自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

痴線,有個學生係村巴度食早晨全餐,佢吾知佢用刀义食,楷下楷下會影響人既咩!

大宅

小翠 發表於 17-6-22 07:18
痴線,有個學生係村巴度食早晨全餐,佢吾知佢用刀义食,楷下楷下會影響人既咩!
...

我都有同類經驗。
小學生(男)每日好準時,放學下午4點半左右,係鰂魚涌地鐵轉車,一定見到佢那住一大碗咖喱魚蛋之類,係到食。 碗裡好多汁。我好驚佢會倒瀉。

男爵府

vitatio 發表於 17-6-22 07:42
我都有同類經驗。
小學生(男)每日好準時,放學下午4點半左右,係鰂魚涌地鐵轉車,一定見到佢那住一大碗咖 ...

每日都食d咁無益既野,好得人驚!

wcpcelia    發表於 17-6-22 11:48

珍珠宮

...

吓!份餐放喺大髀度?高難度動作....

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 HiPP勳章(1) HiPP勳章(2)

其實呢d係美好回憶黎

我都係大大下先知會影響到到

stagea    發表於 17-6-22 12:54

水晶宮

...

嘩, 好身手!!!

侯爵府

畀面勳章

搭車食咁麻煩嘅早餐,一剎車成盤反落地就弊

珍珠宮

sasa0208 發表於 17-6-22 09:17
其實呢d係美好回憶黎

我都係大大下先知會影響到到

美好回憶,唔係呱?一倒瀉,隔離多得佢唔少?

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 HiPP勳章(1) HiPP勳章(2)

JoanC 發表於 17-6-22 11:21
美好回憶,唔係呱?一倒瀉,隔離多得佢唔少?
我無話做得岩

只係細個時都會偷偷地係車食野架啦

侯爵府

親子王國15週年勳章

見過搭船有初中生朝朝有愛心熱湯面做早餐 (用保温壺裝)

冬天時見到好羨慕 也好佩服佢咁早食得落咁大兜面

船應該食得野, 不過搖搖下都有少少擔心佢倒寫會有意外燙傷

男爵府

瞓得好勳章

回覆樓主

幾年前,我試過有幾次撞到同事一齊搭巴士出九龍城返工,由屯門搭到出九龍城,我同事每次都會買M記早餐上車食,有時早晨全餐,有時係熱香餅
佢真係可以食到好定,熱香餅仲可以切到好整齊,但我個人真係比較反感,如果跌晒落地,到時d人踩到成車都係,又要麻煩清潔ee去抹

寶石宮

大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

N年前見過係地鐡站車箱入面晨咁早有人食排骨飯, 兩個站內就KO左

象牙宮

回覆樓主:

曾經見過食叉燒飯

珍珠宮

回覆樓主:

戲院有人食壽司,倒豉油wasabi

水晶宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章

回覆樓主:

我係個學生會夾晒當豬柳漢堡甘食。方便d

男爵府

sasa0208 發表於 17-6-22 11:33
我無話做得岩

只係細個時都會偷偷地係車食野架啦

佢吾系偷偷地,係光明正大系架好迫既村巴据佢份早餐全餐!佢手掙係會不斷撞到我,超討厭囉!

大宅

睇戲隔離食叉燒飯都係咁啦

公爵府

回覆樓主:

中學個陣試過係小巴最後同個fd食m記,切熱香餅,係到搶塊肉

寶石宮

2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

回覆樓主

想見識BBQ

珊瑚宮

回覆樓主:

見過係巴士食湯麵先誇。

首頁

尾頁

跳至