嬰兒用品

跳至

首頁

尾頁

大宅

請問Pampers嘅好動寶寶同普通綠色pampers有咩分別?邊隻好用d?

禁止訪問

大宅

咁請問bb幾多個月大先由S碼普通綠色pampers, 轉去用好動寶寶M碼呢?

大宅

我BB三個月,依家打算由新生寶寶細碼轉用中碼,我諗你覺得佢個大肶個位開始緊就可以轉

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第一回 想生BB熱投 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

我囡囡都用緊好動寶寶, 自己覺得好用D, 未試過漏尿, 同埋PAMPERS會, 耐唔中會寄D优惠卡比我, 留起D印花可以換1包免費尿片. 通常綠色包裝無得送.

大宅

Sally1ba, 你講緊張買4送1咭換1包好動寶寶M碼 (我都收到啦) 無錯只張新生寶寶NB/S碼既片數+印花+條碼先有得換

大宅

好媽媽勳章 醒目開學勳章

我女女三個月大,初生時用Huggies NB & S,由兩個月大開始轉用Pampers中碼(因朋友送),但因為無彈性腰圍,經常屎上背, 應點樣做?

大宅

你有無試過張條片前面包低d後面pat pat包番高? 定係包得條片太緊呢?

我個女由初生到兩個月都用緊Pampers, 由NB到剛轉S碼都未試過屎上背, 而且佢食日本奶粉d便便已經好爛又多但ok

原帖由 Muimuipig 於 09-2-4 14:09 發表
我女女三個月大,初生時用Huggies NB & S,由兩個月大開始轉用Pampers中碼(因朋友送),但因為無彈性腰圍,經常屎上背, 應點樣做?

大宅

好媽媽勳章 醒目開學勳章

原帖由 agnes_tingon 於 09-2-4 14:16 發表
你有無試過張條片前面包低d後面pat pat包番高? 定係包得條片太緊呢?

我個女由初生到兩個月都用緊Pampers, 由NB到剛轉S碼都未試過屎上背, 而且佢食日本奶粉d便便已經好爛又多但ok

...

乜原來包得太緊反而會屎上背,咁我試吓包鬆D

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第一回 想生BB熱投 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

係呀, 我之前收到2張送左2包尿片添.
囡囡依家用緊大碼,剛剛又收到PAMPERS新的优惠卡, 今次係以5包好動寶寶送1包輕鬆穿. 好正.

原帖由 agnes_tingon 於 09-2-4 14:05 發表
Sally1ba, 你講緊張買4送1咭換1包好動寶寶M碼 (我都收到啦) 無錯只張新生寶寶NB/S碼既片數+印花+條碼先有得換

大宅

原帖由 Sallyb1a 於 09-2-4 14:36 發表
係呀, 我之前收到2張送左2包尿片添.
囡囡依家用緊大碼,剛剛又收到PAMPERS新的优惠卡, 今次係以5包好動寶寶送1包輕鬆穿. 好正.

大宅

嘩,有兩張咁好? 我都收到一張4送一咭咋

原帖由 agnes_tingon 於 09-2-5 00:02 發表

洋房

我bb之前食明治,便便好稀,著pampers成日漏上背,好動寶寶同超薄都漏,而家轉左奶粉就好d,好少漏.

大宅

夏天玩到顛 熱血勳章

仔仔細B的時候有用Pamxx 同 Huggxxx, 都漏上背, 轉左日本片就好好多喇. 依家仔仔用goo.n

禁止訪問

禁止訪問

大宅

我阿b三個月原來用開pampers因為我覺得d質地好"鞋" (唔知係咪因為大陸生產)...仲成曰開大都搞到漏屎...後來同阿b轉左用日本merries好好多...日本片係貴但又軟熟同d cutting 又好...所以貴d都無辨法...因為係阿b最貼身既用品

別墅

我個b都係用緊好動寶寶m size,bb食緊人奶,d便便比較稀,都有屎上背既情況出現,後來發現一痾左就要由背果度放少少tissues入去,先至放返落床,咁就唔會一背都係

男爵府

好媽媽勳章

我個女用Pampers 好動寶寶 & Huggies M碼都會屎上背, 反而噓噓樂ok

大宅

因為pampers 片腰部無橡根..所以有虛位會有機會漏....我朋友介紹我用日本片, 我用緊merries, 佢話GooN 大王同Unicharm 都ok...

首頁

尾頁

跳至