論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

Marliah Salindeho 1982年3月11日出世
2009年1月15號約滿.
佢舊顧主姓名:CHIU SIN MAN ANJELA
請問以上姐姐係咪真係喺你度做咗4年呀?
哩個姐姐好嘛?可否見字MP我?

因我好驚AGENT呃我,我又再請到"極品"姐姐啊

禁止訪問

複式洋房

agent 話唔方便俾舊顧主個電話喎!!
因為私穩喎!!

侯爵府

好媽媽勳章 大廚勳章

原帖由 nicolekiss2u 於 09-1-19 18:04 發表
Marliah Salindeho 1982年3月11日出世
2009年1月15號約滿.
佢舊顧主姓名:CHIU SIN MAN ANJELA
請問以上姐姐係咪真係喺你度做咗4年呀?
哩個姐姐好嘛?可否見字MP我?

因我好驚AGENT呃我,我又再請到"極品"姐姐啊 ...

Mariah CelineDion。。。。成个明声咁喎!

前僱主唔方便…9成9係衰野,連checking黒名單都可以慳番!

禁止訪問

別墅

There are so many choices. Why don't you try to find one with former employer's reference.
If they(maid) were good to their former employer, many employer are willing to give them good reference to help them to find new job. Agents are big lyers. They just want to close the deal.
原帖由 二少奶 於 09-1-20 18:13 發表
我工人搵工時佢係Agent打電話比我話新僱主in完佢想同我傾吓. 咁佢先pass個電話比我講. 唔需要比舊顧主電話#你咖.
weight at 1 month: Dustin:4.38kg Robin: 4.2kg weight at 2 month: Dustin:5.65kg Robin: 5.4kg weight at 10-7-04: Dustin: 8.23kg Robin: 7.95kg Wish you all babies be blessed by our Lord Jesus Chirst. God loves you!!

水晶宮

係囉有無reference letter呀,如果無就唔好博喇一定有d問題,個工人係好嘅僱主都應該肯比電話,agent用私隱耍你姐

大宅

原帖由 琛媽 於 09-1-21 09:48 發表
係囉有無reference letter呀,如果無就唔好博喇一定有d問題,個工人係好嘅僱主都應該肯比電話,agent用私隱耍你姐

係呀! 好多唔肯俾前僱主電話都係關係唔好. 我找工人時, 如果工人話唔方便, 唔知, 又話無僱主電話.....等., 都一定有問題. 佢地有d仲話唔知屋企電話, 無手提, 個工 人真係當人白癡, 一係佢就無common sense!

一定要找果d, 有reference letter 或有電話提供的.

唉! d agent........ 好多時都係工人走入去, 間間都登記下, agent 咪照call 你地去見. 有d 真係求其想賺個commission, 就千方百計落咀頭. 真係要自己想清楚!

首頁

尾頁

跳至