在職全職

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

hi hi,各位,新年搬新屋喇

呢邊繼續傾啦

侯爵府

哈哈,酌爸都係第1次見識到,佢係覺得好出其,平時見逸希斯斯文文無諗到佢可以咁犀利

引用:
原帖由 mavis_chiu 於 09-1-31 00:04 發表
汶媽,
今日多謝你的款待, 我地真係唔好意思無比率$就走左, 仲要唔收拾tim!
今日逸希癲狂到極, 多得大家體諒! 唔好意思!

侯爵府

慘囉,原來要汶汶一個人執拾,我地下次會記得幫手執好先走人

侯爵府

汶汶都係好乖女呀

d小朋友唔曳o既時候,tum下你,真係好窩心架

侯爵府

汶媽,o岩就好喇

大家咁熟,使咩回利是呢,我地尋日都又食又拎啦

伯爵府

等我copy過來先...

雖然19個月大果陣, 汶汶已經識講0~10的中英文, 不過我地一直都唔知幾時開始佢真係明白數字概念... 今日我地發現汶汶真係會逐個逐個數數... 之前仲以為佢靠撞!

我地之前係大棠撈佐4條金魚返來, 尋日因為人多所以收埋, 今日先拎出來比汶汶睇... 我問佢, "有幾多條魚?" 佢毫不猶豫地指住每條魚逐條數:"1,2,3,4! 4條魚魚!"

伯爵府

原帖由 tupytupy 於 09-1-31 10:10 發表
慘囉,原來要汶汶一個人執拾,我地下次會記得幫手執好先走人

哈哈... 咁多小kids, 會唔會越幫越亂呢? 等汶汶有d細藝, 順便calm down下都好!

侯爵府

mavis,

smartfish果度無緊要啦,你方便先啦。
嘻, d $ o係smartfish度扣囉

侯爵府

oh,要出街喇,唔講住,遲d傾

大宅

嘩, 隔左一日啫, 又開新版, 真係好難追post
汶汶果然叻女, 自己執晒d玩具. 真係辛苦晒佢啦.
已經識數數目, 係好叻好喎!
汶媽,
去大棠就快d約日子, 我都好想同大家去, 我prefer 星期六, 因為星期日我要好晏先得.

酌媽,
禽日唔記得俾番d錢你. 你聽日番唔番教會? 我見到你俾番你. 如果唔係, 我驚我又好似上次咁唔記得左就唔好意思.
兒女是耶和華所賜的產業;所懷的胎是他所給的賞賜。詩 127:3教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不偏離。箴 22:6

大宅

逸希同逸陶對望既相真係好溫馨, 有兄弟姊妹真好.
兒女是耶和華所賜的產業;所懷的胎是他所給的賞賜。詩 127:3教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不偏離。箴 22:6

伯爵府

原帖由 Ballballmami 於 09-1-31 22:13 發表
汶媽,
去大棠就快d約日子, 我都好想同大家去, 我prefer 星期六, 因為星期日我要好晏先得.

今日又同佢玩數數, 數7朵花...

汶汶:"1,2,3,4,5,6,7! 2朵花花!" ~~~ 哈哈哈, 睇來都係識d唔識d!

執玩具, 要姊姊監督, 我下order, 兼執下玩下, 所以埋執佐成半個鐘!

我都prefer星期六, 相信d士多啤梨會好過係星期日!

伯爵府

原帖由 Ballballmami 於 09-1-31 22:13 發去大棠就快d約日子, 我都好想同大家去, 我prefer 星期六, 因為星期日我要好晏先得.

大棠荔枝山莊一日游!

參考網頁:
http://yl.com.hk/taitong/index.htm

2月14號(Sat&情人節): 汶媽2a1b
2月21號(Sat):
2月28號(Sat): 汶媽2a1b

大宅

HI
我BLOG係到呀,你地ADD左我 再ADD返你地啦
http://hk.myblog.yahoo.com/kaka-family

大宅

原帖由 jjtseung 於 09-2-1 17:02 發表

大棠荔枝山莊一日游!

參考網頁:
http://yl.com.hk/taitong/index.htm

2月21號(Sat):
2月28號(Sat): 汶媽2a1b

我都好想去呀,但係我得15,21,22得呀,就唔就到呀?

大宅

個日同離開汶家之後去左打邊爐,跟住睡前個胃就有d唔舒服,第2日仲全日都食唔到野,全身好攰,今日仲又暈暈地作嘔,今日去睇醫生話感冒菌入胃.....個胃一出事就又幫助減肥喇,真係有好有唔好hehe

汶媽,如果星期2我好返,我都plan左下午入迪士尼,不過就要到個日先決定

侯爵府

嘻,我今日要一早出街,所以唔返到church,唔怕啦,見到面先比啦,如果唔記得我提你囉hehehe!!

原帖由 Ballballmami 於 09-1-31 22:13 發表
汶媽,

酌 ...

侯爵府

yes,我同酌爸都prefer sat!!

原帖由 jjtseung 於 09-2-1 16:55 發表

今日又同佢玩數數, 數7朵花...

汶汶:"1,2,3,4,5,6,7! 2朵花花!" ~~~ 哈哈哈, 睇來都係識d唔識d!

執玩具, 要姊姊監督, 我下order, 兼執下玩下, 所以埋執佐成半個鐘!

我都prefer星期六, 相信d士多啤梨會好過係星 ...

侯爵府

大棠荔枝山莊一日游!

參考網頁:

2月21號(Sat):
2月28號(Sat): 汶媽2a1b,酌媽2a1b

侯爵府

嘉媽,我add左你啦,我個blog你可以click我個post下面果個"酌媽食乜送"就link up左架喇。

原帖由 PUIPUI28 於 09-2-1 18:28 發表
HI
我BLOG係到呀,你地ADD左我 再ADD返你地啦
http://hk.myblog.yahoo.com/kaka-family

首頁

尾頁

跳至