夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

ninachu 發表於 17-6-18 16:27
唔好係bb面前嘈,bb識聽,大家都係新手父母,俾D耐性

(emoji)(emoji)真系有苦自知⋯有好多野睇唔過眼都好似要啞忍咁。

複式洋房

ninachu 發表於 17-6-18 16:27
唔好係bb面前嘈,bb識聽,大家都係新手父母,俾D耐性

唉⋯我唔系唔比耐性呀!系有時真系好累需要人幫手嘅時候,啲人都系hea 住做(emoji),執手尾嘅都系自己,想休息一陣都唔得

男爵府

回覆:自從小朋友出世,覺得爭執愈多愈無聊

唉!都話係香港做媽媽特別辛苦?顧出顧入由早到晚冇停,又要返工,又要揍仔,又要煮飯,食完又要洗抹,个C6收工就扮大爺,生活折磨爭執自然多係嗎?

大宅

tommy715 發表於 17-6-19 09:08
唉!都話係香港做媽媽特別辛苦?顧出顧入由早到晚冇停,又要返工,又要揍仔,又要煮飯,食完又要洗抹,个C6 ...

如果問題常常來自於家務,請姐姐啦,每日百五蚊,已解決好多問題,淨係化解好多夫妻爭拗,已經超值。。。

男爵府

開心吸收勳章

你老公都幾 "好" 脾氣丫, 我每次想發脾氣, 已被老婆先鬧到我狗血淋頭 .... 久而久之, 我連脾氣都唔想發, 唔想被人鬧. 我返幾份工, 仲要做家務, 我比你老公更累.

伯爵府

好媽媽勳章

回覆樓主

同感!生左小朋友我都對c6多左不滿。覺得點解佢唔可以主動d?成日想停留係未有小朋友既生活咁。

同佢講,佢覺得自己冇問題,仲話我好話佢。個囡喊,佢同佢屋企人wechat緊,就話要傾埋先黎幫我手。但掉返轉係我,就話我掛住玩手機唔理個囡。一句搞唔掂個囡就繼續坐係度上網,任得我自己一個忙到踢晒腳,唉!

試過好聲好氣同佢講,仲俾佢話返轉頭,話打緊機唔可以中途離場,叫我等陣。反正同一樣野,佢做冇問題,我做就係錯。我而家都將自己要求降到最低,當屋企得自己一個湊囡算,唔想嘈

大宅

回覆樓主:

我老公脾氣好過我。 生完bb 我都有情緒。 佢次次都唔出聲 等我發洩完先。 湊B 方面佢都幾緊張。 除左有時會打機之外

男爵府

happyan1028 發表於 17-6-17 20:16
好辛苦,好想呻下

Bb出世後, 我冇要求c6要全力幫我。因為,我媽幫我湊bb, 生活已經舒服好多。只係放假自 ...

你C6皮氣差冇耐性,最怕到時你B脾氣性格都受你C6影響

大宅

開心吸收勳章

好辛苦,好想呻下

Bb出世後, 我冇要求c6要全力幫我。因為,我媽幫我湊bb, 生活已經舒服好多。只係放假自 ...

我C6都會嫁, 我全職湊囡, 條友日日放工返黎扮死狗超累, 叫佢哄囡訓覺就話好眼訓好累, 但一番到房就鬼打都無咁精神, 打兩個鐘機先訓, 有時我都需要休息下, 叫佢湊半日我去行下街, 就成日打黎講到自己超慘, 到到都去唔到買個飯都唔得各樣, 陀緊第二胎, 好累, 根本唔想湊個大囡去99到, 條友就係度發脾氣, 是關阿99話要見孫, 但呢位先生唔想湊, 所以可以入我數, 發脾氣話我累佢比阿媽鬧

我隻C6係有王子病的, 當佢都係BB咪算囉, 雖然有時都會諗早知有左小朋友會咁辛苦就唔同佢生, 基本上都無乜老豆既責任, 但阿囡又真係帶左好多歡樂比我, 開頭都有期望C6會成熟為小朋友改變, 但時間証明唔會, 唯有改變自己心態啦, 廢時同佢嘈, 留番黎陪阿囡玩好過, 有時超不滿會當佢透明

大宅

試吓聽,可能有幫助 https://youtu.be/d_9OJQLJlvs

加油!

伯爵府

好辛苦,好想呻下

我c6唔會,佢對個女好有耐性

首頁

尾頁

跳至