自由講場

跳至

首頁
34567...11

尾頁

男爵府

gggggboy 發表於 17-7-11 08:06
只要唔係吵吵鬧鬧
其它只是個人性格問題,就好似我做什麼事都锺意一個人咁
...

其實我都覺得佢老公冇問題

大宅

女人都可以打機,最多揀d要雙打/體能運動類law!將自己變成佢玩伴,佢可能會願意之後轉其他活動,例如出去行街睇game,中間咪捉佢食飯睇戲law!

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 HiPP勳章(1) HiPP勳章(2)

相處要磨合

如果佢無其他問題,你要習慣一個人

男爵府

回覆樓主:

真係吾好同佢生,離婚埋另一個先生拉,要快呀!

珍珠宮

bubujew 發表於 17-7-11 06:48
回覆 rayrayus 的帖子

我覺得終有一日我會忍唔到離婚! 就算做單親媽媽我都肯!

沒有小朋友而且仲年輕唔好拖,長痛不如短痛分手吧⋯

琥珀宮

親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋

甄太太 發表於 17-7-11 10:09
下,做研究?係甘上下,我老豆係化學佬,都是超級宅男,好難改。所以我搵老公不會搵呢一類型..... ...
我舅父都係咁, 科學家, 日日研究呢樣果樣, 錢大把, 但生活簡單枯燥, 悶出鳥來, 好在後來退休後重拾多d生活情趣。
你若盛開, 蝴蝶便來!

珊瑚宮

親子王國15週年勳章 BK Milk勳章

要生都唔係同佢生啦,除非你話佢好X有錢,生一個有得分

再講你唔怕個小朋友似足佢呀?

要生更係搵個更好的,先至生小朋友,你以為一個女人帶住個仔好易過?

單身再搵過個容易過你帶住小朋友再搵

而且你一旦同佢生個小朋友,你就呢世都要同佢保持聯絡,除非你肯定佢會完全放手,如果唔係你重痛苦!呢世都因為個小朋友而要同佢繼續有另一種「關係」

大宅

回覆樓主:

依家一個人要理晒屋企既家頭細務都已經咁頂唔順,如果樓主夾硬生個b,以男方既性格,估計都係樓主一腳踢晒所有湊b既野,到時咪仲難頂。
我自己c6工作關係令我成日都偽單親咁湊,都有時覺得好辛苦,好狐獨無助,但當工作一許可就即刻變返正常家庭,都叫做舒緩到一個人照顧小朋友同屋企既壓力。但樓主個老公似乎完全唔會,樓主到時咪仲唔開心。
人生經驗話我知,唔好妄想去改變別人,呢個世界唯一可改變既就係自己,一係你自己嘗試享受下宅既生活,否則真心趁後生,無小朋友就諗清楚頂唔頂到一個咁宅又黑面既老公一世吧。

伯爵府

三思,哩d咁宅嘅男人唔會做到好爸爸角色。與其凖備做單親,不如早d離婚。搵個愛你組織家庭

象牙宮

回覆樓主:

下,拍拖果陣唔出街?小朋友唔好亂生,一世架,單親佢又慘你更加慘囉!
其實我有時都好宅,不過成日唔出街又真係過份D既,會好悶!頂唔順就離婚比較好

珍珠宮

回覆樓主:

搵過第二個生咪得囉
點解要咁害小朋友呀
做人唔好咁自私啦

侯爵府

育兒性格勳章 畀面勳章

你肯做單親, 要生有幾難? 除非你的目的係生個仔出嚟要搵人幫手養或有信心離婚都攞長期飯票, 唔係唔會揀呢個男人個BB爸爸. 正如有之前有JM提及, 呢類性格遺傳機會係大, 生個似爸爸的仔出嚟到時你仲慘. 真係想有下一代就快快脆脆搵過個.

男爵府

超級特務 發表於 17-7-11 11:52
我舅父都係咁, 科學家, 日日研究呢樣果樣, 錢大把, 但生活簡單枯燥, 悶出鳥來, 好在後來退休後重拾多d生活 ...

好奇他退休後培養乜興趣?
又,一個人幾十歲冇乜興趣,即性格偏静,退休後會稍稍性格改變?

子爵府

畀面勳章

超級特務 發表於 17-7-11 11:52
我舅父都係咁, 科學家, 日日研究呢樣果樣, 錢大把, 但生活簡單枯燥, 悶出鳥來, 好在後來退休後重拾多d生活 ...
我同我老豆比較少見面,每次出來飲茶好似搭枱甘,佢好少講野,你同佢吹佢就好似游魂,好鬼無癮............我條佬好怕同佢相處,成日借尿遁......

寶石宮

開心吸收勳章 hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

咁樣對細路唔公平

珍珠宮

育兒性格勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

連一齊去超市都無又真係過份左窩
一係就日日自己扮去街, 唔好理佢
等佢開始緊張返你
一係就疊埋心水分開, 咁既日子太惡頂....

不過點都好, 勸你唔好生BB
就算你預左自己做單親
但到現實時就另一回事
到時你見佢UN UN 腳咩都唔理, 你一定仲火滾

琥珀宮

回覆樓主:

拍拖時係點?

珍珠宮

經濟可獨立否? 如果可以就主動一些去同佢傾
這些問題。

出最後通牒,再度蜜月旅行,尋找失去的愛。

或者妳們會否孝離婚??

複式洋房

其實出得5次街都有D離譜..一個月都有8日weekends

侯爵府

回覆樓主:

唔好生仔住,湊大bb好大責任同駛費,搞好同老公嘅關係至考慮生仔,請做個負責任嘅人

首頁
34567...11

尾頁

跳至