自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

畀面勳章 環保接龍勳章

請問宜家d中學生多數用咩牌子書包o架? 我心目中想買Herschel比阿女9月升中一用, 呢個牌子好用嗎? 同埋大約預咩size or幾多L先夠?? thanks

珍珠宮

減齡達人勳章

回覆樓主

我女都升中,佢叫我買jansport. 大約$400

子爵府

畀面勳章 環保接龍勳章

FennieMan 發表於 17-6-22 12:51

完全唔知買咩牌子好阿女比我更唔知買咩, 小學用緊seven, 我估D中學生應該睇邊個款靚就買邊款, 但阿女偏瘦, 太大書包怕唔o岩佢身形

水晶宮

回覆樓主

中學比佢自己揀啦

xoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxo

水晶宮

回覆樓主

貴少少:Gregory Herschel

平DD: jansport vans 及各運動牌子

我女亦用過 kanken porter當書包

wcpcelia    發表於 17-6-22 14:16
xoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxo

珍珠宮

減齡達人勳章

蘇樂B 發表於 17-6-22 12:58
完全唔知買咩牌子好阿女比我更唔知買咩, 小學用緊seven, 我估D中學生應該睇邊個款靚就買邊款, 但阿女偏瘦, ...

亞女有去中學參觀,有師兄師姐帶著周圍走,佢返黎就話啲師兄師姐大多數用jansport , 所以叫我買。

你或者留意下你個女嗰間中學,啲師兄師姐用咩牌子

子爵府

畀面勳章 環保接龍勳章

bmuimami 發表於 17-6-22 13:09
貴少少:Gregory Herschel

平DD: jansport vans 及各運動牌子

Gregory仲貴呀, 要$1700, 剛升中一唔想買太貴比阿女, herscel $1000左右合理d, 但間格好用嗎?

子爵府

畀面勳章 環保接龍勳章

FennieMan 發表於 17-6-22 13:11
亞女有去中學參觀,有師兄師姐帶著周圍走,佢返黎就話啲師兄師姐大多數用jansport , 所以叫我買。

你或者 ...

我地都有去中學參觀, 可能on duty中唔多見師兄師姐咩書包, 7.11派彩後知讀邊間先可以留意了

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章 開心吸收勳章

回覆樓主:

我都鍾意herschel,22L 差不多

翡翠宮

2018復活節勳章 開心吸收勳章 我的育兒心得勳章 玩具勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

outdoor 背囊?

大宅

中學喇,有些事放手讓他們决定

蘇樂B    發表於 17-6-22 13:58

子爵府

畀面勳章 環保接龍勳章

回覆 ChloeMa 的帖子

我仲以為有locker, 17L都夠

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章 開心吸收勳章

有locker, 但佢哋好多野揹返嚟

伯爵府

好媽媽勳章

我想問下有無銀包牌子好介紹?...阿女都係升中一

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

Gregory
我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

先買佢地意見...

自己偏向中意Gregory

伯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

Outdoor

伯爵府

我囡升中一佢選左outdoor

阿囝 F.1 & F.2 果年用outdoor, F.3 用 Nike Id , F.4 Arcteryx , F.5 Gregory

大宅

FennieMan 發表於 17-6-22 12:51

我女中學已經用爛左兩個Jan sport, 都係拉鍊出事,最後用返小學個Gregory, 用到今年grade10仲未爛,之前Jan sport真係一年貨仔玩完

水晶宮

回覆樓主

旺角潮x特區有Gregory 同特別版jansport,去睇吓

首頁

尾頁

跳至