夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

回覆樓主:

今日A小姐又出招:因為清locker campaign,老公office好大塵,呢兩日佢都長戴口罩。下午老公去同坐A小姐後面嗰位同事傾公事。

A: (好關心地) 你唔舒服呀? 戴口罩嘅?

老公: 因為大塵

(跟住唔理佢,繼續傾公事)

晏少少之後,A自動走去老公附近將啲空locker關上。

今晚老公返嚟講返俾我聽,如果無之前啲事,我哋會認為A小姐只係個比較熱情嘅同事,但綜合而言應該有啲古怪。

我: 老公,對於你可能已成為獵物,有乜嘢感想呢?

老公: 啲姐姐仔,初出茅廬,以為咁樣人哋就會卸佢,好一廂情願囉 佢放電,唔代表我一定要受㗎嘛 !不過我發覺呢啲人好懶

我:

BeadBead    發表於 17-8-4 08:52

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

YolandaTam 發表於 17-8-4 00:31
今日A小姐又出招:因為清locker campaign,老公office好大塵,呢兩日佢都長戴口罩。下午老公去同坐A小姐後面 ...

珍珠宮

環保接龍勳章

回覆樓主

妳老公做得好好,當佢臭4

侯爵府

回覆樓主:

update: 最近老公好不幸地有公事要同A小姐合作,今日公司宣佈A小姐由contract轉做perm
老公:咁嘅人,乜都唔識,只識放電(試過傾嘢嗰陣着超短裙企我老公座位邊,老公話只有死望住電腦mon, 離遠見到佢兜路行)都轉得做 perm,證明公司用人不當,嘥錢養埋晒啲無謂人……(下刪三百字,關於佢部門有幾唔夠 budget, 有幾個好幫得手嘅男同事因此無法轉做 perm, 各部門各自為政 bla bla bla)
我:老公,你真可憐,但其實上到位嘅唔少係A小姐嗰類人,勤力?老細會話:牛都勤力㗎……唉。

男爵府

回覆樓主:

可惜我公司冇呢類A小姐

侯爵府

回覆樓主:

可能A小姐真係姣婆,但睇你寫嘅簡短對話,我真係唔覺佢姣緊你老公......

翡翠宮

我都唔覺得佢姣緊你老公
只係佢本身就係咁既人

瑪瑙宮

我都唔覺, 佢似悶得滯搵人講下野.

侯爵府

回覆樓主:

其實我睇落覺得 A小姐係姣嗰位靚佬同事就真,成日揾佢一齊食飯,老公話見過靚佬同幾位男同事出街煲煙吹水, A小姐喺一旁微笑唔出聲。
不過老公咁講我又唔可以話佢神經過敏自我感覺過份良好……一來我唔喺現場唔知有冇其他內情,二來老公警覺性高啲總係好嘅,我唔怕人哋鍾意佢呀,只係佢始終係中佬,鍾意後生女人之常情,萬一有次遇到有個啱佢心水嘅後生女

翡翠宮

怕得幾多

大宅

YolandaTam 發表於 17-8-1 00:39
事原佢公司最近有個 campaign 叫同事們將枱面同 locker 嘅物品大清理。負責部門派咗個 (老公形容) 有幾分姿 ...
sorry, 就咁睇你老公既回覆, 只覺得係佢自己諗多左,好明顯呢位秘書已經吸引左你老公既注意,
人地一舉一動都咁留意,

可以講, 暫時呢一刻你老公係唔受落。

男爵府

YolandaTam 發表於 18-4-4 11:31
其實我睇落覺得 A小姐係姣嗰位靚佬同事就真,成日揾佢一齊食飯,老公話見過靚佬同幾位男同事出街煲煙吹水, ...

咁就真係天意喇!緣份嘛!但其實又唔係咁易遇到既!唔好自己嚇自己,做好自己本份就得喇!

琥珀宮

lazymuimui 發表於 18-4-4 11:43
sorry, 就咁睇你老公既回覆, 只覺得係佢自己諗多左,好明顯呢位秘書已經吸引左你老公既注意,
人地一舉一動都 ...
同意

侯爵府

回覆樓主:

改咗個貼切啲嘅題目
副題:傻老婆陪埋佢顛

侯爵府

畀面勳章

lazymuimui 發表於 18-4-4 11:43
人地一舉一動都 ...

係囉,我覺得佢老公不但留意人,仲放大左個女仔的行為,又講D說話特登批評人、好似不屑人地行為咁,其實想說服自己對佢冇意思。如果真的不在意就不會咁留意個女人點啦。

男爵府

o_____o 發表於 18-4-4 13:30
係囉,我覺得佢老公不但留意人,仲放大左個女仔的行為,又講D說話特登批評人、好似不屑人地行為咁,其實想 ...

X2 我本來今日想回你講類似既野,但怕得失樓主,有些人其實用呢招來cover 自己,有可能根本自己在意,因為係老婆面前善意提個女仔咪比老婆覺得有鬼,唯有用負面角度講,一來可以提下講下,二來老婆唔會懷疑,男人見到靚女索女邊個唔會留意,除左基佬。希望樓主先生唔係我講到咁啦,可能我小人之心,婦人之建。但樓主都要小心一點啊

侯爵府

畀面勳章

老婦仁 發表於 18-4-4 16:34
X2 我本來今日想回你講類似既野,但怕得失樓主,有些人其實用呢招來cover 自己,有可能根本自己在意,因為 ...

坦白呀,大家女人,我唔係專登踩樓主老公,只係有咁感覺善意提出來等樓主小心乍。

瑪瑙宮

o_____o 發表於 18-4-4 16:40
坦白呀,大家女人,我唔係專登踩樓主老公,只係有咁感覺善意提出來等樓主小心乍。
...

都係, 我 ex 以前提邊个就係同果个人有 d 野. 樓主由半年前開 post, 到今日佢老公重提緊 A , 應該留意下佢老公就真.

翡翠宮

回覆樓主:

佢老公比我地過左一幢

侯爵府

老婦仁 發表於 18-4-4 16:34
X2 我本來今日想回你講類似既野,但怕得失樓主,有些人其實用呢招來cover 自己,有可能根本自己在意,因為 ...

x 3, 根本樓主老公好在意呢位女同事,但女同事明顯對佢無興趣

首頁

尾頁

跳至