跳至

首頁

尾頁

大宅

唉…呢兩個星期個肚好似吹波咁, 我都驚驚地架喇…點知都係難逃一劫…

由第八週開始我就每次沖完涼後都用bb油/橄欖油㩒肚, 到到而家第廿十九週…我每晚都留意會唔會爆紋, 禽晚都無架!

今晚沖涼時, 竟然見到肚下面爆左一堆出黎!係一堆呀!我都知陀孖b爆紋既機會基本上係100%, 但始終而家對我黎講都係幾晴天霹靂

我仲諗住生完可以著下bikini...而家…諗下好喇…做阿媽真係犠牲好大呀!

大宅

Jessica, 同bikini say bye bye la.....
偉大的媽媽上…我同你情況一樣…

男爵府

吓,一晚就可以爆一堆紋?唔係化?我仲諗住診宜家未有紋都放心少少添!OH NO!!

男爵府

請問你地d紋係咪咪淨係响肚臍對下嘅週圍?

子爵府

唔怕喎,我果時臨生前一個月都有紋,不過生完之後,深色果D紋就慢慢退晒,生完我都有著過bikini,著左都唔覺有紋,係個肚皮比較鬆~不過就可能要等下年夏天先有得著囉,話晒都應該冇咁快修到身掛!

大宅

嘩, 睇黎我都要做定心理預備....... 希望唔好爆咁多啦.

大宅

不過你最好都keep住搽肚喎,話唔定生完會退嘛,唔好咁灰住~

大宅

希望真係會退啦…

大宅

一晚就出一堆, 好激喎 ...
前嗰排乾燥, 我早晚都搽一次, 暫時 touch wood 未見有紋

原帖由 李露媚 於 09-1-25 02:34 發表
唉…呢兩個星期個肚好似吹波咁, 我都驚驚地架喇…點知都係難逃一劫…

由第八週開始我就每次沖完涼後都用bb油/橄欖油㩒肚, 到到而家第廿十九週…我每晚都留意會唔會爆紋, 禽晚都無架!

今晚沖涼時, 竟然見到肚下面爆 ...

禁止訪問

侯爵府

2011至尊種植勳章 畀面勳章

遲d會由紅色變銀色
唔會咁覺眼架啦
我暫時未有
應該如果個肚唔大過上胎就未必有...
希望冇啦

男爵府

幣啦幣啦, 我想問一開始D紋係唔係紅色架? 我發現有兩條細嘅紅色紋.... OH NO!!!!!!

大宅

原帖由 chole16 於 09-2-2 11:48 AM 發表
幣啦幣啦, 我想問一開始D紋係唔係紅色架? 我發現有兩條細嘅紅色紋.... OH NO!!!!!!

係呀, 生完之後就會變銀白色囉…

男爵府

嗚嗚... 咁我出咗兩條啦.....

原帖由 李露媚 於 09-2-2 16:58 發表

係呀, 生完之後就會變銀白色囉…

別墅

上個月我個肚臍下面出左一大堆... 我諗住用返d肚紋膏搽下佢地同其實地方, 一搽就出敏感.
所以... 我放棄喇! keep住搽olive oil 就算... 佢生就尤得佢啦! (橫樹我大脾早在我13歲去外國讀書o既時候已經出左好多stretch marks... 唔差在加埋肚腩呢堆喇!)

大宅

我一直都無用肚紋膏呀, 好多人用過都話同橄欖油無乜分別, 所以我都係一路用橄欖油

男爵府

我都係一路搽OILVE OIL咋喎.. 感覺易吸收D同埋無咁"立"!! 其實主要嘅原因係.. 平D呀嗎.. 橫掂有冇紋都係睇個人嘅.. 搽貴CREAM都唔可以GUARANTEE無紋架啦,何必洗咁多錢!

洋房

唉﹗我噚日都未見有架﹗但係今日去產檢,個姑娘同我講話有﹗跟住返到屋企照鏡,真係出左一大堆呀

大宅

我都係無搽肚紋膏, 只係日頭搽 Oliver oil, 夜晚就搽冷霜

原帖由 chole16 於 09-2-3 12:55 發表
我都係一路搽OILVE OIL咋喎.. 感覺易吸收D同埋無咁"立"!! 其實主要嘅原因係.. 平D呀嗎.. 橫掂有冇紋都係睇個人嘅.. 搽貴CREAM都唔可以GUARANTEE無紋架啦,何必洗咁多錢! ...

別墅

我今晚沖完涼搽左 d 肚紋膏落肚皮度. 發覺肚臍下面都出左唔少紅色既肚紋呢..我估真係搽唔搽都會出呢....個肚脹得好快呢....

Born         3.185kg     5 Months  7 kg
1 Month    4.21kg       6 Months 7.87kg  
2 Months  5.24kg       12Months 9.4kg
4 Months  6.93kg       13Months 9.6kg

首頁

尾頁

跳至