想生BB

跳至

首頁
23456...14

尾頁

大宅

原帖由 buu2 於 09-2-18 21:36 發表
我今次做iui前同後都有飲中藥, 今次d藥無之前果d甘苦, 可以唔使食陳皮梅.
我第一次做iui之前都睇左何ec成2個幾月, 因為d藥太苦, 真的每次飲完都差d嘔番出嚟, 飲到頂唔順所以停左一段時間, 直到做第二次iui時,因為蛋 ...

我想問做緊iui都可以飲中藥, 不會有問題嗎? 本人之前都是看何ec成6個月了, 因本人第一次做iui己沒有再看何ec怕會有什麼不好. 如果真是沒有問題我都想繼續看, 但是否要同何ec講做緊iui呢?

別墅

佢只叫我21號覆診.. 所以.. 都吾知點..

原帖由 lalamike 於 09-2-18 22:41 發表
醫生原來是叫你幾多號check的呢﹖

侯爵府

大廚勳章 好媽媽勳章

咁即係你20號可以check啦!
你不如等多2天,祝你成功先!

原帖由 etmonster 於 09-2-18 22:49 發表
佢只叫我21號覆診.. 所以.. 都吾知點..

別墅

噤係吾係一定用晨尿.. 如果用紅d.. 係吾係幾時都可以check
原帖由 lalamike 於 09-2-18 22:50 發表
咁即係你20號可以check啦!
你不如等多2天,祝你成功先!

侯爵府

大廚勳章 好媽媽勳章

我唔係好知用紅d來check bingo是不是隨時都得…
或者用晨尿及綠d會清楚d…
至於安胎針會否影響result﹖我無經驗呀…唔知buu2有無試過﹖

原帖由 etmonster 於 09-2-18 22:54 發表
噤係吾係一定用晨尿.. 如果用紅d.. 係吾係幾時都可以check

別墅

都好多謝你.. 希望大家一齊bingo la.. 你知意外係你未ready下發生..
原帖由 lalamike 於 09-2-18 23:00 發表
至於安胎針會否影響result﹖我無經驗呀…唔知buu2有無試過﹖

侯爵府

大廚勳章 好媽媽勳章

今個月唔會有意外了…因為都沒有行動……hehe
不過,想落無行動都好,因為我今個cycle食左抗生素(因為做輸卵管造影前食左),如真係有bb都好擔心…
不過,你快我一個cycle好喇…我下個cycle就跟住你bingo嫁喇…hehe

原帖由 etmonster 於 09-2-18 23:12 發表
都好多謝你.. 希望大家一齊bingo la.. 你知意外係你未ready下發生..

別墅

都好呀.. 噤今個cycle 可以好happy噤食野..可以好relax去ready下個cycle ..

好呀好呀... 一齊做牛媽..
原帖由 lalamike 於 09-2-18 23:27 發表
今個月唔會有意外了…因為都沒有行動……hehe
不過,想落無行動都好,因為我今個cycle食左抗生素(因為做輸卵管造影前食左),如真係有bb都好擔心…
不過,你快我一個cycle好喇…我下個cycle就跟住你bingo嫁喇…hehe

...

侯爵府

大廚勳章 好媽媽勳章

係呀…我好放肆咁飲左凍野……又飲檸檬茶…又食魚生…hehe

原帖由 etmonster 於 09-2-18 23:31 發表
都好呀.. 噤今個cycle 可以好happy噤食野..可以好relax去ready下個cycle ..

好呀好呀... 一齊做牛媽..

複式洋房

Hello

我都係2月做iui的, 不過, 好意外~~最終當天我c6交唔到貨..... 我冇得做iui!
好似有陰影, 唔知點算好, 下次會唔會都交唔到貨??

男爵府

我老公曾經都試過, 我同醫生講, 佢建議平時交咗精去雪, 做果日有就固然好, 用新鮮嘅, 真係無, 雖然雪精機會少3-4%, 都起碼有得做, 返到屋企再自行補飛增加機會囉

原帖由 bb2009 於 09-2-19 12:16 發表
Hello

我都係2月做iui的, 不過, 好意外~~最終當天我c6交唔到貨..... 我冇得做iui!

複式洋房

原帖由 MavisNg 於 09-2-19 12:54 發表
我老公曾經都試過, 我同醫生講, 佢建議平時交咗精去雪, 做果日有就固然好, 用新鮮嘅, 真係無, 雖然雪精機會少3-4%, 都起碼有得做, 返到屋企再自行補飛增加機會囉

...

thanks !

雪精要比幾$?

男爵府

我係仁安就$1800, 你要問番你果間

原帖由 bb2009 於 09-2-19 13:00 發表

thanks !

雪精要比幾$?

侯爵府

大廚勳章 好媽媽勳章

我就有少少唔同,老公交到精,不過完全唔郁(即係做iui都無用),化驗所即刻call我地叫我地交多一次,雖然老公再交分量好少,但…最終都做到…
不過,結果都係fail..
或者,你下次問下雪精,又或者之前同老公做下心理輔導,等佢唔好太緊張…

原帖由 bb2009 於 09-2-19 12:16 發表
Hello

大宅

我無睇呀, 我都知有呢個節目,都想睇呀但是我無安裝有線. 可以上internet睇嗎??

其實睇中醫係要長時間調理ga, 你衣加開始睇唔早la.

原帖由 lalamike 於 09-2-18 22:19 發表
原來係咁……
我其實好似睇早左ec,因為我今個cycle唔駛做iui,食左d藥心理上係無作用……加埋我都無戒口,或者,我下個cycle做iui前再去睇ec,希望對做iui有幫助啦…

呀…你有無睇有線至fit男女,講不育呢幾集﹖我前幾日一口氣上 ...

侯爵府

大廚勳章 好媽媽勳章

係呀,你上有線個網就睇到嫁喇…
好好睇,知多左好多野嫁…

原帖由 buu2 於 09-2-19 13:57 發表
我無睇呀, 我都知有呢個節目,都想睇呀但是我無安裝有線. 可以上internet睇嗎??

其實睇中醫係要長時間調理ga, 你衣加開始睇唔早la.

大宅

我做左2次iui, 2個醫生都話唔可以食中藥架, 所以我本來都停左食中藥. 但由於第一次失敗左, 開始左第2次iui時, 到day9回醫院check時(本來係check下幾時可以放丁丁的), 但發覺蛋蛋得11mm, 子宮內幕得0.4cm, 根本係唔可能做到iui. 當時很down呀, 無辦法之下為有去睇中醫博下啦. 飲左3日中藥後day12再回醫生到check, 蛋蛋有17mm,每日增長2mm呀, 子宮內幕有0.7cm. 結果最後都可以做iui. 現在等待中.

原帖由 lamlam1609 於 09-2-18 22:46 發表

我想問做緊iui都可以飲中藥, 不會有問題嗎? 本人之前都是看何ec成6個月了, 因本人第一次做iui己沒有再看何ec怕會有什麼不好. 如果真是沒有問題我都想繼續看, 但是否要同何ec講做緊iui呢? ...

複式洋房

原帖由 lalamike 於 09-2-19 13:40 發表
我就有少少唔同,老公交到精,不過完全唔郁(即係做iui都無用),化驗所即刻call我地叫我地交多一次,雖然老公再交分量好少,但…最終都做到…
或者,你下次問下雪精,又或者之前同老公做下心理輔導,等佢唔好太緊 ...

我都唔知點解佢會咁樣
1st IUI佢都ok喎...今次佢到達化驗所時, 仲話15mins就得啦, 唔使咁早去到喎... 點知我等左好耐好耐..之後佢完全慌亂晒!

複式洋房

原帖由 lalamike 於 09-2-19 13:40 發表
或者,你下次問下雪精,又或者之前同老公做下心理輔導,等佢唔好太緊 ...

點解會唔郁?? 係咪洗手液既問題? 定係d精太耐?

大宅

安胎針係會影響result架, 塞藥就無影響. 我第一次都係打安胎針+塞藥. 打針後第12日(or14日唔記得左)可以check. 但可能只只針藥唔同,影響日數會有長短.

原帖由 lalamike 於 09-2-18 23:00 發表

首頁
23456...14

尾頁

跳至