自由講場

跳至

首頁
12345...9

尾頁

水晶宮

2018復活節勳章

回覆樓主:

佢地三個人做既野可能會破壞幾多個家庭?百個?千個?萬個?

我覺得佢地要受到應有的處罰

翡翠宮

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 +3金熱血 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 wyeth冷知識勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 笑得好勳章

毒品害人不淺, 唔係個人受害, 而係整個社會都要付出有人吸毒嘅代價
唔應該濫用同情心, 須知幾多青少年俾毒品控制前途盡毁

funfun759    發表於 17-6-9 15:35
my005    發表於 17-6-9 13:07

男爵府

回覆樓主:

咁又唔好咁講,年青人出社會通常都喺小豬一隻,就睇吓佢際遇會遇到好人定柴狼。

珍珠宮

呢三個為咗錢, 免費旅遊幫人帶貨, 無論佢幫人帶咩都好, 宜家斷正被人捉到, 就唔好賴三賴四. 幫人帶貨有咁旬既酬勞, 稍微用個腦諗下都知一定係唔見得光既嘢啦. 佢哋無幫人帶貨就唔會被人拉. 佢哋一啲都唔抵可憐, 坐一世監, 被判死刑都係抵死, 自己攞嚟.

samsmama    發表於 17-6-9 13:29

男爵府

stevewoo 發表於 17-6-9 12:30
故事唔係咁簡單,您地外人真係講得容易。您地上網search 下一個節目叫 ban up aboard 就會更有體會。

佢地 ...

我都有睇過,有好個別係被要脅或比愛情騙子呃咗,但多數當事人都承認係自己貪$抵死喎。

其實稍為用下腦都知博唔過啦,要收埋d嘢入個喼嘅暗格,仲要比錢你賺,白痴都知係違禁品同毒品啦,唔通奶粉咩?怪只怪佢地貪錢,自願冒險幫人帶貨。

唔好講到佢地咁無辜。

子爵府

畀面勳章

回覆樓主

我都有問過C6,佢地想香港點幫,我C6話,可能想入境處安排見面,而領事館都只能安排見面。

我仲同佢討論最高刑罰係死刑定係終身,佢話人在異鄉,死左一了百了,反而益左佢地。係呢D落後國家既監獄坐終身只會仲慘過死。

男爵府

佢哋梗想番香港啦,喺泰國坐,佢哋就知味道!

通常呢啲人,有事就著草走去第二道(雖然呢單唔係),俾人拉咗,就死到要番香港,喺嗰啲坐,真係生不如死!

公爵府

熱血勳章 畀面勳章

回覆樓主:

講黎講去咪就係蠢囉!阿媽由細教落,唔好幫人攞野,亦唔好攞人地嘅野!

1314625    發表於 17-6-9 13:36

琥珀宮

my005 發表於 17-6-9 12:28
我早前唔記得睇/聽過新聞,其實申請返香港服刑,係有架,呢個規定,係跟據《移交被判刑人士條

例》(第513 ...

既然有條例,依規申請,亦不為過

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

木土土 發表於 17-6-9 13:26
既然有條例,依規申請,亦不為過

係﹗佢地依例可申請,呢個係佢地既權利。
但雙方國家/地方批唔批,係另一件事。

這個世界上所有的愛都是以聚合為最終目的,只有一種愛以分離為目的,那就是父母對孩子的愛。 父母真正成功的愛,就是讓孩子盡早成為一個獨立的分個體﹗

珍珠宮

開心吸收勳章

mln 發表於 17-6-9 12:43
有冇佢地Facebook睇丫?

違規內容

象牙宮

2024年龍年勳章

choc_choc 發表於 17-6-9 12:23
今次佢哋運可卡因算大命,如果係海洛英,死硬。

睇咗呢單新聞,我才知道可卡因和海洛英唔同 grade, 以前一直以為係差不多唧毒品。

珍珠宮

開心吸收勳章

my005 發表於 17-6-9 13:28
國有國法。。。。 123禁易 放出來。。

他國 顏面可存

違規內容

水晶宮

回覆 stevewoo 的帖子

我都有諗過佢地事前唔知運"毒",以為只係運遺禁品, 捉到最多罰錢, 而且罰款又唔駛佢比, 又有錢賺, 又有得免費去旅行.....但作為二十幾歲的年青人都 "無知"、"貪心"、輕信別人" 其實都幾可悲

不過這真是一個好好的反面教材給年青人, "無知"同"貪心"可以令自己付出非常沉重的代價

象牙宮

2024年龍年勳章

係咪要係當地服刑一定年數,才可申請?

之前陽明山殺夫案個鬼婆,以係香港已服刑十年,申請去美國坐監。

伯爵府

幾抵死都好...就算佢父母都明知係抵死也好, 做父母唔通唔幫? 點都唔會同個女講你抵死就等死啦. 稍為有啲希望都盡力想辦法幫兒女, 人之常情

子爵府

回覆樓主:

有興趣大家可以上去 www.thaiprisonlife.com 睇下泰國其中一個監獄嘅情況 :

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

Sumyeema1 發表於 17-6-9 13:35
係咪要係當地服刑一定年數,才可申請?

之前陽明山殺夫案個鬼婆,以係香港已服刑十年,申請去美國坐監。

應係。
這個世界上所有的愛都是以聚合為最終目的,只有一種愛以分離為目的,那就是父母對孩子的愛。 父母真正成功的愛,就是讓孩子盡早成為一個獨立的分個體﹗

琥珀宮

但呢個post主旨係話佢地申請都唔啱

珍珠宮

開心吸收勳章

mln 發表於 17-6-9 12:43
有冇佢地Facebook睇丫?
http://hk.apple.nextmedia.com/realtime/breaking/20170607/56796131

港女巴西打卡晒命 上機赴泰國前繼續「請人」
違規內容

首頁
12345...9

尾頁

跳至