婦女醫護

跳至

首頁

尾頁

大宅

如題! 

複式洋房

好似係50左右。
得力在乎平靜安穩﹗

大宅

那麼, 更年期是否等於婦女停經期? 即你停經果段時間就係你的更年期.

原帖由 Frangipani 於 09-1-22 15:04 發表
好似係50左右。

民房

原帖由 tungtung131 於 09-1-22 15:25 發表
那麼, 更年期是否等於婦女停經期? 即你停經果段時間就係你的更年期.

更年期是等於婦女停經期 for one year or more, ~ 51 yers old in Chinese population.

別墅

每個人唔同. 有d人好早, 40+就開始架啦.

大宅

咁即係話有d人40歲多就停了經嗎? 咁正!

原帖由 jonan212 於 09-1-22 16:45 發表

伯爵府

牛年勳章

原帖由 tungtung131 於 09-1-23 09:38 發表
咁即係話有d人40歲多就停了經嗎? 咁正!

但一停經 , 會老得快D喎(聽人講咋) , 我就唔想咁快停
仁德厚澤載福慧輝炫矢志盛風華

大宅

真的嗎, 因我覺得每個月既麻煩事真係好麻煩, 唔想有, 甚至有時覺得做女人真慘! 原來無左呢d麻煩事又會快老d, 咁即係停又c唔停又c lu!!

原帖由 CutieSo 於 09-1-23 14:03 發表

但一停經 , 會老得快D喎(聽人講咋) , 我就唔想咁快停

大宅

有些連40都未到3X咋...

衰老快好可能因為無了那女性的雌激素呀。男人唔見得好呀,要我做男人佢既性器真陋得作嘔!

原帖由 jonan212 於 09-1-22 16:45 發表
http://kidkid.netfirms.com/leadkidtospeak.htm

珍珠宮

畀面勳章

我自己就唔想kum快無m到,因為我有個antie就係無m之後衰老左好多

禁止訪問

大宅

原帖由 SandyWu 於 09-1-23 17:01 發表
我自己就唔想kum快無m到,因為我有個antie就係無m之後衰老左好多

係會老得好快好快好快~~~~~~~~
鈣質仲會好似倒水咁,個人好明顯會縮水. d紋唔知係邊度開始,好多好多.我見有媽咪d朋友d手指有痛風曲左唔直添.
但我媽咪60yrs,以上的問題全都冇.媽咪一直都有食優質的supplement.整體身體狀況不到50yrs.在每年的身體檢查由醫生評估的.
所以我而家都開始保養. 真係唔講得笑,女人唔保好易老.

民房

原帖由 adaada1 於 09-1-31 00:11 發表

係會老得好快好快好快~~~~~~~~
鈣質仲會好似倒水咁,個人好明顯會縮水. d紋唔知係邊度開始,好多好多.我見有媽咪d朋友d手指有痛風曲左唔直添.
但我媽咪60yrs,以上的問題全都冇.媽咪一直都有食優質的supplement.整體身體狀 ...

hihi..~
咁即係點補ya? 食什麼??
請指教~~^^

大宅

原帖由 zoiezoie 於 09-1-31 01:45 發表

hihi..~
咁即係點補ya? 食什麼??
請指教~~^^

先清理後食supplement.
因為幾十年積積埋埋咁多垃圾.要清一段時間.沉積好易在面上睇到,黃斑&膚色不平衡.
然後營養細胞&平衡,最後先抗氧化&活化細胞.
我媽咪而家都唔洗用咩護膚品.
我自己讀營養的.30yrs後講真唔想食太多野,好易肥,真係易入難出,新陳代謝又慢,以前0毛孔,而家唔洗用放大鏡都睇到.睇到自己都咪話唔驚.
一定要清理身體先係好重要.不要亂買supplement.唔清理肝負擔好重.會有反效果.同埋我而家食的supplment係完全100%食物製造,身體無負擔.納米濃縮&made in USA.一日邊食到4斤蔬菜
(不同種類).就算食到,胃部消化都疲累+食埋唔少農藥同除草劑.仲要食唔同的食物俾身體每日的消耗.唔肥都幾難.

伯爵府

牛年勳章

原帖由 adaada1 於 09-1-31 10:48 發表

先清理後食supplement.
因為幾十年積積埋埋咁多垃圾.要清一段時間.沉積好易在面上睇到,黃斑&膚色不平衡.
然後營養細胞&平衡,最後先抗氧化&活化細胞.
我媽咪而家都唔洗用咩護膚品.
我自己讀營養的.30yrs後講真唔想食太多野,好易肥,真係易入難出,新 ...

咁要如何清理??
thx
仁德厚澤載福慧輝炫矢志盛風華

大宅

原帖由 CutieSo 於 09-1-31 13:07 發表

咁要如何清理??
thx

飲茶(佳莉茶包).
清肝養腎,淨化血液,更幫助清除體內的化學物及有害成份,有效抵禦疾病.並含氨基酸,維生素,礦物質及兒茶素.
普通的茶葉含丹寜酸,咖啡因及茶多酚,亦常有農藥污染.(尤其春茶葉含最多的農藥),大部份茶葉都寒胃的.要選擇好的茶來飲.
可以買黎試下飲.尤其新年食左咁多油炸野.清清佢肚都舒服d,肚脹脹的朋友一定要試下.

大宅

好媽媽勳章

Please kindly let me know where can I buy 佳莉茶包? Around how much?

Many thanks.

原帖由 adaada1 於 09-2-1 00:07 發表

飲茶(佳莉茶包).
清肝養腎,淨化血液,更幫助清除體內的化學物及有害成份,有效抵禦疾病.並含氨基酸,維生素,礦物質及兒茶素.
普通的茶葉含丹寜酸,咖啡因及茶多酚,亦常有農藥污染.(尤其春茶葉含最多的農藥),大部份茶葉都寒胃的.要選擇好 ...

大宅

原帖由 J'smama 於 09-2-1 16:39 發表
Please kindly let me know where can I buy 佳莉茶包? Around how much?

我星期日都會同媽咪一齊出去,你可以一齊嗎 ?係旺角.$122有九折(我媽咪買).你pm我拉.

大宅

原帖由 J'smama 於 09-2-1 16:39 發表

我個日都係同媽咪出開去行街的,不用太介意.我媽咪好健談的.可以傾多d有關更年期的事.just casual meet.

子爵府

醒目開學勳章

原帖由 adaada1 於 09-2-2 11:38 發表

我星期日都會同媽咪一齊出去,你可以一齊嗎 ?係旺角.$122有九折(我媽咪買).你pm我拉.

而家sunrider公司星期日都有貨買咩,我真係唔知好耐冇去買嘢,而家D嘢係唔係好貴。

首頁

尾頁

跳至