母乳餵哺

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

大宅

Feed your bb more. More output then the fat will burn.

禁止訪問

別墅

唔使擔心...衹要你 keep 住 breastfeed 你 bb, 你好快就會瘦番架啦! 我餵咗7個半月啦, 依家瘦到好似未有之前咁...

別墅

我餵左6個月都無瘦過
唔食又唔夠奶

原帖由 mithybobo 於 09-1-24 09:46 發表
唔使擔心...衹要你 keep 住 breastfeed 你 bb, 你好快就會瘦番架啦! 我餵咗7個半月啦, 依家瘦到好似未有之前咁...

複式洋房

我都係越餵越肥,都唔知點算!!!

大宅

原帖由 babyfirsthk 於 09-1-24 14:10 發表
我都係越餵越肥,都唔知點算!!!

me2

男爵府

自動瘦架, 不過唔係超快咁瘦lor
我陀大仔肥左60磅..大仔勁大食, 我6個月back to 之前磅數, 一路餵仲繼續瘦, 1歲時我比之前體重輕左7磅
陀細仔肥左33磅, 依家5個月, 仲差5磅先返到陀之前磅數, 不過細仔冇哥哥咁大食
2次我都係餓就食, 冇節食, 亦冇做運動

禁止訪問

大宅

我都同樣肥肥命運----我以前以經肥了,現在更加...唉.....整天餵也沒有減,我的朋友(早我2星期生)說他已經収身,穿回以前的衫,他的方法是每天只吃1碗飯---我餐餐3大碗---但是他說自己泵不岀奶,每次泵2/3安,所以補奶粉....我的奶量現在還OK,我怕減少澱粉(飯)會沒奶...所有衣服都不能穿,要在買....已經用了很多$,還要買衫....還要肥...還要用$.....怎辦...人奶媽真的不容易

大宅

我仲有10磅要減先返番原本磅數,因為著修身衫 & 褲,好似修左身咁,但其實沖涼時先見到真實情況

我都全人奶,& keep住一餐食一碗飯,但之後會肚餓 &再食 junk food

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 開心吸收勳章

節食減肥唔得架, 食零食仲多熱量過食正餐.

我初初轉做全職媽媽, 忙到食得好少野, 有時冇食., 真係連奶都冇埋, 仲瘦左dd. 原本係全人奶即刻變到要補兩次奶粉. 而家日頭食少左, 夜晚食得多, 又肥番.

大宅

由我生完我仔仔重左9磅,坐完月瘦返以前磅數,喂左仔仔六個半月喇,而家瘦兩三磅,我都系肚餓就食,又飲奶粉,我驚自己唔夠奶同營養俾仔仔
你既健康就系父母ge快樂

子爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

亞仔而家7個月, 我到而家仲有10磅肥肉喺腰&肚腩, 以前都好怕減唔到...
但而家我唔怕嘞, 因為怕亞仔唔夠營養多過自己肥呀~~
所以, 我寧願比足夠有營養0既人奶比亞仔多過自己外表....
肥?? 遲d先減囉!! 最多咪做下運動...

男爵府

我都係呀,餵咗8個月, 仲有10磅先返到以前咁, 我都唔敢食少D, 真係會冇奶!!

原帖由 ms1125 於 09-1-24 11:59 發表
我餵左6個月都無瘦過
唔食又唔夠奶

大宅

总结所有姊妹,人奶妈难以可以减肥,除非置BB粮食于不顾。。。唯有继续肥。。。希望上天怜悯我们为BB牺牲色相,有天自然瘦身。。。望着BB 健康成长肥就肥!jiangkangchenshoux、

大宅

我生完十四日,已經瘦左廿磅,都係餵人奶,仲有十磅去減呢

子爵府

醒目開學勳章

我是全埋身, 我生完亞B 1個月之後就輕咗20磅, 之後直至依家亞B 9個月大啦! 總共輕咗32磅, 仲有10磅要減! 我都是沒有節食 & 運動!
希望在今年夏天前減到啦!

禁止訪問

複式洋房

I gained 40 pounds due to pregnancy this time (2nd BB). Lost 15 pounds in the first month but then stopped. Now BB's 4 months old but my weight still doesn't change a bit. But my face and hips look slimmer. Don't know where the weight goes.

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊