跳至

首頁

尾頁

別墅

妮飄聽好多人講都好好用,但我周圍搵都唔見有得買(各大超市) 請問邊樹有得買呢?

侯爵府

2011至尊種植勳章 畀面勳章

你地平都唔好買定好多呀
因為除左唔知fit唔fit bb身材
仲唔知bb會唔會敏感架~

別墅

我話比我妹妹聽我訂左HUGGIES...其實佢話叫我買PAMPERS架....但我見HUGGIES有野送我咪訂左先咯...但之後我會買返PAMPERS咯..因為佢兩個仔用過都話好...佢話HUGGIES大左少少...妮飄又用過,但最終佢推介係PAMPERS咯..

複式洋房

HUGGIES...

別墅

原帖由 小benben媽咪 於 09-2-9 11:15 AM 發表
妮飄聽好多人講都好好用,但我周圍搵都唔見有得買(各大超市) 請問邊樹有得買呢?

係荷花有妮飄買!!!

男爵府

畀面勳章

我剛買左妮飄初生裝, 在荃灣街市一間藥房, $65 - 60片
係啦....仲有見到jusco有衫生裝, 做緊$69.9-60片, 你地可以去look look

複式洋房

係呀我都聽人講huggies唔係太適合初生bb,會漏尿…所以我買左pampers

原帖由 yoyobb 於 09-2-5 10:45 發表
上胎new born就用pampers, 好軟好好用, 未漏過尿!!

我嫌huggies硬, 同大塊唔適合new born, 反而大少少可以考慮用番huggies, 妮飄 etc!!

複式洋房

原帖由 雪~bb 於 2009-2-10 16:14 發表
你地平都唔好買定好多呀
因為除左唔知fit唔fit bb身材
仲唔知bb會唔會敏感架~

講得o岩
宜家買我都真係覺得太早
尿片就真係唔駛慌無得賣
就算平
都唔係平得咁多...

我阿b由細到大都係用huggies
反而用pampers就漏

所以都係要睇返你阿b到時個身形係點架

別墅

原帖由 M_E 於 09-2-13 17:49 發表
講得o岩
宜家買我都真係覺得太早
尿片就真係唔駛慌無得賣
就算平
都唔係平得咁多...

我阿b由細到大都係用huggies
反而用pampers就漏

所以都係要睇返你阿b到時個身形係點架 ...

我都聽唔少朋友話huggies 幾好, 亦有人話都會易漏尿
所以我基本買左一包NB huggies, 仲有朋友俾NB pampers 俾我個b 試,到時唔夠或者試過岩先再買..:)

Born         3.185kg     5 Months  7 kg
1 Month    4.21kg       6 Months 7.87kg  
2 Months  5.24kg       12Months 9.4kg
4 Months  6.93kg       13Months 9.6kg

首頁

尾頁

跳至