婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

D奶奶成日叫D新抱咁咁不如教下你地D仔女尊重下人啦! 諗起都把幾火

複式洋房

我奶奶都係咁係姑奶背後成日話姑奶點唔應該.
但面對姑奶就樣樣話佢啱就佢就到出面, 攪到個衰姑奶把口和做人越來越離譜, 冇大冇細, 係人都駡仲要雞蛋挑骨頭.

試個一次個死八婆衰姑奶大遲到差唔多一個半鐘等佢食飯.
奶奶都唔出一句聲仲講 : "肚餓快d叫野食啦, 應該早幾個字叫定, 你來到有得食麻. 唔洗餓親"

我立刻答 : 早叫未等都等到凍啦遲成咁多.

個八婆衰姑奶居然答 : 大家時差呀. 都唔係遲好多呀.

一個半鐘都唔係好多................

大宅

我同我個姑 9 都係當大家透明架 , 我結婚到而家都未叫過佢 " 姑 9 " 架 , 真係要同佢講野果時就直接叫佢名架
我 99 同你 99 都係咁 , 冇野講
原帖由 咪咪豬豬 於 09-1-22 15:41 發表
但面對姑奶就樣樣話佢啱就佢就到出面, 攪到個衰姑奶把口和做人越來越離譜, 冇大冇細, 係人都駡仲要雞蛋挑骨頭.

...

男爵府

...

咁似我姑仔, 我直頭話我99無家教。

大宅

...

我個姑仔仲勁呀, 遲成三個鐘潻呀, 嚟度俾奶奶話: 咁遲架, 成村人等妳呀....點知佢話: 我無叫妳地等呀, 叫咗妳地食架啦

我奶奶想佢請食飯補鑊就話喇: 咁妳有咩表示呀?
姑仔話: 我嘅表示咪唔好意思囉, 妳聽唔到咩?

嗰吓聽到我火滾, 返到屋企同我老公講, 以後約親妳妹食飯過咗半個鐘都未見人嘅話, 一係我自己出去食完返屋, 一係我叫咗嘢食完就走, 我講得出做得到.

複式洋房

你個奶奶都公道呀會出聲.
我個pk 奶奶只會係背後駡,
但一見個正衰人姑奶就收口.
仲要幫佢講話.
我都唔明有錢唔係大晒呀.
而且又自私又姑寒.
又鐘意出口傷人.
連我對仔女咁細年紀都感覺到奶奶老爺偏心,
而且又覺得個姑媽成日遲唔啱.
但都冇得出聲.
真係童年陰影對佢地大個影響幾大.

大宅

奶奶當年當主姑丈面前同我講: 廚房盧頭位太油,漬太耐好難清潔。我答我知難清潔所以我每次煮飯後洗碗時會清潔盧頭。 佢問點解重係污穢,我話點知。

男爵府

99仔女係"寶", 新抱永遠都係"草", 點會受人尊重呢?

唯人過得人過得自己, 起碼C6唔會對自己有怨言

大宅

原帖由 NemoFish 於 09-1-23 14:57 發表

我個姑仔仲勁呀, 遲成三個鐘潻呀, 嚟度俾奶奶話: 咁遲架, 成村人等妳呀....點知佢話: 我無叫妳地等呀, 叫咗妳地食架啦

我奶奶想佢請食飯補鑊就話喇: 咁妳有咩表示呀?
姑仔話: 我嘅表示咪唔好意 ...

你姑仔好過份,好彩你99都算公道.

大宅

[quote]原帖由 mymelody2003 於 09-2-3 17:45 發表
99仔女係"寶", 新抱永遠都係"草", 點會受人尊重呢?

講得好! 我62/99永遠就晒我姑仔,佢地一聽佢唔like,就改晒d野就佢, 十足十女皇一樣, 連佢地d親戚都係咁講佢.

大宅

佢成日同我c6投訴話我唔叫佢,其實我有叫,可能佢冇撩耳屎聽唔到(我覺得佢嫌我叫得細聲law),我同c6講,佢d仔女(即c6細佬妹)都唔叫人啦,你叫佢教左自己d仔女先啦,唔好教人地個女,重有,我話如果係咁見小d啦,唔見咪唔洗叫叫叫,c6以後唔敢出聲,哈哈

大宅

回覆 # 的文章

我 99 淨係識向 c6 投訴我唔叫佢(無叫過一次); 但我入左門都兩年, 姑9從未叫過我一聲"亞嫂"!
呢d 咁無家教既人, 永遠淨係識要求人地有家教! 簡直不知所謂:;pppp:

珍珠宮

開心吸收勳章 醒目開學勳章

原帖由 fatcherry 於 09-2-6 14:47 發表
我 99 淨係識向 c6 投訴我唔叫佢(無叫過一次); 但我入左門都兩年, 姑9從未叫過我一聲"亞嫂"!
呢d 咁無家教既人, 永遠淨係識要求人地有家教! 簡直不知所謂:;pppp: ...

ha ha, same as my situation, but 我入左門10年.

珍珠宮

好媽媽勳章 畀面勳章

我反而成日o係99面前鬧佢個仔,
即係我c6~
我係想話比佢知,
唔好以為自己個仔係最好~
郁D就起晒鋼, o係論壇好難生存架, 學下大方d接受人地建議, 唔好咁小家!

大宅

原帖由 sharonhwyc 於 09-2-7 00:30 發表
我反而成日o係99面前鬧佢個仔,
即係我c6~
我係想話比佢知,
唔好以為自己個仔係最好~

hahaha me too

首頁

尾頁

跳至