論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

男爵府

2024年龍年勳章 魅力公主 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

講真我以前真係要求好高
慢慢到依家都化左
求期搞得掂都OK
其實我依家真係好鬼驚
真係好煩好煩

原帖由 barbaraS 於 09-2-4 13:55 發表
你仲西利過我, 我請工人都請到我傻, 怕怕喇, 有時都覺得, 會唔會係自己既問題呢, 要求太高丫, 定我太難頂呢, 件件都唔得, 炳人又試過, 氹又氹過.....而家會唔理三七廿一, 係你做既, 你做晒, 唔水要我幫, 你要嫲嫲你, ...
親子王國已刪除閣下簽名檔內容,煩請自行檢視,頭像,頭銜,暱稱,如帶有廣告或宣傳推介成份,應立即修改或刪除,否則可被封鎖戶口,謝謝合作

男爵府

我就06年1月開始請...有兩個
印1(1年)...清潔BAD,自問自已未有工人前都係一 個DIRTY既人,諗住請個人返黎清潔下間屋啦,點知仲DIRTY過自己抺個時
揍仔GOOD,阿仔寧願跟佢都唔跟我,好彩係呢樣羅
不過佢做左1年之後,係我唔只一次發現佢條底底放係我個沖涼架上面,俾我炳左一獲,佢仲駁嘴話條底底乾淨喎!跟住又俾我炳過...第二日佢話佢老豆糖尿病要切腳,個仔無人揍,返左鄉下,但係過左2個月又見到佢係HK出現喎!

印2(2年)...無腦,揍仔極差(阿仔唔跟佢),又唔同阿仔玩,成日係廚房都唔知做咩,屋企乾淨過之前個印姐,不過都係DIRTY,無記性

用完呢個唔用啦...自已揍返,對住D工人,真係細胞都死多D,我老公話工人係幫自已,唔係勞氣喎~~佢一個星期返黎兩日,仲要兩日都出街就識咁講呀!宜家放年假佢成日對住印姐,佢都嘔血!!

男爵府

2024年龍年勳章 魅力公主 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

我老公成日都同我講
工人係來幫你
要當佢係自己人
咁樣會好D喎
D男人都唔知點諗
成日都覺得會克薄d工人
初初我老公自己洗厠所
抹window
死末

原帖由 sylviawong 於 09-2-4 14:18 發表
我就06年1月開始請...有兩個
印1(1年)...清潔BAD,自問自已未有工人前都係一 個DIRTY既人,諗住請個人返黎清潔下間屋啦,點知仲DIRTY過自己抺個時
揍仔GOOD,阿仔寧願跟佢都唔跟我,好彩係呢樣羅
不過佢做左1 ...
親子王國已刪除閣下簽名檔內容,煩請自行檢視,頭像,頭銜,暱稱,如帶有廣告或宣傳推介成份,應立即修改或刪除,否則可被封鎖戶口,謝謝合作

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

請個好工人真係好難架 唔好又要炒 & 浪費金錢 做僱主真係好慘架

我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

男爵府

我打工都無佢地咁好福利!!!

原帖由 esmehouse 於 09-2-4 14:29 發表
請個好工人真係好難架 唔好又要炒 & 浪費金錢 做僱主真係好慘架

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

係呀 我地炒佢就咩都要賠足,有咩事勞工處、政府就一定幫佢地

原帖由 yingwong 於 09-2-4 14:45 發表
我打工都無佢地咁好福利!!!
我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

首頁

尾頁

跳至