親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

大宅

我哋call車去(Grab的士)。 地點The Mall Bangkae. 樂園係4樓,同一層樓係玩arcade games (有Molly Fantasy)。 個mall其實好靚,有室內花園。

入場費大人200baht,小童120baht。 我哋前日去,冇乜人。 地方唔係好大,3個鐘到實玩晒。地方乾淨,設施適合0-12歲到。

樂園裡面什麼都可以租借,方便唔想帶咁多嘢既人,或突然想去玩既人。泳帽一定要帶。租借用品費用由20-50baht,每樣用品要比deposit,所以唔好唔見deposit slip。

Verdict:留係曼谷市都可以玩到既水上樂園,價錢實惠,適合幼至中童。鍾意cartoon network 既呢個唔會太啱玩。

wcpcelia    發表於 17-8-6 19:18

別墅

回覆樓主

多謝分享, 是每一天都開嗎?唔租泳帽, 有冇得買? Thanks

大宅

vivi_ma 發表於 17-8-5 01:25
多謝分享, 是每一天都開嗎?唔租泳帽, 有冇得買? Thanks

每天都開。冇得賣,只有租。

男爵府

vitatio 發表於 17-8-5 00:44
我哋call車去(Grab的士)。 地點The Mall Bangkae. 樂園係4樓,同一層樓係玩arcade games (有Molly Fantasy ...
謝分享 ! 我都打算下星期去呢個 WATER PARK.

1. 我想問GRAB 的士大約多少 THB ?
2. 入場和游水範圍是否一定要穿拖鞋?
3. 水泡和兒童救生衣要租借 ?

THANKS A LOT.

大宅

HWY 發表於 17-8-5 12:35
謝分享 ! 我都打算下星期去呢個 WATER PARK.

1. 我想問GRAB 的士大約多少 THB ?

1. 我哋住ibis Riverside , grab taxi 大概150baht。用 grab taxi app會大概知道幾錢去到的(就算你唔叫車)。 回程商場有個taxi rank,係 Starbucks 出口,我哋就咁坐的士走人,冇叫車。

2. 我哋冇著鞋係水上樂園裡面。 冇規矩話一定要著。

3。 泳帽一定要帶著玩,其他係 optional。

大宅

回覆樓主:

每個play area都有工作人員或救生員。如果想玩好長個滑梯,要租“boyant ring", 因為要坐住玩的。個size好似澳門銀河啲大水泡。 Boyant ring又可以玩 lazy river,所以可以考慮租。

提醒:首先買入場卷。 入到去,先去租借counter到租借東西。 食物可以帶入去。裡面都有食物買。

wcpcelia    發表於 17-8-6 19:18

別墅

vitatio 發表於 17-8-5 00:44
我哋call車去(Grab的士)。 地點The Mall Bangkae. 樂園係4樓,同一層樓係玩arcade games (有Molly Fantasy ...

請問裏面有無locker租?? 安全嗎?

大宅

Katehokei 發表於 17-8-8 01:55
請問裏面有無locker租?? 安全嗎?

有,安全

水晶宮

熱血金章

回覆樓主:

謝分享

大宅

orginially plan to Pororo Aqua Park
now can think about that one

thanks for sharing

大宅

請問, 沖身環境如何?

大宅

Jodi_妹妹 發表於 17-8-16 09:31
請問, 沖身環境如何?

好大,同乾淨(好過香港公眾泳池好多)。唔可以著鞋入去。沖涼啲水只係暖(唔熱),但更衣室有暖氣,所以沖涼後唔會覺得凍(適合小朋友著衫同換衫)。

大宅

Thanks

首頁

尾頁

跳至