婆媳關係

跳至

首頁
23456...7

尾頁

禁止訪問

伯爵府

原本都想回應呢個post, 可惜close左.
我覺得樓主係有問題的. 我唔知佢之前有無post過佢同99之間既問題, 但從呢個post來講, 佢應該要去睇睇e生.
99去旅行同你生bb有咩關連? 就算佢係度, 都只係幫你睇其他2個細路, 況且佢99可能知第時都無得去. 唯有宜家去盡d.
生左就1定要去睇bb架?
學其仔bk媽媽講, "求人不如求己"

禁止訪問

禁止訪問

伯爵府

原帖由 f.u 於 09-2-2 11:32 發表

佢唔止開一個topic架喎

我無咩記性. 只會睇完就算.
咁或者佢99真係唔好啦.

王國長老

好媽媽勳章 王國長老

第一次同你同一口徑......
呢位產婦真係....好極品。

原帖由 f.u 於 09-2-2 09:18 發表
原徠極品唔止樓主一個,呢嗰都係極品中既極品

http://forum.baby-kingdom.com/viewthread.php?tid=2017133&extra=page%3D1

http://forum.baby-kingdom.com/viewthread.php?tid=2017139&page=1#pid30727541 ...

禁止訪問

侯爵府

好媽媽勳章

I worry that....... how will she treat her new born baby????
It is because for all the 'normal' baby (under 1 years old) can't control for 'boo'. They will boo as they like everytime and everywhere...... i.e.
her baby may boo in front of her when she is eating, talking, watching TV, shopping, or taking the bus/MTR....... She will be very angry about her BB cannot control by itself and 'boo boo' in front of her!!!!

原帖由 BBR 於 09-2-1 00:27 發表
唔係聖人至得,我都唔駛做,由細到大都未捱過,不過我冇階級觀念,我老豆同老公都係老闆,不過我就算對工人都好有禮貌,大家都係人,唔係有錢大哂,我都唔鍾意我奶奶,我老公都好錫我,但我唔會令佢難做,同埋真係你自己寫得唔清楚姐,食粒瑤柱醉雞有咩所謂,又唔係咩貴野駛唔駛咁緊張,唔係未捱過就可以唔識去體諒同唔尊重人,既然你講到自己咁勁未捱過米叫你老公請10個工人返黎米唔駛你奶奶同阿媽服侍你, 我唔係聖人,不過普通常識我都知,我唔會連屁都唔比人放

禁止訪問

大宅

嘩!把口咁毒! 点身教自已個仔?

我係佢99都會避開佢啦!當99係工人咁洗。

禁止訪問

大宅

我都係未見個咁嘅人,99此終係長輩,真係唔好鬧得咁毒,無佢就無個唔洗佢捱嘅C6.

心善則貌美呀!

睇佢另外d post, 真係要god bless 佢個工人。mouth:

禁止訪問

男爵府

好媽媽勳章

唔係喎! 好似有積怨喎!

「...點知條粉腸成日扮晒上等人話街市污漕 , 帶亞女去唔好 , 次次都帶佢去Taste , 大佬呀 !!!!!價錢差好遠架 , 你以為自己好有米幾千萬未開頭咩?????...」

「...我同佢一向都係口和心不和 , 佢真係超及賤格 , 平時最鐘意扮好人 , 超縱我個女 , 又成日教埋D不知所謂既野 ,你有無見過D人比米 , 紅豆 , 廁紙(唔係一盒就一卷)小朋友玩 , 新鮮買既蘋果橙比佢當波掉??? 次次我閙親個女佢就走過黎抱走佢 , 又講埋D狗話離間我同個女 (咩亞媽唔要你麻麻要 .....亞麻唔會打打....) , 亞仔未出世佢竟然夠膽死同亞女講 "細佬出左世你亞媽唔要你啦 , 你過黎跟亞麻瞓啦 " , 我都已經驚個女會倒忌打細佬 , 佢重講D咁既野 , 幾十歲人講野都唔經大腦!!!!!!!!...」

咁如果呢幾樣嚟講,咁又真係幾難頂喎...我諗如果我奶奶咁樣同我個仔講嘢我都會爆炸。

原帖由 f.u 於 09-2-2 13:59 發表

開頭我見佢咁鬧法,又pk又含包散,我仲以為佢99做了d乜嘢傷天害理既嘢,車,原來只係去了旅行唔幫佢湊仔嗟,咁就鬧成咁烙,如果佢99真係整親拘或者佢個b,我諗佢真係打死佢99都似,所以佢99真係一個醒目既99,識閃人走位 ...

禁止訪問

伯爵府

原帖由 f.u 於 09-2-2 13:18 發表

問題係個屁係佢99放嘛,佢係唔LIKE佢99嘛,如果係佢個仔放,我諗佢食食吓飯,都會飛身去佢個仔個PAT PAT度狂索囉,然後仲會話,呀仔,妳放個屁真係香既嗟,i like it ...

禁止訪問

伯爵府

原帖由 f.u 於 09-2-2 14:18 發表

妳呢段POST係邊度搵返黎架,點解我睇唔到既

佢講緊第2個post呀.

禁止訪問

禁止訪問

首頁
23456...7

尾頁

跳至