自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

我媽媽是香港永久居民,但非香港出世,未到過台灣,有特區護照,應該點樣申請台証? 可以網上做証嗎? 我見台灣個邊改咗例,但睇唔明
請問有無人最近有類似情況申請台証呢? 謝謝

珍珠宮

玩具勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章

yungchai 發表於 17-6-6 13:02
我媽媽是香港永久居民,但非香港出世,未到過台灣,有特區護照,應該點樣申請台証? 可以網上做証嗎? 我見台 ...

依家可上網申請,七日到攪掂。
身體健康,生活愉快

翡翠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 認識瑞士牛牛第一回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

搵旅行社搞得唔得?

伯爵府

我媽媽是香港永久居民,但非香港出世,未到過台灣,有特區護照,應該點樣申請台証? 可以網上做証嗎? 我見台 ...

非香港出生, 要到金鐘做台證喎, 你打去金鐘辧事處問下就會清晰D

珍珠宮

環保接龍勳章

zhouzhouBB 發表於 17-6-6 15:45
非香港出生, 要到金鐘做台證喎, 你打去金鐘辧事處問下就會清晰D

非香港出生,上面有JM講左,宜家上網可做到台証,唔駛去金鐘。

wcpcelia    發表於 17-6-6 16:57

教養孩童,使他走當行的道, 就是到老, 他也不偏離!

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 開心吸收勳章

今年開始可以上網做,要7日就得啦,簡單左,唔洗親身去金鐘辦。

男爵府

唔知宜家改成點,之前朋友試過,唔可以用特區護照做証,一定要出生地既護照先可以
我係第一胎, 祝各媽咪開開心心 !

首頁

尾頁

跳至