夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

別墅

wing1388 發表於 17-6-29 22:35
咁養貓啦,你對佢好,佢隨時都會唔騷你的⋯⋯

其實我係想講,無論對人對死物也好,甚至住開嗰個 ...

或者咁講,其實是他對我無感情!佢成日叫我走!又話離婚!

複式洋房

Lily123456 發表於 17-7-7 01:28

你又點解唔離婚呢? 唔理什麼原因,我覺得你地情況都幾差。

珍珠宮

開心吸收勳章

咁妳了唔了解佢咁講嘅目的同當時嘅心情呢?雖然隨便將離婚掛响咀邊係非常之唔啱,倘若妳C6係一個唔成熟嘅人,而又隨便將離婚當做一種脅逼的話,咁佢真係唔係咁適合做一位負責嘅老公!
百花叢裡過,片葉不沾身。

侯爵府

回覆 Lily123456 的帖子

你打算各自修行,保持距离地相處下去?

侯爵府

即係你仍然對佢有感情,仲係想同佢一齊唔捨得離開?

珍珠宮

Lily123456 發表於 17-7-7 01:16
佢對我係仇人一樣

早走早著

公爵府

我覺得無感情仲一齊簡直浪費女人青春
如果為左個女就忍下,女大女世界,
到其時再決定

禁止訪問

大宅

回覆樓主

講真,唔係想批評,亦知每個人有自己難處同理由。不過純粹從關心小朋友角度出發,我從來不能理解為左小朋友唔離婚呢種藉口。已經冇感情,假嘅婚姻,係咪又真係唔影響小朋友對婚姻嘅認知?其實佢地不知不覺中已經受影響,2個唔相愛嘅父母夾硬一齊,小朋友總會感覺到。三歳唔明五歳都會明,諗下長遠應該點先。

大宅

Lily123456 發表於 17-7-7 00:47
佢呢排成日話我臭,我都好疑惑!又話睡房臭,我放啲香薰,佢又話臭!我好唔眀

佢今日無端端同個女講佢媽媽 ...

你老公衰成甘打你又趕你走又話你死左,仲賤到有第三者乜都齊,基本尊重都無點解你仲可以留低?我相信郁手打女人同有第三者已踐踏左絕大部分女人既底線,有得一次一定有第二次,俾我吾使諗一定執野走同佢離婚,其實出得手打你已經吾愛你, 就算你有幾愛他都無用,D男人就係見打你鬧你你都吾走,睇死你走吾到,做女人千萬不要心軟也不要說為了小朋友什麼什麼等籍口逃避問題,幸福是自己爭取,找屋企人或朋友傾下,快點離開他找個新生活吧!祝福你(emoji)

男爵府

lovestarry001 發表於 17-6-29 22:46
有時冇感覺咪冇感覺囉,有d野初頭吾覺,但積積下會發現原來係咁覺眼。

至於生仔,可能都係半推半就冇得㨂 ...
無錯, 認同

伯爵府

NatalieTY 發表於 17-6-30 15:33
不如同你先生傾下,睇下佢願唔願意見婚姻輔導,我情況同你唔同,不過見婚姻輔導對我地有好大幫助。小朋友 ...

請問你介唔介意分享一下見婚姻輔導對你們有咩得著? 究竟用咩方法幫到你們段婚姻?

男爵府

sn0629 發表於 17-7-14 16:08
請問你介唔介意分享一下見婚姻輔導對你們有咩得著? 究竟用咩方法幫到你們段婚姻?
...

社工會引導我地講野比對方聽(了解對方),會畫下公仔,寫下野咁(了解自己).. 亦會有單獨同社工面談的個人輔導(我搵到自己童年既缺失,所以形成現在的性格和處事模式),每一次見完都好舒服,會反省自己,某d野上面接受對方多左,慢慢關係都有好大改善。當然最重要係兩個人都願意去見婚姻輔導搵人幫手啦。

伯爵府

好媽媽勳章

Lily123456 發表於 17-6-29 10:39
其實我地已結婚十年阿女三歲,從內到外都巳經無感情,但為了阿女,仍然共處一室!有沒有同我一樣的分享下或 ...

我的狀況同你完全一樣,為了個仔,走不得,離不得!曾經嘗試改變,但不成功,好辛苦

男爵府

環保接龍勳章

bearbmama 發表於 17-7-10 16:40
講真,唔係想批評,亦知每個人有自己難處同理由。不過純粹從關心小朋友角度出發,我從來不能理解為左小朋友 ...

完全同意

男爵府

環保接龍勳章

joe_1206 發表於 17-7-15 01:01
我的狀況同你完全一樣,為了個仔,走不得,離不得!曾經嘗試改變,但不成功,好辛苦
...

引用返bearbmama 講:::::
(從來不能理解為左小朋友唔離婚呢種藉口。
已經冇感情,假嘅婚姻,係咪又真係唔影響小朋友對婚姻嘅認知?其實佢地不知不覺中已經受影響,2個唔相愛嘅父母夾硬一齊,小朋友總會感覺到。三歳唔明五歳都會明,諗下長遠應該點先)

我完整家庭長大 但父母關係吾係咁好
屋企一係水靜河飛 一係呀媽煩幾句老豆黑面
我個單親姐妹同佢呀媽咩都講關係好好
佢羨慕我完整家庭 我反而羨慕佢有個溫馨的家

別墅

wing1388 發表於 17-6-29 12:28
其實唔係應該越對越有感情嘅咩?養隻狗養咗十年都會有感情啦,點解咁奇怪得倒返轉?咁三年前有冇感情?如 ...

我老公話宜家我係佢親人唔係情人要同我離婚,原因發現自己未玩夠。。。我都覺得一齊耐左係會有感情但根據我老公既理解係要有情人既感覺先可以行落去。。

珍珠宮

開心吸收勳章

chimabbb 發表於 17-7-22 23:47
我老公話宜家我係佢親人唔係情人要同我離婚,原因發現自己未玩夠。。。我都覺得一齊耐左係會有感情但根據 ...

咁以佢立場來講又真係冇錯,第一,呢種係佢想要嘅感覺,好個人的感覺,第二,親人佢大把,何必多一個?所以想搵一個兩者兼備嘅人行落去亦好正常,咁妳問下自己,明明以前妳可以做情人,點解結婚後,妳要變質?
百花叢裡過,片葉不沾身。

伯爵府

2024年龍年勳章

wing1388 發表於 17-7-23 11:53
咁以佢立場來講又真係冇錯,第一,呢種係佢想要嘅感覺,好個人的感覺,等二,親人佢大把,何必多一個?所 ...

同意。大家都從關係裡得到想要的,關係才易維繫。

男爵府

Lily123456 發表於 17-6-29 10:39
其實我地已結婚十年阿女三歲,從內到外都巳經無感情,但為了阿女,仍然共處一室!有沒有同我一樣的分享下或 ...

和你一樣,大家似室友關係,佢比家用你就收,我不會和他傾心事,他要性服務我提供,冇咩交流,等小孩大D再算
你有冇工作,自己可以搞好嗎!

首頁

尾頁

跳至