自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

而家好不安,真係好怕一間都叩唔到今日有一間知結果,等電話……真係好難捱好難受,望住個小朋友,真係覺得好對佢唔住

侯爵府

adawong1219 發表於 17-6-12 10:20
而家好不安,真係好怕一間都叩唔到今日有一間知結果,等電話……真係好難捱好難受,望住個小朋友,真 ...

音樂椅轉到九月嫁、吾洗驚。另外你有無叩下d小人d既二線尾個d呀?
成功的人放眼於機會,失敗的人放眼於障礙。 生命長短我無法控制,但內容就可以由我發揮!

侯爵府

虎到金來勳章 親子王國15週年勳章

加油

水晶宮

2018復活節勳章

回覆樓主:

唔知點安慰你你要加油呀

子爵府

SaBB 發表於 17-6-12 10:23
音樂椅轉到九月嫁、吾洗驚。另外你有無叩下d小人d既二線尾個d呀?

有叩呀……不過越in越冇信心

子爵府

losttoa 發表於 17-6-12 10:26
唔知點安慰你你要加油呀

我已經屈住好多日

男爵府

BK Milk勳章 畀面勳章

回覆樓主

請問咩叫做寶校?

男爵府

waiman1204 發表於 17-6-12 10:31
請問咩叫做寶校?

同問

已刪除用户

2018復活節勳章 開心吸收勳章 育兒性格勳章 畀面勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

子爵府

2018父親節勳章 開心吸收勳章

派寶校唔緊要
仲有3個月轉嫁個盤!
我要我 盛放心中 快要熄滅的花火
我要我 救活命中 快要逝去的英勇

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 減齡達人勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 KMALL特別版勳章

唔好畀咁大壓力自己先, 小朋友都會感受到丫.

我囡當年都派得唔好, 四出咁去叩門, 心儀既全無 feedback, 最終到 7 月先收到第一間通知收左, 之後再過一段時間另一間收, 個時接近 8 月.

叩門張音樂椅去到開學仲玩緊丫.

熙fi媽媽    發表於 17-6-12 14:00
任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

水晶宮

2018復活節勳章

adawong1219 發表於 17-6-12 10:29
我已經屈住好多日

我明白,唔開心就講出來啦,雖然我後年先玩依個遊戲,但我淨係睇字已經覺得膽顫心驚,我衷心祝你有好消息呀,加加油

水晶宮

牛年勳章 2018復活節勳章

回覆 adawong1219 的帖子

adawong1219 發表於 17-6-12 10:20
而家好不安,真係好怕一間都叩唔到今日有一間知結果,等電話……真係好難捱好難受,望住個小朋友,真係覺得好對佢唔住 ...

傻豬, 唔好有咁既諗法啦~
實情成個"GAME" 根本係靠「運氣」。

同埋唔好咁大壓力, 自己唔開心, 小朋友知道會唔開心。
試叩多D 非熱門學校, 志在叩唔到頭志願, 都先脫離宝校先。
同埋1日未到最後, 都重有機會。
再唔係, 小一俾心機操成續, 小二轉校會比叩門機會大。

加油!

Childhood is journey, not a race.

侯爵府

回覆樓主:

唔好覺得對小朋友唔住,有咩咁對佢唔住?呢個講命水既野,做咩要自責?我上年叩門,我無一刻想喊,無一刻自責過。。因為唔係我錯,唔係小朋友錯。。咁想改變,咪去叩門囉。。喊咩,怨咩。。我直頭覺得怨係會破壞左個氣場。。影響個運。。所以我積極到尾。。子女見到係我呢個日日笑面盈盈既阿媽。。日日同我去威。。我身邊人同我呻,我真心覺得煩。。呻有X用囉。。做啦。。寫多幾封信,再去了解下身邊既學校,再去揾D可取既地方。。即使寶校又如何,我就要做寶校最叻果個。。。一樣可以跳出黎。。所有野都唔好諗灰果面。。最後,in 左 7間。。4間收。。信我。。收番D眼淚,收番D自責。。同子女fight過啦。。

Zebrafish    發表於 17-6-12 14:20
ok_ko    發表於 17-6-12 14:02
Felix223    發表於 17-6-12 14:01
mataitaitai    發表於 17-6-12 11:10
lojo11    發表於 17-6-12 10:49

子爵府

請問咩叫做寶校?

香港人唔會揀,同埋我呢間有大半係南亞人……

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

一日未開學都仲玩緊 musical chair,加油
我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

侯爵府

畀面勳章

請問咩叫做寶校?

即係果區最差,冇人想讀的。

男爵府

BK Milk勳章 畀面勳章

adawong1219 發表於 17-6-12 10:41
香港人唔會揀,同埋我呢間有大半係南亞人……

明白了

男爵府

侯爵府

adawong1219 發表於 17-6-12 10:28
有叩呀……不過越in越冇信心

比d信心小朋友!寫多2封叩門信!
成功的人放眼於機會,失敗的人放眼於障礙。 生命長短我無法控制,但內容就可以由我發揮!

首頁

尾頁

跳至