潮流時尚

跳至

首頁

尾頁

大宅

好媽媽勳章

我用緊個DKNY銀包好耐,係爸爸送既,我從未自己去買過名牌銀包,今次換新銀包想買miumiu,昨日去左專門店睇,但原來新個隻壓紋銀包好容易爛,display個個已經爛爛地,sales都話d紋係好易裂開 如果$2400買個咁快爛既銀包,我又覺得好唔抵,同埋原來miumiu既銀包冇放相格,我真係唔知.. 咁就好唔開心咁離開左,冇再睇其他款...
之後老公捉左我入BV專門店mouth:mouth:" />我知道BV既野比較貴,但原來一拿上手就真係會愛不釋手,真係愈睇愈鍾意,最後老公都要大破慳囊...
之前上BK睇到d mami既分享,我都唔係好明點解佢地話買左第一件BV就會沉淪繼續買落去,我而家終於明喇因為d皮真係好靚好軟熟又輕身 我冇諗過會買一個咁貴既銀包,而家竟然擁有左,真係好開心;我第3胎就黎出世喇,老公話當係禮物鼓勵我努力生BB,咁我就覺得4千幾蚊都唔係好貴姐(用佢既錢 )因為我陀呢個真係陀得好辛苦 我一定會好好愛惜呢個銀包架

伯爵府

Congrats! I am so happy for you! 4k for a wallet is really expensive, but worth it because of the quality. You deserve it as a push gift from your husband.

水晶宮

2018復活節勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

原帖由 均均媽 於 09-1-20 21:16 發表
我用緊個DKNY銀包好耐,係爸爸送既,我從未自己去買過名牌銀包,今次換新銀包想買miumiu,昨日去左專門店睇,但原來新個隻壓紋銀包好容易爛,display個個已經爛爛地,sales都話d紋係好易裂開 如果$2400買個咁快 ...

買到心頭好咪

我仲諗住 BV 唔指依個價 tim(會好貴)

LV 有款少少既都要 3仟幾 up.....

大宅

好媽媽勳章

佢有d款可能係上季既,所以仲平d,二千幾蚊,我見佢一咋咁擺晌另一邊,我係一入店鋪就行左去對到正門口個櫃檯,d銀包放晌櫃裡面,開頭佢俾一個四四方方有拉鏈同啪啪既淺色銀包我睇,但我話想要放相,佢就拿左一個有啪啪,長形,有13格可放相既俾我,佢話係最新款,有黑色同深啡,我揀左深啡,我諗深色應該會襟用過淺色好多,兩款都要4千幾,我梗係揀個耐用d架啦

原帖由 洛婷 於 09-1-20 21:40 發表

買到心頭好咪

我仲諗住 BV 唔指依個價 tim(會好貴)

LV 有款少少既都要 3仟幾 up.....

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

原帖由 均均媽 於 09-1-20 14:07 發表
佢有d款可能係上季既,所以仲平d,二千幾蚊,我見佢一咋咁擺晌另一邊,我係一入店鋪就行左去對到正門口個櫃檯,d銀包放晌櫃裡面,開頭佢俾一個四四方方有拉鏈同啪啪既淺色銀包我睇,但我話想要放相,佢就拿左一個有啪啪,長形 ...

13格都可以放相??

heehee!!買到心頭好真係好開心ga!!!遲d bb出左世又可以借機'乙水'你老公買個手袋襯返...

翡翠宮

好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

雖則我無 BV Product,

but 我完全明白你講既, 因為我都買左個 chanel 袋,

好肉赤但好開心...... 容易得好好呀........

恭喜你同鄧你開心
原帖由 均均媽 於 09-1-20 21:16 發表
我用緊個DKNY銀包好耐,係爸爸送既,我從未自己去買過名牌銀包,今次換新銀包想買miumiu,昨日去左專門店睇,但原來新個隻壓紋銀包好容易爛,display個個已經爛爛地,sales都話d紋係好易裂開 如果$2400買個咁快 ...

男爵府

恭喜晒,希望生個肥肥白白bb啦。

其實每次入完BV,都會係好肉痛的!今年的貨品依然係咁貴,見到BV的價格,真係唔覺市道低迷囉。

大宅

BV真係quality幾好, 而且long last, 我買左venetta袋後, 一直用都唔捨得換另一個, 又輕, 又軟!! 其實BV既quality好過其他牌子好多架!!

恭喜你買到心頭好呀~

大宅

禁止訪問

別墅

我都想買個新既 .... 一路用開 LV , 等我都試下用BV 先.... 我諗都"COME" 用卦 ..... LV 買個大小小既都要成4千喇 ~~~

大宅

sometimes it's worth to treat yourself some bling bling stuff, esp you are now pregnant for the 3rd times, congrats!!

男爵府

如果講耐用,一定是LV的,LV的料做到好像膠一樣堅硬,可以用到十年、八年。但一般BV的皮料是羊仔皮,是較柔軟的。

原帖由 cycheung 於 09-1-21 13:20 發表
我都想買個新既 .... 一路用開 LV , 等我都試下用BV 先.... 我諗都"COME" 用卦 ..... LV 買個大小小既都要成4千喇 ~~~

大宅

I also love BV 銀包, have changed to my 3rd one now. Enjoy using it! :)

象牙宮

2018復活節勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

原帖由 kyliema2006 於 09-1-21 17:40 發表
如果講耐用,一定是LV的,LV的料做到好像膠一樣堅硬,可以用到十年、八年。但一般BV的皮料是羊仔皮,是較柔軟的。

agree, 我之前嗰個LV銀包用咗成十幾年, 外形仲好挺, 但因為啲邊位磨蝕, 有啲"披"口, 所以先要換過個, 希望哩個都用到十年啦, 因為真係放到好多嘢好好用.

大宅

係呀,兩種唔同質料,但男人千萬唔佢買BV銀包比佢,因為太軟,幾野已經爛哂

原帖由 kyliema2006 於 09-1-21 17:40 發表

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 大廚勳章

oh, really?
我老公個LV wallet用左~3年已經好wear, 又披口
(可能因為成日放係後褲袋)
仲打算買過個BV wallet俾佢, 會襟d tim...

原帖由 BBR 於 09-1-22 17:14 發表
係呀,兩種唔同質料,但男人千萬唔佢買BV銀包比佢,因為太軟,幾野已經爛哂

大宅

真係唔好,如果佢放後袋更加唔好,LV都可以用wear何況BV ,我老公用左半年已經

原帖由 伊芙蓮 於 09-1-22 17:19 發表
oh, really?
我老公個LV wallet用左~3年已經好wear, 又披口

男爵府

雖然我說LV得耐用,但論其質素,BV一定超晒班。

原帖由 伊芙蓮 於 09-1-22 17:19 發表
oh, really?

大宅

咁緊係啦,不過男人就真係唔好用BV,除非佢地唔會將佢放後袋,我老公用左半年掉左 都唔知點解可以用到咁,反而LV就用到幾年,其實除左BV同LV之外重有咩好選擇佢D男人用?我諗左好耐,因為想買黎黎情人節禮物.

原帖由 kyliema2006 於 09-1-22 17:51 發表
雖然我說LV得耐用,但論其質素,BV一定超晒班。

首頁

尾頁

跳至