跳至

首頁

尾頁

大宅

babyieng,

唉呀,我都想今個月做呀,可是,今個月返工的時間唔岩呀,攪到早上去唔到睇呀,只好等五月啦,我一定要要求五月某幾日放夜先,等我早上可以去排隊睇醫生.

新鮮淮山?未呀...我唔記得去街市買呀,不過,上星期去台灣玩時,我有記得食架,哈~~~一次咁多囉~~~

複式洋房

原帖由 Lumpy 於 09-3-28 22:57 發表
babyieng,

唉呀,我都想今個月做呀,可是,今個月返工的時間唔岩呀,攪到早上去唔到睇呀,只好等五月啦,我一定要要求五月某幾日放夜先,等我早上可以去排隊睇醫生.

新鮮淮山?未呀...我唔記得去街市買呀,不過,上星期去台灣玩時,我有記得 ...

我今個月都無得做呀, 醫生話唔知d咩無貨又未返到貨, 所以今個月做唔到喎, 幫我打左支排卵針, 叫我自己try, 多數都唔得的多, 已經打定輸數喇~
睇下下個月有無得做啦, 我驚下個月又無貨, 拖下拖下佢又話要放大假, 唔知幾時先有得做~
真係求神拜佛一次ok先得喇

複式洋房

原帖由 babyieng 於 09-4-1 19:22 發表

我今個月都無得做呀, 醫生話唔知d咩無貨又未返到貨, 所以今個月做唔到喎, 幫我打左支排卵針, 叫我自己try, 多數都唔得的多, 已經打定輸數喇~
睇下下個月有無得做啦, 我驚下個月又無貨, 拖下拖下佢又話要放大假, 唔 ...

babyyieung:
佢地係米放假呀,一有d長假就係禁,好鬼衰,佢地好dump時間,我之前都係禁,好多左滯,我老公都話佢地d服務差,不過我地都無得反抗,你現時幾多歲,唔好比佢地dump到38,如果唔係人地瑪麗唔收你.

複式洋房

原帖由 1075mmww 於 09-4-2 09:05 發表

babyyieung:
佢地係米放假呀,一有d長假就係禁,好鬼衰,佢地好dump時間,我之前都係禁,好多左滯,我老公都話佢地d服務差,不過我地都無得反抗,你現時幾多歲,唔好比佢地dump到38,如果唔係人地瑪麗唔收你. ...

呢個可能真係佢地的藉口都唔定呀, 因為之前我都聽過有人咁講, 唔係d咩管無貨就話醫生要放大假之類而遲左做囉~

希望真係下個cycle可以有得做啦, 我驚我食排卵藥食多兩個月又要停下先可以再做, 因為我上網搵過隻藥的資料, 話唔可以連續食超過6個月, 如果食左6個月都唔得就要停幾個月咁, 因為我已經食左3個月喇, 唉!

但係呢, 醫生叫我下個cycle轉打針唔食藥, 唔知打針又有無限制呢~ 希望唔好dump我咁耐啦!

大宅

babyieng,

咁又唔一定唔得的,或者有意外呢!

又無貨?上年年尾又話唔知咩無貨,今個月又無貨...咩山頂無人點存貨架咩?

我本來上星期五都想去覆診架,點知睡過頭,所以無去到.um...計劃星期二去一次,問定黃醫生月尾放唔放假先,事關我已經休息了兩個cyber,月尾可以再做.

至於排卵藥...其實,駱醫生話唔可以食多過三個月.你食完覺唔覺多左好多分泌呀?

其實,打針...又好似無話限次數喎,不過,打針=刺激子宮,所以都見網上有人話唔可以連續兩個月做iui,因過份刺激子宮會唔好.

我現在就是打針+iui.

大宅

1075mmww,
唉,你講得好岩呀,都唔知係唔係因為佢地放假,所以話無貨.
我都唔明,咁大間醫院,點會無貨架.

唉,最慘在澳門,又只是得山頂有得做,唉~~~

男爵府

其實有無唸過去hk?

原帖由 Lumpy 於 09-4-5 10:47 發表
1075mmww,
唉,你講得好岩呀,都唔知係唔係因為佢地放假,所以話無貨.
我都唔明,咁大間醫院,點會無貨架.

唉,最慘在澳門,又只是得山頂有得做,唉~~~

大宅

過hk唔係唔好,可是,要時時搭船過去,真係無咁多假期.

男爵府

我問過fd,如去hk, 差不多每個cycle有兩個星期要隔日朝早就去, 真的很費時, 又辛苦, 如澳門都有私家就好了, 山頂有時真係dump時間, 但又無選擇, 聽啲sisters講話去珠海, 但醫護的操守及衛生問題真令我擔心..........

原帖由 Lumpy 於 09-4-8 14:37 發表
過hk唔係唔好,可是,要時時搭船過去,真係無咁多假期.

複式洋房

Lumpy,

早幾日我部機壞左上唔到網, 所以咁遲先覆返你!

你呢個cycle可以做就梗要試啦, 我要等m嚟呀! naturl bingo應該有d難度, 我無抱太大希望呀!

至於打針, 我而家開始有d驚, 因為我好耐無打過針, 上個cycle打嗰支排卵針的時候, 個姑娘話我太緊張, 成個人硬晒咁, 所以而家有d驚! 仲要打咁多支!

希望呢個cycle我地大家一齊中就好喇~

大宅

babyieng,
唉,我一波多折呀~~~
原本打算今個月尾,m一到就做第二之iui,點知,唉~~~點知我要調部門呀,仲要調去個超多野做的部門呀,唉~~~我的大計,又要被迫壓後了.

你要努力呀,屆時可以與1075mmww一齊大談生仔經.

複式洋房

原帖由 Lumpy 於 09-4-16 14:18 發表
babyieng,
唉,我一波多折呀~~~
原本打算今個月尾,m一到就做第二之iui,點知,唉~~~點知我要調部門呀,仲要調去個超多野做的部門呀,唉~~~我的大計,又要被迫壓後了.

你要努力呀,屆時可以與1075mmww一齊大談生仔經. ...

我都唔好得你去邊, 諗住今個cycle有得做iui啦, 點知仲未有貨返, 又要等到下個月先"可能"有得做, 唉! 無奈...

你要快d適應新部門, 我等埋你下個月一齊做啦!

大宅

babyieng,
我想問下個月的意思,即係幾時呀?
我應該今個星期m到,即係計落,應該5月5-6日可以做iui. 唔知做唔做到呢......

唉呀,新部門多樣做到爆呀,最死係,我連file save在邊都未知,就要做呢樣做果樣,仲要全部都差唔多時間deadline囉! 死未!!

我簡直想馬上遲職.

我唔理了,去左睇黃醫生先了,最多屆時攞d醫生紙返工,再睇下點樣補時算了, 費時請假, 反正去到新部門,每日都咪駛旨意有得放工.

複式洋房

Lumpy,

我今個月啱啱完左m, 但黃醫生話無洗精劑, 所以我今個cycle無得做, 要下個月m嚟先再見佢呀!

希望快d返到貨啦, 如果你有得做, 咁我都應該有得做囉, 希望你下次見黃醫生有好消息俾我啦! 咁我地就有機會下個cycle一齊bingo喇! 諗起都開心!

大宅

洗精劑???
唔係呀!原來無呢樣野呀?
出面有無得賣架,我買俾佢啦!!!

唉,咁即係死得啦!
咁我下星期去見下黃醫生,問下佢先.

我地互通消息!

複式洋房

原帖由 Lumpy 於 09-4-23 17:39 發表
洗精劑???
唔係呀!原來無呢樣野呀?
出面有無得賣架,我買俾佢啦!!!

唉,咁即係死得啦!
咁我下星期去見下黃醫生,問下佢先.

我地互通消息! ...

其實都唔知黃醫生講真定講假, 我本來諗住上個cycle有得做加麻, 點知day12去, 佢話d唔知咩管無貨(可能係放精的管, 我唔肯定啦), 今個cycle上去又話無洗精劑, 佢話返貨時間比較長, 都成個月啦, 都仲未返到貨, 我覺得嗰間醫院好似咩都無咁, 要咩無咩的!!

其實佢地都應該知道睇呢個科的人越嚟越多啦, 點解唔入定多d貨呢? 或者應該有人定時點貨加麻, 知道就嚟無貨應該要補定貨啦, 都唔知間e院點做野既!

開頭黃醫生話有得做iui時我都好開心架, 估唔到咁快有得做丫麻, 唉! 點知e院的情況原來係咁既! 話就話下個月有得做, 但到時又可能無得做, 拖你幾個月, 唉.... 真係唔知要等到幾時, 最好就俾個確實的日期我地, 一個月兩個月都好丫, 唔好好似而家咁, 唔知拖到幾時!

別墅

我今日去睇醫生...佢又話冇貨..做唔到iui..........唉..點解成日都咁講ge???

大宅

夫人,
你昨天去過呀??
我今日都去過呀!
係囉,又無貨囉,唉呀!
佢叫我下次打左電話去問,睇下有無得做,之後才上去喎.

就快氣死我了!!!
等我今日仲晨咁早出門口,八點半企定定排隊!

複式洋房

我早兩日都上過去, 都係無貨, 下個月e生放假無得做, 最快都要等到7月, 不過, e生又話d貨起碼要3-4個月後先到, 咁即係8月先有得做? 嘩~等死人喇!

大宅

唔係呀???
黃醫生話下個月做.
咩原來佢下個月放假呀??唔係呀! 玩咩!!

我仲一心諗住六月尾有得做添,唉~~~
點呀!!

首頁

尾頁

跳至