婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

子爵府

虎到金來勳章 HiPP勳章(1) 好媽媽勳章

好奇寶 發表於 17-6-21 13:18
你係咪第一個bb?一定會有呢d問題!只係想將最好嘅俾bb,覺得薯片無益,總之一律係我哋心中無益嘅野都唔想 ...

第二個,第一個不是自己湊,食左咩都唔知
我B仔10月4日出世. 3.78KG
18MTH 15KG,84.5CM
13MTH 13KG,82.5CM
10MTH 12.42KG(連衫)
6MTH 10.08KG,72.5CM
5MTH 9.8KG(連衫)
4MTH 8.73KG,68CM
3.5MTH 8.98KG(連衫)
3MTH 8.4KG(連衫)
2MTH 6.9KG,61.5CM
1MTH 5.2KG

子爵府

heidys 發表於 17-6-21 15:22
第二個,第一個不是自己湊,食左咩都唔知

不過無穿無爛...表面健健康康咁啦。
我係擔心果d影響專注力、過度活躍、高血壓、腎功能呢d 唔出事都唔會發現的暗病囉
1MTH 5.2KG

伯爵府

heidys 發表於 17-6-19 18:15
求安慰

我歲半被飲汽水tim呀,堅無奈,有無安慰到你?

大宅

畀面勳章

我親眼見過奶奶餵姑奶個b(六個月大)食蟹膏!無錯!係蟹膏!
我姑奶當時係同意既,果個係佢媽,如果佢餵我b食蟹膏我同佢死過!

子爵府

ivythepooh 發表於 17-7-5 01:18
我歲半被飲汽水tim呀,堅無奈,有無安慰到你?

咁自此有無唔飲水?
1MTH 5.2KG

男爵府

heidys 發表於 17-6-19 18:15
求安慰
我果個1歲已經咩都食啦未夠1歲已經綿花糖、餅乾、朱古力, 開頭我都嬲到爆, 講左唔食得仲係咁餵,
小朋友以為有得食, 點知媽咪唔俾, 認為媽咪係衰人,
後來過左一歲, 我就放寬左啦, 一兩啖就隻眼開隻眼閉, 食得多就肯定唔俾架啦!!

子爵府

EudyptulaMinor 發表於 17-7-5 11:41
我果個1歲已經咩都食啦未夠1歲已經綿花糖、餅乾、朱古力, 開頭我都嬲到爆, 講左唔食得仲係咁餵, ...

咁有無食到個仔過度活躍呀?聽聞食得糖多又會忟憎D喎
1MTH 5.2KG

男爵府

heidys 發表於 17-7-5 12:12
咁有無食到個仔過度活躍呀?聽聞食得糖多又會忟憎D喎
我平時梗係唔俾個女食la, 不過都搞到我個女成日扭計要食零食, 小朋友食過一次就記得

複式洋房

其實我都唔明點解啲人咁鍾意餵埋人地啲BB食啲唔健康既野咁佢地先至會開?..真心覺得佢地真係變態架!成日都話咩'食少少唔怕既'..咁如果係少少,無咩作用的話,點解唔可以連果少少都唔俾?根本只係為左佢地既'開心'...

男爵府

Samoyed.nana 發表於 17-6-19 21:05
我b滿月 我99個媽話一定要用筷子掂d魚落口 大個就識食魚啦!我唔比 老公解釋點解唔比 都無用 嬲左一排 之後 ...

佢地唔掂仲好啦,煩少好多

大宅

回覆樓主:

我係ftm自己湊,需同99同住兼有工人。但從來冇求人,自己一手一腳湊,阿B餐飯自己煮,自己餵。其他人只玩only。所以俾咩阿B食,如其他人想俾,都會問過我先

子爵府

cancan2013 發表於 17-7-7 13:03
我係ftm自己湊,需同99同住兼有工人。但從來冇求人,自己一手一腳湊,阿B餐飯自己煮,自己餵。其他人只玩on ...

但都有離開屋企一陣的時候....
1MTH 5.2KG

大宅

heidys 發表於 17-7-7 13:47
但都有離開屋企一陣的時候....

我一定去邊都帶埋阿B。唔會要佢哋幫手睇囉

侯爵府

回覆樓主:

我99試過玩bb,得個10個月大,餵燒鵝麵俾人地個bb食
Be positive, Stay stronger,Work harder, Learn Wiser, keep fighter, much smarter

首頁

尾頁

跳至