跳至

首頁

尾頁

別墅

好媽媽勳章

請問各位媽媽你o地每日除左奶之外,會比幾多水bb飲呢?

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

近排亞仔好乖, 每次都飲4OZ, 每日有5次以上。
原帖由 colettecyk 於 09-1-17 02:05 發表
請問各位媽媽你o地每日除左奶之外,會比幾多水bb飲呢?

男爵府

好媽媽勳章

原帖由 小丑魚 於 09-1-17 10:48 發表
近排亞仔好乖, 每次都飲4OZ, 每日有5次以上。

嘩....妳仔仔好乖飲錦多水 我隻小魔怪每日大約飲6OZ咋

複式洋房

awww mine hate water got to feed her with spoon i like just like 20 ml a day
wish she wud drink more psh `

大宅

小虫每日食完米糊同粥仔都會飲水. 但係一俾個奶樽佢, 佢就當個奶樽係咬牙膠咁玩. 都唔知佢飲到幾多...

別墅

好媽媽勳章

唉!我比好小水亞仔飲,我埋身餵奶驚佢飲得太多水唔食奶啞。唔知一日內飲4-5安果汁或水夠未呢??

別墅

我個仔都飲好少水, 一日只有2oz左右, 但我會俾D果汁或者煲D萍果雪梨紅蘿蔔水佢, 呢D佢就好like, 可以一次飲百幾ml, 一日幾次.

洋房

我個女都唔飲水!
人奶可唔可以代替水?

別墅

my son also doesn't like water, then his peepee is yellow 2 days ago, and the poopoo is a bit hard, I think not enough water, so I force him to drink water, since I am breastfeeding my son, he will not take bottle while I feed him, then sipsip cup not so famliar to use, I only use spoon to feed him...so slow, but yesterday the peepee is better not so yellow, so I think need to force him as he ate quite a lot solid food.

別墅

吱吱都係唔係幾肯飲水..."

如果佢唔飲ge時候比個樽佢,佢會咬個奶咀..."
當佢真正口渴ge時候,佢先會飲..."
多d黎睇我同對寶貝ge blog丫*
http://hk.myblog.yahoo.com/babewings0301/

大宅

我都係俾3安果汁個囡飲.
如果唔喜歡飲水, 咪飲果汁囉, 無問題ge.
可以慢慢加多少少水, 佢咪飲下飲下變咗飲水囉.

原帖由 colettecyk 於 09-1-17 17:49 發表
唉!我比好小水亞仔飲,我埋身餵奶驚佢飲得太多水唔食奶啞。唔知一日內飲4-5安果汁或水夠未呢??

別墅

好媽媽勳章

我亞b都唔肯用樽架,但我覺得用spoon餵得好慢,又攪到成身都係,用學習杯佢有未識飲,有時仲掛住咬條飲管,反而用針筒比水佢飲,佢仲肯飲,而且仲好似好鍾意飲咁添! 我之前比得小水佢飲,去便便時見到佢好似我生佢o個時咁,好似好驚、好辛苦,喊哂、流哂汗,你都可以試試,睇下會唔會好d。
原帖由 chanpcdaisy 於 09-1-18 15:51 發表
my son also doesn't like water, then his peepee is yellow 2 days ago, and the poopoo is a bit hard, I think not enough water, so I force him to drink water, since I am breastfeeding my son, he will no ...

侯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

我囡囡都飲好少水..唔知係咪因為咁..佢all bubu 係一粒粒...不係係軟身..睇黎真係要迫下佢先..

別墅

好媽媽勳章

我初初驚佢飲水多埋身就會飲小左奶,所以比好小水佢飲,但依家比番多d果汁/水佢飲,佢d bubu都係軟身,但都好似all得好辛苦咁,唔知應該飲幾多先會好d??
原帖由 fre124124 於 09-1-19 14:10 發表
我囡囡都飲好少水..唔知係咪因為咁..佢all bubu 係一粒粒...不係係軟身..睇黎真係要迫下佢先..

首頁

尾頁

跳至