自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

回覆樓主:

伯爵府

回覆樓主:

記得起碼20年前的晚上,全家訓著,突然神枱傳出(拍拍)聲,好似有人大力拍打咁,直覺應該係個d野,當然我係床到唔敢出聲。我哥哥就走到神枱好惡話:(咩事咁嘈呀?唔使訓呀?有咩事出黎三口六面講清楚?,隔左一陣就無聲了。

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

三歲嘅時候我已經睇到去世的親人,
小學同埋中學成日都會見到一啲藍藍綠綠嘅影, 喺夜晚12:00-12:15,如果我熄電視就會喺我背脊出現

中學嘅時候玩碟仙,如果個個都請唔到出嚟,我一加入就會請到

揾師傅,話我有陰陽眼
去旅行嘅時候,間唔中會出現。幫我開水喉, 熄燈 或者上我屋企人身
但係從來都冇傷害過我,所以冇特登要帶啲乜嘢去避佢哋
不要從別人的嘴裡去認識我

珍珠宮

crystal媽咪 發表於 17-12-6 17:09
三歲嘅時候我已經睇到去世的親人,
小學同埋中學成日都會見到一啲藍藍綠綠嘅影, 喺夜晚12:00-12:15,如果 ...

大宅

伯爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

回覆 crystal媽咪 的帖子

點樣上你屋企人身呀? 咁驚!

伯爵府

唉, 其實我屋企有隻女O既晚晚坐係我同仔隔離望住我們瞓覺, 但我又無宗教, 所以無乜野可以做到, 我又唔想燒野比佢, 燒開會成日來, 而家我一反瞓或身體唔好果排又會被佢責, 佢夜晚又成日講野, UM UM尋尋, 好煩....

侯爵府

2024年龍年勳章

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

poodlema 發表於 17-12-7 14:08

點樣上你屋企人身呀? 咁驚!

好似一個阿婆上咗阿媽身,動作好慢,講野好慢。 我們問做乜唔瞓,佢話好掛住 一個人。 我問係邊個,佢話掛住個小朋友。我哋幾兄弟姊妹都冇人生小朋友嘅

佢叫我開櫃桶 ,其實佢行動自如,可以自己開。我問佢做乜要開櫃桶,佢話要攞啲嘢,又係話要俾小朋友

複式洋房

伯爵府

之後會離開?

寶石宮

回覆樓主:

我有諗過揼低佢嘅,不過得佢一個人,怕有危險。
所以我照留低即刻瞓覺,第2日天光已無事,但當事人唔知
不要從別人的嘴裡去認識我

大宅

幾年前老豆肺can末期,由發現到過身只係短短幾曰。由佢知道病情就好驚同唔開心,上咗山之後嗰晩,臨近天光時我夢見佢,背景係白濛濛好似拍戲咁,佢後面有架白色旅遊巴有佢張車頭相等埋佢上車就開車喇。成架車坐滿睇唔到樣嘅人,佢一見到我就攬住我喊,話佢都估唔到咁突然,叫我睇住呀媽細妺。跟住佢輕抺眼淚轉身上車,架車開走喺霧中消失

我係咁喊直至醒咗,滿面淚水同成個鼻都係佢陣味(食咗幾十年煙陣味)

蘋果mama    發表於 17-12-19 00:39

子爵府

kln124 發表於 17-12-11 16:30
幾年前老豆肺can末期,由發現到過身只係短短幾曰。由佢知道病情就好驚同唔開心,上咗山之後嗰晩,臨近天光時 ...

睇到我都眼濕濕,你爸爸臨走都同你道別

子爵府

回覆樓主:

留毛一陣睇

別墅

我大約剛上小學時住唐樓,
我當時同婆婆同一張床,
有一晚我急尿, 當時仲用"譚罐" ,
咁我坐响度疴疴下, 見到個廳中間,
有一個黑影吊頸咁吊响度,
但望唔到樣的, 成個黑色人型咁.

當時我又唔識驚喎~~ 疴完就照訓.

之後大個左, 問返屋企人
先知原來當時無錢, 貪平就買左呢間兇宅,
間屋個屋主係响入面吊頸死的.

蘋果mama    發表於 17-12-19 00:40

大宅

回覆樓主

有人點評我個comment 又記得返呢個post

咁我分享前幾日啱啱發生嘅事 ,我以家仲有d驚

話說我係同囡囡訓 ,好多時我c6都會訓第二間房因為張床太逼我會訓唔到。咁呢我c6訓覺係訓得好林,係主人房大叫佢係唔使指意佢會醒 ,好幾次都要走出去拍佢先醒。

前幾晚,我訓訓下扎醒左 跟住旭唔到 咁我半咪起眼望 ,見到有個女人跪定「mouth] 係我大脾位嘅床邊唔旭,見唔到樣,但外型似我工人姐姐。我第一下心諗:咦點解姐姐會mouth係到? 但諗諗下唔對路 ,我旭唔到。我想大叫但叫唔到,只可以咪住個嘴叫,我叫我c6個名幾次。但好彩佢竟然聽到,衝左入嚟,我c6一入房,我見住佢消失

第二日我c6問我係咪發惡夢,我話唔係,我半咪眼望住佢衝入嚟。跟住我話你又聽到我叫你,佢都話唔明,佢聽到我係到爭扎ee um um 咁。我話我係叫你個名 唔係ee umum。佢話唔係佢聽唔到我叫佢名!佢覺得我發夢。但我以家仲有D驚 ,個畫面太真實。

禁止訪問

回覆樓主:

別墅

珍珠宮

育兒性格勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

poodlema 發表於 17-12-7 14:21
唉, 其實我屋企有隻女O既晚晚坐係我同仔隔離望住我們瞓覺, 但我又無宗教, 所以無乜野可以做到, 我又唔想燒 ...

同屋住咁真係唔得窩 仲要晚晚

首頁

尾頁

跳至