自由講場

跳至

首頁
12345...14

尾頁

珍珠宮

小天使 發表於 17-6-16 05:16
我當年大仔都扣在14間。考在15個試。更加怒是填111的學校都無俾我考扣門試或任何見面機會。
這事情我覺得 ...

唔係講彩數,其實邊見得晒咁多學生吖?!有啲位比咗自己人見,千真萬確,我近親中有人第一身經歷。算啦,世界上邊有公平?!

禁止訪問

回覆樓主:

珍珠宮

castle100 發表於 17-6-16 04:12
到底係咩問題?個心好疼好累!到底那𥚃出了問題?不斷係咁問自己.係亞仔問題定我的問題定我的教育 ...

溫馨提示:樓主如需轉校插小二,記得一早預備好所有材料,五月頭好去申請,唔好遲

子爵府

減齡達人勳章 畀面勳章

回覆樓主:

我兩年前同你一樣叩左5間,無一間收 我明白你的,加油,
過左之後,回頭一看,會見到自己曾經努力過,就不會後悔了

子爵府

回覆樓主:

樓主,一直都有睇你的小一post, 叩到你心儀的當然最好,如果今年未叩到,不如嘗試放開心情,了解新學校,做好準備到小二再叩。 保重身體,小朋友還需要你照顧

侯爵府

2024年龍年勳章

一日未到終點,一日都未知結果
媽媽加油,做0的開心事,等好氣勢黎

男爵府

先唔好唔開心住.......機會仍然有的.....真係有好多人派到好野去放棄私校, 開左學兩個星期先係定局, 有d人真係會hold住私校同津校架, 校長話所有小學開左學兩個星期左右, 就要交小一名單上教署, 何況以家暑假都未放, 唔好咁唔開心住.... 如果曾經in過嘅學校, 再試下send多封求信去...希望你有好消息!

子爵府

樓主,RELAX! 柳暗花明...妳GUM緊張會影響到小朋友嫁,令小朋友都好緊張同埋有可能會怪自己嫁,其實派果間係咪真係差到無可能讀?如果妳小朋友感覺到間學校真係GUM差,未讀已經不喜歡間學校,都不是好事.

RELAX, 示要比自己太大壓力,人總有路行的

珍珠宮

開心吸收勳章

唔收唔代表是你小朋友及你的問題, 只是唔好彩而已, 加油, 未到9月都仲有機會的。

水晶宮

到底係咩問題?個心好疼好累!到底那𥚃出了問題?不斷係咁問自己.係亞仔問題定我的問題定我的教育 ...

我上星期放左私校位,如果經濟冇問題,建議你逐間私校打去問下,如果有位入左先,之後再算。

祝福!

大宅

castle100 發表於 17-6-16 07:49
回覆 gracelam 的帖子

我間間都打了、間間都冇位晒!有D表都唔收!

保良局有間新校喺天后有冇試?

大宅

BK Milk勳章

回覆樓主:

樓主仲未去到最後唔好灰心,相信還有機會
可否問下幼稚園校長幫你寫推薦信?
祝福你

男爵府

開心吸收勳章

好明白你感受,明年到我~

加油!!!

禁止訪問

回覆樓主

侯爵府

回覆樓主

翡翠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章

回覆樓主:

即管去扣吓私校,直資就肯定冇位。 祝福樓主

所以我當年真係唔敢玩大抽獎,呢個遊戲根本就唔公平,只講運,去咗讀一間一條龍直資,6年後今日,慶幸再一次唔洗玩中學大抽獎,入返自己龍校。我自覺冇咩抽獎運

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

去年朋友個仔派左天水圍band 3學校,最終有一間 band 2中收左,返左學兩日有間 band 1仲要中學有band 1联系嘅小學問佢讀晤讀,佢即刻去登記買過哂書同校服,因佢仲有個細仔,但佢真係成個暑假去叩門,佢叩左十幾間,樓主真係要漁翁撒網,希望在人間,加油

大宅

castle100 發表於 17-6-16 07:49
回覆 gracelam 的帖子

我間間都打了、間間都冇位晒!有D表都唔收!

正常喎,有位都俾waiting list 既學生啦…臨急才抱佛腳,不過希望你都扣到心儀學校,祝一切順利

侯爵府

樓主, 凡事命命中有定數, 只要你同仔仔盡咗力, 最後係點都應該欣然接受, 好似上面D JM講小學點差都唔差得去邊嘅....放鬆心情, 唔好迫得太緊, 越迫越唔開心..何苦呢..... 最後, 希望你仔仔有個開開心心小學生活... 加油吧...

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

首頁
12345...14

尾頁

跳至