夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

洋房

八婆,死八婆,真係想打電話"剷"你一鑊,點解大年初一都要打電話比我老公,借頭借路問東問西,難道全香港的男人死晒?

衰人、賤人、明知人地有老婆仔女,都係要"痴"埋黎。係要攪到人地夫妻鬧咬至安樂,你呢個女人個心係咪黑色架?你父母點教你?枉你讀咁多書,破壞人地家庭係咪聖賢所教?

大宅

what's wrong? so angry? 29 ar?

大宅

你都明知佢用心, 你咪唔好發難囉, 你發難, 你就中計, 你老公更加會覺得個女人好無辜好可憐比你怨枉

禁止訪問

大宅

有時嬲都唔可以出面,你只可以講反話,如果唔係就陸續有黎....

你要加油呀~~
唔好俾29睇死!!!

洋房

你越嬲D 第三者就會越開心
你未當佢係你C6一個麻煩朋友
同埋你可以同你老公講你感受
叫佢唔好接電話
但如果你老公知你唔開心仲要接仲要傾
咁你應該嬲你老公多個第三者
你話個第三者搞到你地倆公婆鬧交
咁你老公同你變相為左第三者嘈
第三者已經得左~!

男爵府

非常同意 rainchan 咁講, 如果你嬲, 個 29 就成功上位, 冷靜 d

原帖由 rainchan 於 09-1-27 11:19 發表
你越嬲D 第三者就會越開心
你未當佢係你C6一個麻煩朋友
同埋你可以同你老公講你感受
叫佢唔好接電話
但如果你老公知你唔開心仲要接仲要傾
咁你應該嬲你老公多個第三者
你話個第三者搞到你地倆公婆鬧交
咁你老公同你 ...

別墅

原帖由 jywbb 於 09-1-27 01:19 發表
你都明知佢用心, 你咪唔好發難囉, 你發難, 你就中計, 你老公更加會覺得個女人好無辜好可憐比你怨枉

你發難, 你就中計 totally agree.
但話捭你老公知, 你唔鍾意呢個女人, 呢個女人對你有d唔妥, 佢動作, 作為女人的你係最明白清楚. 你話捭佢聽你唔想無個家. 希望你同呢個女人作無乜謂的聯絡, 你咁樣咪即係對我容忍程度的挑戰. 祇要你老公覺得個屋企比呢個女人重要, 佢就會對這女人冷淡. 希望她會知難而退.
但要好聲好氣同你老公講你的感受和你的要求. 分析她的動作和動機, 你的擔心, 話捭你老公知, 你唔想無自己最愛的老公, 更唔想無個咁好的家. 可能你老公不會即時對你作出任何承諾, 等佢消化先. 但千祈唔好捭你老公覺得你無理取同埋係度迫緊佢. 亦都捭你個老公知道這女人的動機, 唔好醒醒. 唔覺唔覺趺落桃花陣. 萬不覆.

洋房

條八婆打了三次電話黎,頭兩次我接,佢立刻收線,第三次我老公聽她才出聲,我已經同c6講我吾鍾意你同佢講電話,但c6話佢問功課,於是c6又同佢講左半個鍾,大年初一,問乜鬼功課,你地話條八婆係咪攞黎講

洋房

剛剛同c6吵完,他話我攞黎嘈,佢話佢地淨係傾功課,話我無理取鬧,我話你明知我吾鍾意你同佢有聯絡,為何你們仲要傾?c6仲話新正頭,係我攞黎嘈,我話新正頭問乜野功課,咁勤力,自己反poly 圖書館找資料,再有,全班你又吾係最叻果個,佢做乜要搵你,條八婆已經係全班最叻果個啦,要搵都搵其他人,起碼有一個叻人係八婆的鄰居,跟住c6吾出聱,走左出街,咁我係咪有錯

大宅

記住保持冷靜呀~~你唔知對方咩心態同玩咩招數,你發難只可能會推你個老公去對方度架~~

禁止發言

別墅

oh, no. 樓主你已中了她的鬼計.

唯今之計, 以退為進, 沈住氣, 好似乜都無發生過.
靜觀其變, 留意c6的動靜, 有女人送上門, 好多男人都, 食得唔好哂(浪費), 但係好多男人唔想無個家, 就會懸崖勒馬. 你再中個八婆招, 你會愈捭個c6覺得, 同老婆唔夾, 係屋企好煩.

子爵府

以你所講佢跟本唔係第三者,只不過係女人一個,而你老公係有家室既一個男人,你唔中意就唔準,你都幾無知,如果佢地跟本無野,係你自卑而做出呢種行為,你老公咁對你都係自己羅黎.你要對大家有信心.

洋房

針吾拮到肉吾知會痛,吾係發生係自己道,當然可以企埋一邊講風涼話....:;pppp: :;pppp:

別墅

本來夫婦之間係好應該有絕對的信任. 但我覺得並唔係單方面的盲目信任. 夫婦一定捭到信心對方才可有信任. 任何一方都不能利用對方對你的信任, 便出去.......做d令對方唔高興的事. 好似我c6同女孩出去食飯, 佢都會之前話捭我知, 我都係. 哦! 一聲. 又唔會返來問佢傾d乜, 有時佢會自己講. 最重要頻密程度, 是否已經到達不尋常. 如果是無問題, 何不大大方方打電話來, 出聲找人. 不尋常的程序足以令人生疑. 不過最重要係你老公點諗, 佢要去的亦欄唔住.

洋房

樓主, 你真係要冷靜, 老實講
做女人既如果發現有問題又唔出聲
真係唔通有事先出聲咩
但你最緊你平心靜氣同老公傾
你慢慢講出感受, 如果你同佢嘈
如果個女人真係有心搞破壞,
係呢個時候好危險架, 個女人一出溫柔招...
無得淨架...

伯爵府

hashtag影視迷勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

有時真係好唔明,明明我地係正室,係D狐狸精係度玩攻心計,我地偏偏又要玩埋一份,真係痛苦~~最痛苦既係,到你玩埋一份時,個男人又會覺得有問題既係你,隻狐狸精就好正常係好人,都真係痴架~~
眾裡尋他千百度,驀然回首,那人卻在燈火闌珊處!!
生死有命,富貴由天

洋房

我好同意popokit的論點,佢地同學左四年,之前的三年係沒有任何事,間中都有外出食飯、談電話,我都沒有過問,而c6亦沒有講過任何野,但去年七月開始,我發現有d不尋常,佢地可以講電話講成兩個鍾,又收到兩人的合照,c6手電日日都有佢地通話記錄,我只開始問c6,當然佢吾應啦,每次都話無野,但每次都令我發脾氣,就係因為我信佢,只攪到而家咁,仲要比人晌度話我自己攞黎,不過都係我自己攞黎,因為我太信佢啦....我都有同c6講我吾鍾意個女人成日打電比你,但c6成日都話講功課,我都吾知點...

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至