美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

子爵府

熱血勳章 好媽媽勳章

勁搞笑~
今年送啤牌,唔捨得開黎玩囉
今次買左4樣野
1.JM推薦Le blanc pre lotion
2.Hydra beauty micro creme
3.Eye makeup remover(送人的)
4.Rouge coco gloss 764(上次cafe試左超靚但冇貨)
叫BA送d特別d既sample,最鍾意係No5 the foaming bath同body creme,新個支facial oli都有,BA話我乾,建議滴晌粉底用,仲話有茉莉花味

大宅

熱血勳章

想買個creme好耐、唔知好唔好用呢

子爵府

熱血勳章 好媽媽勳章

回覆 heycutiepie 的帖子

個creme我用過sample係好用既,一直未買係因為真係唔太鍾意陣味...之前用micro serum冇再回購都係因為陣味...
原本我打算買Le blanc既creme,係仲貴過micro creme架,但我BA真心推介(佣都賺少d證明佢唔係呃我..哈),佢話兩樣俾佢揀佢都會揀micro creme俾我,因為Le blanc creme唔夠保濕,佢驚我夜晚開冷氣唔掂

伯爵府

禁止訪問

大宅

熱血勳章

didi28 發表於 17-7-24 00:12

個creme我用過sample係好用既,一直未買係因為真係唔太鍾意陣味...之前用micro se ...

好想買但係聽講呢隻有酒精 我皮膚薄同易敏感
另外係另一個post見到你支新買lip gloss好靚呀

子爵府

熱血勳章 好媽媽勳章

heycutiepie 發表於 17-7-25 20:33
好想買但係聽講呢隻有酒精 我皮膚薄同易敏感
另外係另一個post見到你支新買lip gloss好靚呀:ilov ...

係呀…支lip gloss好靚,我對佢念念不忘~
個次去cafe睇中,撞鬼乜貨都冇...
今次去搵BA,佢話有貨喇,就咁睇好似好深色,其實係透明質地,所以係好淡既紫色,好自然

男爵府

didi28 發表於 17-7-26 00:01
係呀…支lip gloss好靚,我對佢念念不忘~
個次去cafe睇中,撞鬼乜貨都冇...
今次去搵BA,佢話有貨喇,就咁睇好 ...

等我又去睇下枝764先

公爵府

醒目開學勳章

didi28 發表於 17-7-24 00:12

個creme我用過sample係好用既,一直未買係因為真係唔太鍾意陣味...之前用micro se ...

Le blanc eye cream 好用

公爵府

醒目開學勳章

fundfund 發表於 17-7-26 10:30
Le blanc eye cream 好用

Sorry, 應該係Le Lift eye cream

子爵府

熱血勳章 好媽媽勳章

回覆樓主:

分享下個micro creme,尋晚開左黎用,上面有一粒粒bubbles,唔洗拎好多,少少都夠塗全面,搽上面夠保濕,但唔笠的,因為感冒成晚呻鼻,係咁抹鼻周皮膚,但今日起身都冇乾冇甩皮,之前係會紅晒甩皮,我覺得幾好,值得買喎

子爵府

熱血勳章 好媽媽勳章

fundfund 發表於 17-7-26 10:38
Sorry, 應該係Le Lift eye cream

去到眼紋黑眼圈嗎?
未買過佢既eye cream啊

禁止訪問

回覆樓主

男爵府

micro creme 幾錢呀? thx

子爵府

熱血勳章 好媽媽勳章

tiffanytang 發表於 17-8-5 23:55
micro creme 幾錢呀? thx

七百幾呀…平過我之前用個罐Le lift

伯爵府

didi28 發表於 17-8-6 00:29

Le lift Cream幾錢呀?

子爵府

熱血勳章 好媽媽勳章

蘑菇 發表於 17-8-6 00:38
Le lift Cream幾錢呀?

冇記錯,Le lift creme一千二百幾左右,其實都好用

男爵府

didi28 發表於 17-8-6 00:29

但如果micro creme 都好用 就慳番幾百買其他野啦
聽日去做facial 打算買呢個creme 呀

子爵府

熱血勳章 好媽媽勳章

tiffanytang 發表於 17-8-6 00:43
但如果micro creme 都好用 就慳番幾百買其他野啦
聽日去做facial 打算買呢個crem ...

good choice!
你做咩系列facial呀?

男爵府

didi28 發表於 17-8-6 10:53
good choice!
你做咩系列facial呀?

最後做le lift 呀, 佢今次redeem 唔一定要買番果條line
買佐以下兩幅圖既野
crayon 係買比呀妹既

個sample 粉底好cute 係真係貨size 既mini 版, 只係冇掃

btw, facial 好舒服, 但冇join 到呀, 因為美容師話如果有ae 白金卡, 做$1460 係每次都可以redeem 嫁

首頁

尾頁

跳至