潮流時尚

跳至

首頁

尾頁

大宅

兩年前買,只有少量:

Double sen》scarf > B30>

Next target is K and L26

(emoji)

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 畀面勳章

回覆樓主:

剛剛今年7月買了第一個Hermès就是B30下一個目標應該是K28

子爵府

starz~ 發表於 17-7-15 18:53
2012年開始買, BBBBB.....CCCCCCC.....KKKKK....BBBBB...... 無限loop.......

好勁

子爵府

kamanma 發表於 17-7-15 16:48
祝jm 在H 路上早日遇到下一位 H戀人...K28

謝謝你!之前reject咗個k32, k28 真的等了又等!

大宅

CambridgeGirl 發表於 17-7-15 23:18
Hunter皮係好易殘!不過我鍾意Herbag係canvas可以粗用同有外袋放電話一流!相比之下Kelly比H ...

我放card holder 向後袋...好方便

大宅

回覆樓主

GP30 > L30 > C > K28
下一個目標係E or H

大宅

回覆樓主

2015 開始
herbag > L26 > GP 30 > Bolide 27 > K 28 > B 30
今年儲齊我鍾意既款,可以開始 repeat款了
前兩日armarm影左大合照

esmehouse    發表於 17-7-18 16:36

別墅

回覆樓主

我岩岩中,上年開始第一個H . 現在只有兩個,中間放棄左幾個garden party . 顏色吾岩。
Herbag31-------bolide27

還有一大個想要的list

Picotin 18
Birkin 25
Kelly 28
Garden party 30
Garden party 36 in canvas
Jige 29
Lindy 26
Constance 19

現在好似去親邊度,都想入去行下。 這條路很漫長。:mother::mother::mother:

別墅

回覆樓主:

我2014年開始中

Lindy30 -> GP36 -> P仔 -> Halzan -> mini E -> Roulis

黎緊既目標係K or C,希望可以響日本買到

esmehouse    發表於 17-7-18 16:37

大宅

CambridgeGirl 發表於 17-7-15 23:18
Hunter皮係好易殘!不過我鍾意Herbag係canvas可以粗用同有外袋放電話一流!相比之下Kelly比H ...

我都係Herbag fans!抵玩又好用!最初用開關覺得有d唔慣,但用落就超方便!後面個個pocket真係無得輸
同埋H canvas 算幾kum,我粗用都無mud點花,又唔會點殘

男爵府

第一個H 係b30, 得來不易,之後不停H hunting, 有Bs 同Ks⋯我同C 冇咩緣, 希望遲d 可以有埋個C

子爵府

LuciaC 發表於 17-7-15 13:06
戀上H真係不歸路!可以Share你們從何開始嗎?我的小小回顧:
GP > GP > B > C > L > B > Toolbox > D.Sens ...

My h journey
Herbag old version >vinyl kelly >birkin 30>birkin 35 >birkin 25 > Aline > herbag >kelly 25

Next target : not idea

esmehouse    發表於 17-7-18 16:37

珍珠宮

LuciaC 發表於 17-7-15 13:06
戀上H真係不歸路!可以Share你們從何開始嗎?我的小小回顧:
GP > GP > B > C > L > B > Toolbox > D.Sens ...

我第一個H係10年嘅B40但計沉淪H毒海應該係12年尾浦潮版之後嘅樹。。。
B40> so Kelly*2> L30*2> GP36> Victoria II> carbag> Herbag> Club B35> K28*2> K32*2> B25*2> B30*2> Jige> L26> GP30*2> Coro Kelly cut> toolbox 20> C24> K25>C19
c6同我一齊回顧一齊數,佢話英文字母得26個我買H就買27個不過我一直都係有入有出,依家淨係keep B、K、C

子爵府

我是2012 開始睇潮中H 毒

Gp 36 > P22 > L26 > B30 > GP 30 > K25 > B25 > L30 > K28 > Mini C > P18 > K28 > toolbox 20

下個Target 是買多個 K25 , 買完應該短時間也不買了

公爵府

2024年龍年勳章 牛年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆樓主

我應該4-5年,初頭唔特別喜歡,慢慢中咗毒

P22 -> Gp36 -> carbag-> Gp30 -> herbag-> Gp30 -> toolbox 20 -> Lindy 30 -> P22 -> B30 -> K28 -> mini ber-> Lindy 26

下個目標係mini Constance

esmehouse    發表於 17-7-18 16:38

子爵府

回覆樓主

我都係2012年開始,去外遊時打游擊咁買... B35>K28>B30>L26>B30+K28

其實都想想地買C,但每次c6都話肉酸,希望下次買K25 sellier

esmehouse    發表於 17-7-18 16:39

子爵府

evacatcat 發表於 17-7-17 15:15
我都係2012年開始,去外遊時打游擊咁買... B35>K28>B30>L26>B30+K28

其實都想想地買C,但每次c6都話肉酸, ...

我都覺得B n K易carry啲!
C就睇下係咩人揹啦,唔少人揹得好好睇!!我亦見過有啲人真係揹到個袋好醜!(emoji)

大宅

ILA 發表於 17-7-17 15:55

我都覺得B n K易carry啲!

大陸土豪只識b同K, 同佢地講C手工有幾靚同幾難買,佢地都唔明

大宅

回覆樓主

2016男友送左第一個Hermes GP 比我,從此就愛上左。下一個會係Lindy 26

大宅

evacatcat 發表於 17-7-17 15:15

其實都想想地買C,但每次c6都話肉酸, ...

第一次就買到B ?! 點做到咖?

首頁

尾頁

跳至