網購天地

跳至

首頁
34567...19

尾頁

子爵府

流量特惠包便捷、省心、大容量,不受月结日影响,办理立即生效。
http://shop.10086.cn/goods/200_200_1040214_1033943.html

4G流量加油包
适用于当月临时有较高上网流量需求的客户,可根据需求多次开通,生效后立即扣费,下一月结日自动失效,套餐内流量全国2/3/4G通用。
http://shop.10086.cn/goods/200_200_1015878_1013655.html

流量日套餐为满足客户在短时间内有使用大流量需求,可以办理流量包天套餐,24小时有效,15元含1G,10元含500M,套餐所含流量均为国内通用流量。http://shop.10086.cn/goods/200_200_1037265_1029884.html

流量可选包短厅: 客户发送KTLLXX到10086办理(XX为套餐金额)。
号外!即日起,手机流量套餐全面升级!套餐内流量全国2/3/4G通用。手机流量月套餐:30元-280元多种档次任君选择,按月计费,
http://shop.10086.cn/goods/200_200_1031596_1035719.html

手机流量5元套餐短厅: 客户发送KTLLXX到10086办理(XX为套餐金额)。
套餐内流量全国2/3/4G通用。手机流量月套餐,按月计费
http://shop.10086.cn/goods/200_200_1034430_1026644.html

伯爵府

虎到金來勳章

ko3go 發表於 17-7-7 22:11
http://gd.10086.cn/commodity/index.shtml
用電腦登入網頁,把滑鼠放在右上角寫「手機營業廳」,就有QR Cod ...

裝到app 了,吾該
在我的字典裡,只有歡樂而沒有憂愁,小人們做什麼都影響唔到我  

大宅

ko3go 發表於 17-7-7 22:11
http://gd.10086.cn/commodity/index.shtml
用電腦登入網頁,把滑鼠放在右上角寫「手機營業廳」,就有QR Cod ...

app登入,買流量包

男爵府

回覆 hhmum 的帖子

用微信關注廣州移動,入去流量優惠限時搶,一次性流量,有10元1G 可以用7日.

大宅

ko3go 發表於 17-7-7 13:43
你能登入帳戶,但顯示此號碼不存在,
就咁直接去實名,大多有難度,
不如你先在app或網頁裡,找在線客服問 ...

問咗客服因欠費,所以註銷了開唔返,但之前都有剩錢唔明點解欠費,另外,實名係人哋名,所以要同舊卡主一同辦過戶手續,即係點都死。
問客服有咩平plan推介,佢推介8蚊飛享加6蚊流量月費,6蚊可自行取消。今日上去係火車站附近搵過啲艇仔鋪,無唔揀號碼,只有俾錢揀號碼最少¥100

8元4G飞享套餐(省内):可享受国内接听免费,包含30分钟本地拨打本地通话时长(不含视频通话)和来电显示功能,国内通话0.25元/分钟,短信0.1元/条,彩信0.3元/条。套餐默认开通6元专用流量包(费用另计)可享受500M省内通用流量(不能结转到下月)。超流量费用50元以内按0.29元/M计算,达到50元时则自动赠送851M通用流量,当赠送流量用完后会重复上述收费及流量赠送规则。温馨提醒:以上通话分钟数及手机流量使用范围不包含港澳台。

子爵府

kk616107 發表於 17-7-8 22:21
問咗客服因欠費,所以註銷了開唔返,但之前都有剩錢唔明點解欠費,另外,實名係人哋名,所以要同舊卡主一 ...

實名係人哋名,所以要同舊卡主一同辦過戶手續」
呢度好多淘友,淘返黎既係預實名既卡,都係人地既名.

所以當辦實名時,一定唔可以講係二手卡之類既意思,只可以講「張卡係我的,我用左好耐的了」
基本上都成功!

張卡欠費係會被CUT卡,所以有卡在手者,建議每隔一段時間登入帳戶留意一下張卡既餘額及有否被扣奇怪的費用.
以確保張卡可繼續使用.

珍珠宮

ko3go 發表於 17-7-8 23:09
「實名係人哋名,所以要同舊卡主一同辦過戶手續」
呢度好多淘友,淘返黎既係預實名既卡,都係人地既名.

從化咭,冇用都要扣費?

子爵府

sochui 發表於 17-7-8 23:18
從化咭,冇用都要扣費?

或許是你購卡前,賣家郁動過張卡,而賣家又忘了在賣給你前把應要關掉的都關掉.
或許之前曾經使用,開通了一些功能又忘了取消.

我在購得張卡回來,都有打開來看,
發現賣家有郁過張卡,是在數月前,扣了幾蚊,是開通了彩鈴,之後既月份就沒有再被扣了.

所以我估算,賣家在賣出張卡之前,會隔一段時間郁動張卡,以保張卡還有時效,讓他可以有卡可賣.

珍珠宮

ko3go 發表於 17-7-8 23:39
或許是你購卡前,賣家郁動過張卡,而賣家又忘了在賣給你前把應要關掉的都關掉.
或許之前曾經使用,開通了一些 ...

要上網,看有冇開通了些無謂功能,而枉扣費。長知識。

子爵府

sochui 發表於 17-7-8 23:42
要上網,看有冇開通了些無謂功能,而枉扣費。長知識。

始終屬二手卡,
尤其是買回來的初期多注意一下張卡有否變動,都係應該既~

就算係一手卡,我手上有在鴨記買回來既聯通深圳版一卡兩號卡,我都每隔一段時間登入帳戶留意一下,玩下一起沃儲流量,待要大陸外遊時可有廣東省既免費流量上網。

珍珠宮

ko3go 發表於 17-7-9 07:27
始終屬二手卡,
尤其是買回來的初期多注意一下張卡有否變動,都係應該既~

你的深圳一卡兩號要月費?
我的從化咭,剩餘十幾元。
我少上大陸,應該不會或極少機會講電話,應該是充值還是買流量來上網?
流量會過期?
請指教。

子爵府

sochui 發表於 17-7-9 07:43
你的深圳一卡兩號要月費?
我的從化咭,剩餘十幾元。
我少上大陸,應該不會或極少機會講電話,應該是充值 ...

聯通深圳版一卡兩號
係從深水埗鴨竂街購入

當時我仲介紹了身邊既朋友買呢張卡

係真正零月租,不用不扣錢

上網既話,聯通有個叫一起沃,可每天登入簽到,簽到儲起既流量可換作廣東省免費上網,每次換取,有效期一個月。
另外亦可買流量全國通用,價錢最平係$5有30MB。

呢張卡已絕版,無得購買了。
據聞依家深水埗呢張卡炒到天價,但有價無賣家。

我雖然有呢張卡,但有時大陸旅行感唔夠全家用,所以先搵移動從化卡,依家就可一人一張,方便聯絡。

子爵府

回覆樓主:

不論聯通深圳版一卡兩號
或移動從化卡

都係大陸卡
建議用淘寶/微信/直接上官網
做增值

珍珠宮

ko3go 發表於 17-7-9 08:58
不論聯通深圳版一卡兩號
或移動從化卡

不明白,即應該直接增值還是買流量比較化算?

子爵府

sochui 發表於 17-7-9 09:01

儲值卡係從卡裡扣錢的,
所以先增值,然後買流量,便會從卡裡扣錢的了!

至於淘寶有些賣家有另類的流量券之類的方式,
就係淘寶購買,不過,我未試過,穩唔穩陣就見仁見智~

我呢D用得少,一年最多三、五、七次,
都唔係使得好多錢而已~
從正常的官方途徑購買流量,會感覺穩陣好多!

珍珠宮

ko3go 發表於 17-7-9 09:52
儲值卡係從卡裡扣錢的,
所以先增值,然後買流量,便會從卡裡扣錢的了!

如果不用講電話,直接買流量?
我見在微信,可充值及流量分開買,我兩者都未試過。

翡翠宮

sochui 發表於 17-7-9 09:01

通常買流量無咁划算,先充值電話卡,再申請流量特惠套餐,會扣卡内嘅錢。現時用中移動app充100有95折最划算。

如果只需幾十MB,唔想花十蚊買1GB,都可以充流量,例如QQ錢包有1.8流量券領,充個省内50MB只需¥2.1,20天有效,另外有啲有效至月底。

想知道話費流量優惠,去券媽媽睇報料啦,裝埋佢個app更方便,好多網站有不同優惠。
www.quanmama.com

子爵府

sochui 發表於 17-7-9 10:04
如果不用講電話,直接買流量?
我見在微信,可充值及流量分開買,我兩者都未試過。

既然都係官方認可方式,
有得直接買流量,可以一試,
建議買下前格一格價,兩者的費用分別大唔大。

還有,記得分清楚,大陸有分省內使用或全國使用。

你張係從化卡的話,若選了省內使用的流量,那些流量只計算廣州內使用的了,
若是全國,就是你去到東北三省都用得!

禁止訪問

開心吸收勳章

珍珠宮

lyh80115 發表於 17-7-9 10:20
通常買流量無咁划算,先充值電話卡,再申請流量特惠套餐,會扣卡内嘅錢。現時用中移動app充100有95折最划 ...

有用資料。

首頁
34567...19

尾頁

跳至