懷孕前後

跳至

首頁
12345...7

尾頁

禁止訪問

大宅

其實 同老爺奶奶住都幾好。。。有人服侍你起居飲食。。。我呢D。。5好話返去住。。。話間5中返去食飯。。都話5得。。試下先啦。。BB出左生頭個月。。會好辛苦。。佢肯同你湊。。。你應該開心。想當年我自己一個湊。。。天寒地凍。。我老公又5理 就算bb大哭。佢都5會起身。。幫下手。。。你以家5好諗咁多野。。。開開心心生個肥肥白白bb出黎啦。。

子爵府

回覆樓主:

有人同你凑b好好多,生完好辛苦呀,如果因為咁同老公離婚就唔抵,定係你哋仲有其他問題?又或者你本身唔鍾意6299?

子爵府

回覆樓主

其實家有一老係好好多架!我都係同奶奶住左10年!有時都會有湊小朋友意見分奇既時候,我奶奶吾算好(文塞),試下啦⋯⋯未必係壞事

禁止訪問

男爵府

回覆樓主

當你諗到只係比家用,同埋把口客氣d就有工人用
諗到呢度都開心
由其是你咗工,你都只係每日對幾個鐘就瞓覺,瞓醒就就工,放假就閃咗出去,咁都睇唔開?

陀b做乜唔開心呢?

別墅

Charliefunfun 發表於 17-6-12 08:32
我自細見住我阿媽同99家嘈屋閉,我好有陰影。

相見好,同住難,我好怕放左工返到屋企都無得放鬆。

其實要睇下99係咩性格,如果佢好開通唔麻煩,唔會對湊小朋友多多意見既都ok ga,多個女人幫下你手,你會冇咁辛苦,而且佢地一定好錫你小朋友。或者相處落唔係咁差呢。你可以同老公傾下將來點湊,一定要跟你既方法,搬唔搬咪遲啲再諗。

大宅

回覆樓主

何不同老公認真商量一下搬出去,俾佢知道妳幾難受,同心情受影響。陀bb要保持心情平靜,佢就黎做爸爸,應該為妳為bb諗下,試下搬出去睇下會唔會改善。

男爵府

減齡達人勳章 牛年勳章 BK Milk勳章 開心吸收勳章

回覆樓主

其實佢肯湊b都好好
你諗下雖然你有經濟能力可以搬出去住,但當你返工bb係屋企邊個照顧?請工人會放心?奶奶肯湊都好,起碼係自己屋企人照顧嘛
陀b係開心事,你5開心bb會感受到,同老公如果5係有其他問題,5好再甘輕易諗離婚拉

禁止訪問

大宅

Charliefunfun 發表於 17-6-12 06:01
結婚前已經講左唔可以同6299同住,我本身自己有經濟能力,所以咪話自己比錢租返附近。

我老公話點都要試下 ...

請工人, 請陪月, 會好d!
唔係既話仲煩!
大住肚唔好諗咁多....
離婚係影響下一代, 唔係你自己...
最多日日夜d返, 平日返呀媽度多d

禁止訪問

禁止訪問

大宅

Charliefunfun 發表於 17-6-12 06:01
結婚前已經講左唔可以同6299同住,我本身自己有經濟能力,所以咪話自己比錢租返附近。

我老公話點都要試下 ...

而家住左一段時間,你同6299相處成點?

大宅

Charliefunfun 發表於 17-6-12 08:50
回覆 bearbmama 的帖子

我老公話住1.5年再搬已經係讓左步,我諗到果年半日日夜夜提心吊膽驚自己得罪奶奶就 ...

咁好大壓力啫!唉!不過都明有時d老公可以幾愚孝,但千其唔好衝動話離婚。反正坐月妳可以返外家,乘機透下氣冷靜下,坐耐d先返去。記住保持心情平靜,諗下肚入面嘅bb,開心d!

禁止訪問

禁止訪問

男爵府

回覆樓主:

其實就算自己有能力都唔夠家人對自己好。工人有幾多肯湊初生,陪月最多做一兩個月。屋企多個工人都已經冇左私人空間,如果關係好,又點會覺得奶奶係服侍自己。佢照顧自己同時,作為新抱亦可以其他方面考順返對方。離婚咁易諗出黎 點去過埋下半生

大宅

唔好咁輕易就講離婚呢d說話,會傷害大家感情,之後日子還很長,還有好多嘢需要一齊努力面對。

我自己就覺得同6299住冇想像中咁差,
好睇佢哋為人,我99本人為人ok易相處,
平時我同老公返工放工返家就有得食飯,
只是幫手洗下碗,和清潔自己間房間,
其他家務事洗衫打掃都唔駛我理,
放假就同佢哋出去飲下茶咁,聯誼當係慰勞下。
其實係幾好架。當然有不太方便的地方
但比起自己要返工,返到屋企仲要忙家務事真是好多架。

多些向好方面諗,放低下自己,嘗試下同佢哋相處無防,

珍珠宮

回覆樓主:

我明白,相見好同住難,始終一屋都係佢屋企人,返屋企同冇私隱冇分別,返工咁辛苦放工返屋企都係想抖想做自己鍾意既野,但係屋企多左幾個唔係自己親人,就乜都做唔到,唔好話年半,1日都唔想,結婚想組織家庭就自己住,同你老公講,就算唔一齊住,都可以見面,你鍾意日日過去食飯都得,搵附近既屋,總知大家都要有私人空間,好老實我自己鍾意係屋企冇束縛,唔戴胸圍著住條底褲周圍行,坐係梳化擘大對肶睇住電視撩鼻屎不知幾爽,放督屁都大聲d,但係同人住你唔可以囉……你都可以咁同老公講,唔一定要去到憎佢,離婚

首頁
12345...7

尾頁

跳至