底拎番出來
有咩唔明即刻上來問啦,
用得叻,再推介你買多一個
唉.. 等過年得閑先鑽研, 現在最多搵吓有乜煮先啦...

我暫都吾會有機會被你地毒再買乜機乜爐, 我已經有高速煲, 真空煲, 光波爐, 豆漿機 (借左比親戚, 現在冇地方擺吾敢攞番黎), 剛剛才被C6寸我個光波阻地方!
300년이 지나도 당신을 사랑겠습니다.

男爵府

好媽媽勳章

原帖由 catjeffcat 於 09-1-15 22:14 發表
係呀... 你唔要我可以幫你啃左佢架!!!
如果有一日我玩厭左, 可以考慮吓....

男爵府

好媽媽勳章

原帖由 dincat 於 09-1-15 22:16 發表
咁你幾時借出部光波機即
排隊等吓先....

男爵府

好媽媽勳章

原帖由 小路 於 09-1-15 22:24 發表
我買左幾個月,但我唔係成日用!哈哈!
你入左黎呢度, 就會被迫住去用啦.....

男爵府

好媽媽勳章

原帖由 火石 於 09-1-15 22:54 發表

你要勤力D,好似其他師姐師妹咁,整多D 好味既野,塞著佢把口:lol
整腰果啦,簡單又快!
我都係星期六日至得閑整多D, 有d食物又要預先醃, 有D又要買定, 平時放工返到黎街巿都冇野賣, 咁整乜鬼!
好似今日, c6放假咪叫阿囝點個c6去買豬肉兼醃埋, 等今晚整义燒, 點知個c6只係幫我買肉但冇醃, 返到黎才知咁點整啫!

男爵府

好媽媽勳章

原帖由 winwin323 於 09-1-15 23:08 發表
光波雞亦

近鏡, 睇下d雞皮, 幾誘人 http:// ...
睇落好正呀!
講起雞翼, 我一直都煮開有汁的雞翼, 前排整波光雞翼, c6話吾好食, 因為烤出黎吾及煮出黎咁淋喎, 真係比佢吹x, 好在有阿囝撐我啫!

男爵府

好媽媽勳章

原帖由 winwin323 於 09-1-15 23:17 發表
可以今晚醃定, 聽日放工返來整囉, 咁樣d肉 咪仲入味~
醃就醃左, 但要sat才有時間光波啦, 因為明晚有飯局! mouth:

男爵府

好媽媽勳章

原帖由 KPB4000 於 09-1-15 23:32 發表
引用:原帖由 KPB4000 於 09-1-15 04:58 PM 發表
我都唔知佢係乜料鑊,我最緊要係要佢一定要煎到隻蛋邊脆內軟兼漏汁,如果唔係我大小老細唔肯過我的。
你煎隻蛋都好大壓力吓喎! mouth:

男爵府

好媽媽勳章

一早返黎見到咁多美食, 點頂成日呀! 我要明天又才有時間同我個玩具玩!
原帖由 小路 於 09-1-16 09:45 發表
各位,我朋友用南乳整嘅光波雞翼!

男爵府

好媽媽勳章

原帖由 catnapper 於 09-1-16 09:24 發表
各位,

我尋晚同c6講o左, 話光波爐可以整腰果(好脆), 叉燒(好juicy), 我c6即刻雙眼發光, 我仲話可以唔落油整薯條, 薯餅

想買不過驚屋企無位擺, c6話, 都唔差在多一件野, 如果我決定買就星期六車我 ...
我覺得吾係bk毒你, 係你去毒你c6咋!

男爵府

好媽媽勳章

原帖由 Jojomama 於 09-1-16 11:53 發表
德國寶,$800
me too...

男爵府

好媽媽勳章

原帖由 Panda-Z 於 09-1-16 11:56 發表
我果部係老細幫我拎, 真係拎到cc 下
咁我好d, 帶定車仔好方便, 其實吾算太重, 只係大件囉....

男爵府

好媽媽勳章

原帖由 bobo 於 09-1-16 12:21 發表
光波食譜 :
http://www.modern-recycle.com.hk/main/home_content.php?id=30
我好興趣嗰條香煎黃立倉! :loveliness: :loveliness:

男爵府

好媽媽勳章

原帖由 靚咪媽 於 09-1-16 16:14 發表
不如你考慮12L嗰部,小白買咗,分別只係旋扭制、電線連機(要用萬能插or換插頭)、無升高圈、無焗盤和cheaper!
呢些配件應該都可以在HK/淘寶配得番囉...

男爵府

好媽媽勳章

原帖由 bobo 於 09-1-16 13:42 發表
咁咪一於今晚返去買條來整囉, 有幾難遮
我晚上返到去街巿都冇乜野可以買! 而且都要明天才有時間玩玩具咯!

男爵府

好媽媽勳章

原帖由 catjeffcat 於 09-1-16 16:22 發表
其實上次見億世通咁多問題, 我已經唸住係會買德國寶架啦.... 今日見有人一齊陪先至想買.... 咁買唔到我又唔會話很失望......
但少左兩個人一齊入教, 係我地會好失望囉....

男爵府

好媽媽勳章

原帖由 kayingivy 於 09-1-16 17:25 發表
但最大原因,佢話因為唔係同佢一齊去買喎(佢無份喎):;pppp:
其實有d男人比女人更小氣! 我嗰件都不相伯仲, 到現在都仲未讚過個爐 !

男爵府

好媽媽勳章

原帖由 Panda-Z 於 09-1-17 13:25 發表
咁多位靚太, 我今朝買左豬腩肉整燒肉,
想問下舊豬腩肉飛水先醃定醃左先飛水呢??
飛水先醃

男爵府

好媽媽勳章

原帖由 catjeffcat 於 09-1-17 14:59 發表
咁小過九百幾就買啦.... 我即刻還佢一句自取八百幾? 佢無再出聲, 咁又再問佢咁買唔買, 佢又唔出聲, 跟住我成個身貼住佢好爹佢咁買唔買 jak.... 結果佢就話買, 其實佢係會比我買, 不過係都要玩下我先至安落..... 我唸我會同比你地光波功射到的同事一齊係工聯會度買德國寶架啦.....
你老公真係好鬼c抵吾住你壓埋去佢度!

男爵府

好媽媽勳章

原帖由 cherryma 於 09-1-17 16:45 發表
大約$42-$49一斤就係印度腰果(有啲係價錢牌會寫明架), 有啲賣$2x果啲一定唔係, 因為細粒好多架, 再唔係妳問下老闆, 佢多數會答妳的
好在樓下街巿有賣, 所以才能今日整到! 我個邊$36/斤, 我其實一共光8mins, 剛走開一會, 差點就燶左...

首頁

尾頁

跳至