潮流時尚

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

好靚呀

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 畀面勳章

回覆 leeshukyi 的帖子

ROSE POURPRE色唔會成日有, 好靚根本好難拒絕 neutral colors下一次去FSH再去買啦

我覺得自從係FSH得到B/k/c既offer成日心思思想再飛去巴黎再買野, 第一果邊H既野已經平hk好多, 款又新和較多選擇
◕順其自然啦~♥ ◕

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

男爵府

回覆樓主

靚袋

大宅

好靚呀。留名等聽教學

男爵府

回覆樓主

男爵府

kekka 發表於 17-8-4 09:18

ROSE POURPRE色唔會成日有, 好靚根本好難拒絕 neutral colors下一次去FSH ...
不能認同更多! 基本上我同我媽咪既三個B/K都係喺FSH買的...喺FSH買又多選擇又平過其他地方買真係想年年都去碰運氣!

大宅

CambridgeGirl 發表於 17-8-4 12:18
不能認同更多! 基本上我同我媽咪既三個B/K都係喺FSH買的...喺FSH買又多選擇又平過其他地方買真係 ...

係啊!
我上月Fsh買左第一個B亦係人生第一個H袋,依家已經滿腦想出年再去買過~
我退完稅個B5萬3左右
希望歐元升慢D

水晶宮

2018父親節勳章 2018母親節勳章

回覆樓主

Hello...

男爵府

回覆樓主

別墅

Envy

大宅

公爵府

Congrats lucky girl the new B is Gorgeous

侯爵府

skywalker05 發表於 17-8-4 12:39
係啊!
我上月Fsh買左第一個B亦係人生第一個H袋,依家已經滿腦想出年再去買過~
我退完稅個B5萬3左右:fort ...

5萬3抵到喊喔!

大宅

回覆樓主

B30 ROSE POURPRE(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)

大宅

super lucky

大宅

yanyanli1234 發表於 17-8-4 15:21
5萬3抵到喊喔!

我是B25
其實唔知香港賣幾錢

大宅

回覆樓主

呢次買到嘅H,男士皮帶同一條tie無入鏡,rose lipstick銀包係機場買嘅。其實自己唔係pink crazy fan,但係集齊rose pourpre,rose azalee,rose lipstick,好圓滿。

7.29 星期六 下午到巴黎,三四點左右唔死心去問下仲有無appointment,當然係無。因為媽媽係第一次嚟FSH,我叫佢買d嘢開個account先,於是買左一對neo boots,同埋一條皮帶俾我先生。

wcpcelia    發表於 17-8-6 17:45

大宅

回覆樓主

7.31 星期一 之前留意左好耐排隊嘅情況,知道賣位置同插隊情況非常嚴重,晨早四五點去排隊都未必有appt,本來已經心灰意冷打算博其他分店。(上一年同樣7月尾,我九點半排隊已經立即見SA)到巴黎前一個星期左右,見到其他forum同小紅書都有人話八九點去排隊都有appt,因為FSH每日八點開始有security control條隊。於是打算同媽媽去博一博,當日八點半,媽媽同妹妹排側門,我自己排正門。
出乎意料,人唔係好多,每邊可能10+個人,security每邊三個,管得好嚴格,任何人都唔可以join入隊伍,就算係太太定媽媽都唔得。可以舉手申請去廁所,好似小學生甘,但係每次只可以同時放兩個人去。另外可以示意離隊食煙。見到有幾次,有人企係隊外同隊內人傾計,secure都會示意佢地離開,唔好阻住條路。(呢三日觀察落嚟,都係側門少人d)
到左十點半,又出乎意料,我媽媽居然直接見SA,而我登記係十一點幾appt。之後我去join佢地,話SA已經去check(SA係女仔,亞洲面孔),結果只係show左黑色gp 36。然後話因為星期六無shipment,宜家星期一早上又未有貨到。之後馬上到我appt,SA係上一年賣kelly俾我嘅法國靚女,本來仲興奮左一陣,覺得有機會。帶左我地去二樓private room,好nice甘問左我嘅wishlist,仲問埋我媽媽wishlist。但係check完都係話星期一早上無貨無袋。甘我話可唔可以下午再約佢,或者約佢聽日,佢話唔可以同佢約appt。然後我又想用d小聰明,用媽媽passport約多個appt,當時11:15,前台話仲有下午五點appt,不過我SA走過來話我地今日已經見左佢,唔可以再約。跟住呢一日就空手而歸。

大宅

回覆樓主

8.1 星期二 呢一日又一個新策略,我9:00去排側門,媽媽同妹妹9:50去排正門。希望我地可以分別有上午同下午appt。結果我約到11:35左右,媽媽係下午三點幾。跟住我揀左一條羊絨140,同埋一支75ml香水記係我個名度,未俾錢。媽媽又揀左一條tie,一條maxi twilly 同馬頭絲巾扣,記係佢個名。好快到我appt,係日本女SA,無BKC,亦都無Roulis。話因為工廠放假,所以無貨。跟住我就去俾錢買左我揀好嘅嘢,離開左store。
下午三點,SA係法國女仔,我地係地下男裝袋果邊見面。當時我預感唔係太好,首先SA個樣好cool,然後覺得係樓下見面可能賣袋機會唔大(我呢日早上都係樓下見SA)。然後我就開始幫我媽媽講wishlist,首先係B,30最好,可以試吓35。跟住SA係櫃桶底show左個35模型出來俾媽媽試,問我地35可唔可以接受,然後我地話ok。跟住無B就想要K或者C。媽媽想要bright colour,然後我有提到話佢鍾意blue zanzibar,我又指一下shelf上面display嘅深綠色roulis,話佢都鍾意綠色。期間佢一直無記低我地講嘅嘢。最後佢問我自己想要咩,我都唔敢奢望BKC了,就話roulis或者verrou。唔記得佢去check左幾耐,然後空手向我地行過來,示意我地跟住佢。緊張興奮,但係又怕show其他袋。去左男裝一個櫃檯,其實呢度都幾多人,係一個大盒,不過之前gp36個盒都好大。之後慢慢打開,SA話呢個係new model(嚇得我以為show咩新袋款),之後見到係藍色B,慢慢打開入面,係綠色,好驚喜!原來係話內外唔同色係new design。然後媽媽試拎一下就決定要了,SA仲拿左內袋,我地無要。佢又去拿左twilly俾我地揀,最後揀左兩條。跟住又去check roulis同verrou都無,問我地有無其他需要。

首頁

尾頁

跳至