跳至

首頁

尾頁

洋房

我b女最後一餐已經你11-12點 (有160-200ml 奶 ) 但3-4點仍然醒來 仲ee啊呀 要食奶 試過好多不同方法 但仍然未可戒夜奶 點算 ?? 我同bb爸爸個黑眼圈已經十分大了 請各位姊妹幫忙 !!

大宅

我謙謙一樣. 仍然每晚準時245am同600am eerr要食奶.... 冇晒計!!! 不過好彩佢一飲完奶就自動要返床繼續訓. 之後完全唔使理佢. 如果唔係. 都有排玩....:;pppp:

我而家都不斷試下將d最後一餐夜奶時間推到去11pm. 重要佢食多一安奶. 但暫時結果都係一樣. 要再諗計仔!

大宅

我隻臭豬妹都係咁, 但近"lee"一個星期就好啲, 有時5、6點鐘先要食, 我同c6已經放棄咗要佢戒夜奶...而家等佢自己自然戒(佢之前試自己戒過, 但後來又食返, 冇符~)

大宅

好媽媽勳章 陪月勳章

我個仔都仍然食緊夜奶...冇得迫....唯有順其自然!!

大宅

我都係,算啦,食得是福

大宅

原帖由 leeyubaby 於 09-1-29 21:39 發表
我都係,算啦,食得是福

我都係!真係無佢計!!除左食奶,有時唔見左奶咀又要我地幫佢整番!一晚起幾次身!!

洋房

我個囡都係咁...之前9點半/10點 瞓, 00:00 and 04/05:00 起身 eerr要食..果時都食到 5-7安...但上個星期 就連續好多晚都係食得果3安...瞓住食, 一食夠就令側塊面, 合埋口, 係都唔肯再食...即刻要瞓 ...咁我見佢只係食果 dd...咪想試下同佢戒囉(之前都試過...不過都唔得)... 試左幾晚...將last 餐粥提早d, last餐奶又提早到10點...佢就食哂7安...之後一覺瞓到5/6點 (雖然佢都有瞓到擰來擰去...但都一拍瞓番唔使食奶)...我們已經非常滿足了 ...非常咁高興...(佢出世之後..我真係好耐未試過可以瞓一覺超過5個鐘...所以好感動)

洋房

聽完你們的CASE 我發覺我都係無辦法 唯有等佢自然戒了

原帖由 corry 於 09-1-29 23:56 發表
我個囡都係咁...之前9點半/10點 瞓, 00:00 and 04/05:00 起身 eerr要食..果時都食到 5-7安...但上個星期 就連續好多晚都係食得果3安...瞓住食, 一食夠就令側塊面, 合埋口, 係都唔肯再食...即刻要瞓 ...咁我 ...

男爵府

2011至尊種植勳章 畀面勳章 親子王國15週年勳章

原帖由 danny48717 於 09-1-30 11:33 發表
聽完你們的CASE 我發覺我都係無辦法 唯有等佢自然戒了

我佑佑有時都會, 唯有快手快腳, 等佢飲完即刻再訓過!

洋房

原帖由 Allyly 於 09-1-30 12:32 發表

我佑佑有時都會, 唯有快手快腳, 等佢飲完即刻再訓過!

^^ 大家都要加油啊~ 偉大既爸爸媽媽~

大宅

林林都係ar!10點左右瞓,跟住點幾2點要食奶,之後就5點再嚟!呢期日日去拜年都好d la!點幾嗰枝照舊,5點嗰枝就變咗7 or 8點!不過飲完就要扭出廳玩!激c!

我家62話明唔准戒夜奶!次次想做都俾佢片到癲!第日返學點算ar!

男爵府

2011至尊種植勳章 畀面勳章 親子王國15週年勳章

原帖由 corry 於 09-1-30 23:39 發表

^^ 大家都要加油啊~ 偉大既爸爸媽媽~

係呀, 各位媽媽一齊加油啦!bb 既野, 冇得迫, 佢覺得唔需要飲就會唔再飲o架喇.

伯爵府

醒目開學勳章

咁我算好彩,個仔個零月就戒左夜奶。。。不
過有時夜晚都會起身喊,但一塞返奶咀就會繼續訓mouth:

複式洋房

Try to give your baby all the food she needs during the day, as long as she gets all the nutrients needed, she should be able to sleep well during the day (... this is according to Gina Ford's book ... as said in other threads... and that's my belief too). It works for me... and it works for many many Gina Ford babies... so try it.

FYI... my son has been slept thru for many months already. He sleeps at around 7.30pm until around 6am and he normally won't wake up in between. I feed him 1 rice cereal and 2 congees and a total of about 18-20 oz milk to him during his awake time and he's contend.

原帖由 danny48717 於 09-1-29 12:30 發表
我b女最後一餐已經你11-12點 (有160-200ml 奶 ) 但3-4點仍然醒來 仲ee啊呀 要食奶 試過好多不同方法 但仍然未可戒夜奶 點算 ?? 我同bb爸爸個黑眼圈已經十分大了 請各位姊妹幫忙 !! ...

首頁

尾頁

跳至