心聲留言

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

唔知係咪太耐冇工作(七年),手腳,頭腦都欠靈活,新工作已做了五個幾月,記性差成日都做錯野,最大問題係比D同事針對,四人當中兩個阿姐(50幾).成日唱雙簧,一個成日單打,只有一人對我好D,就比其他人話佢唔帶眼識人,我都冇做果D害人嘅野or說話,點解要o甘對我,佢地做左e行十幾廿年,我只係做左幾個月詐,我只係比佢地識多幾個字姐o甘都唔得,新年流流都係到單單打打,真係想唔做.....

別墅

而家啲人係咁,由佢地啦,同自己講,時運高聽唔到.我次前遇到啲人,物都唔識(佢唔係做我啲post),係公司大大聲教你點同客講,又話你唔為公司着想.真白黐.只係一個shipping clerk,成月持住佢呀姐係公司做得耐(成日講嘢大大聲),呢啲人睬佢都傻.

琥珀宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

我以前無做野成十年都係咁出番黎做野!初初系好唔慣架!亦都遇過唔少挫折!但而家又過左上下十年啦!已經入左佳境!加油呀!
原帖由 chconnie 於 09-1-30 22:19 發表
唔知係咪太耐冇工作(七年),手腳,頭腦都欠靈活,新工作已做了五個幾月,記性差成日都做錯野,最大問題係比D同事針對,四人當中兩個阿姐(50幾).成日唱雙簧,一個成日單打,只有一人對我好D,就比其他人話佢唔帶眼識人,我都冇 ...

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

新年快樂呀connie~~

我覺得同呢d呀姐打交道
要佢地接納同肯定你...真係有d難道

咁你諗住點呀...五個月其實都開始習慣
不過唔開心就真係差d

希望只係過度期啦~ ^_^

男爵府

原帖由 chconnie 於 09-1-30 22:19 發表
唔知係咪太耐冇工作(七年),手腳,頭腦都欠靈活,新工作已做了五個幾月,記性差成日都做錯野,最大問題係比D同事針對,四人當中兩個阿姐(50幾).成日唱雙簧,一個成日單打,只有一人對我好D,就比其他人話佢唔帶眼識人,我都冇 ...

我情願唔做.
之前份都係咁上下情況. 
只不過只有一個50+ 的女人單單打打.
快樂取決你主觀的心  不在決定於客觀的事

男爵府

BK Milk勳章

但係現在有份工已經好好了, 不過唔開心真係唔想做, 唯有叫自己睇開d啦。又無理由要討好佢地, 一係忍啦。

水晶宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

d 老女人更年期...係咁..討厭~:;pppp:

複式洋房

多謝大家支持,本來我都想唔做架啦,但我個啊head又對我幾好,我以後會扮聾耳陳,當佢地豬up.....:tongue: 因我份salary都幾好,無謂同錢鬥氣.

大宅

唔理幾多歲, 度度都有呢D人存在ge啦, 使乜理佢地. 專心做好自己份內事就百毒不侵 la. 加油

洋房

你新咪蝦你囉...
d人成日都係咁
你做熟咗就唔洗靠佢地啦

大宅

你俾2個阿姐單打,都叫做應份,佢地大過你,我份工要俾無家教粗魯有錢細路吋,咪仲難堪 ,好彩唔係長工,唔好問係咩工,講都唔想講,宜家倒數日子,睇吓自己有無本事,做到張約結束。

你真係好叻,俾人單打,一聽就知。
如果你份工唔做,不如俾我做,橫惦我俾人單打完,要隔好耐先知。

民房

不夠要...辛苦都要忍下...因為佢地甘有時間煩你,正明佢地不想同你做同事..同怕你後生...想你走jei...怕你勁做埋佢地那份...驚無得撈..你要忍下..第時找到好旳..就走law..不好學佢地..世界好大..人人都有甘的一天....只有努力為未來..save多d錢...不好為二餐飯而痛苦。不過..如果佢地再做d好hurt的事..你就要出聲...但要有other 人見到佢地對你不好..你才講番佢地...如果只有你詁佢地那part比人見到...甘以後都無support你la...

大宅

唉!
我幫屋企手都做到好無自信!

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至