跳至

首頁

尾頁

大宅

如題

子爵府

回覆樓主:

點解唔跟哥哥入青天?

珍珠宮

回覆樓主:

俾我實唔會
哥哥讀得唔好咩?

珍珠宮

減齡達人勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 BK Milk勳章

cheukwanma 發表於 17-6-6 08:25
如題

我大仔都係青天讀,我女下年k3都會選返青天,我見阿仔讀緊幾好又ok喎。

子爵府

青天第一志願都派唔哂, 禁你都想博?

你禁有把扼派到好過青天??

一係天堂, 一係地獄, 樓主三思呀!

大宅

出年應該爭得勁過今年喎﹗

大宅

回覆樓主:

其實我大囝都讀得幾好……不過始終學校程度較1線小學低……但我純粹問下,我諗我最後唔敢搏

大宅

BK Milk勳章

回覆樓主:

我不知幾想入青天都入唔到,你有位都想放棄。你唔讀,其實真心大把人吼住你個位,樓主你真係要諗清楚。

大宅

間間學校都有好有唔好架啦, 你想揀啲乜呀?青天有咩唔好??

大宅

回覆樓主:

唔好講話你個細仔龍年出世
唔好彩比你跌咗落去寶校,個細仔唔知怨你好定唔你怨好,叩門真係唔好玩,入咗寶校個個都想叩出黎

大宅

煩少d唔好嗎? 除非樓主有特別原因唔揀青天

別墅

如果係出年, 真係博唔覺, 除非你好有把叩到,....因呢個音樂搖椅, 真係心血少都會死...

出年都仲係多人的年份., 你話下2年都可以.....出年就....你仲有時間諗清楚....
你覺得唔夠深., 可以先讀一年, 考好成績,再轉校. 去考插班生

大宅

回覆樓主:

謝各位!

別墅

我本身係92年青天畢業生,過幾年我個馬b都會報,如果我報一線如何日東,李金,蒙恩等,一來九成九入唔到,二來怕自己跟唔到啲功課,到時大家都辛苦,我本身喜歡青天有個教堂,同埋地理位置上都幾好,排名就中中等等,同埋仲有個搞笑原因,因青天隔離有瓏門,到時好大機會識到啲住豪宅嘅friend,保持聯絡第事大個分分鐘拍埋拖結埋婚,咁層樓就有著落啦,純粹個人獨特見解

珍珠宮

減齡達人勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 BK Milk勳章

cheukwanma 發表於 17-6-6 13:33
其實我大囝都讀得幾好……不過始終學校程度較1線小學低……但我純粹問下,我諗我最後唔敢搏
...

其實青天d程度唔低嫁,我有朋友讀其他校仲話深過佢地添!

男爵府

小朋友目前小一,普普通通,冇教快也冇教慢,唔催谷少抄寫,唔覺特別深,英文由基礎教起,小一較淺算正常,升上去就未知啦。

經常有得做義工,唔似某些學校生怕家長發現問題似的一步都唔准入去咁。

非常滿意,唯一最想改進的就是校舍操場大小(不過都冇位擴建啦。。。)

大宅

回覆樓主:

樓主想讀1線,相信佢小朋友應該係又醒又自動波嘅佢先會想比間更好嘅佢讀
明年大抽獎好難博, 既然係醒嘅一係去考圓玄同時自行選番表青天,如果圓玄收咪讀呢間一線囉,唔收都仲有青天
咁做比較保險啊

別墅

樓主, 真心果句, 你有2個小朋友, 細一定跟大
否則, 細只有10分, 一定唔好望入一線小學; 出年二線都未必入到

再者, 青天又不是好差的學校, 我去過觀課, 校長好有心亦好積極

最後, 如果俾你細仔入到你想既心儀學校又點呢, 到時兩間學校, 接返學放學要兩邊走, 又麻煩; 仲要學校在同一日有活動, 你去大仔個活動; 定細仔呢, 都未講到打風落雨點照顧

所以, 樓主俾細仔跟大仔, 是百利而無一害.

PS: 我都有兩個, 大女K2龍年細B, 我仲愁過你啦!

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 DHA勳章

CK1110 發表於 17-6-10 10:07
樓主, 真心果句, 你有2個小朋友, 細一定跟大
否則, 細只有10分, 一定唔好望入一線小學; 出年二線都未必入到 ...

agree, 青天也不差,收我一定讀

首頁

尾頁

跳至