自由講場

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

搵個掂既教練

珍珠宮

我隻仔又係浸吾到個頭,佢上堂冇喊反而返屋企話吾要學

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 開心吸收勳章

有少少睇小朋友造化. 或者俾佢停一排至再學.

我個大仔初初游親子班都勁喊, 教練唔理唔會氹, 問左佢1次都係唔肯落水, 咁教練捉佢落水後, 落左水佢就冇喊, 果陣我有懷疑佢係係咪扭計烚緊我. 之後幾堂佢都有喊, 不過我都係要佢游, 耐左就冇事. d 外國媽咪同我講佢地d 仔女係喊成個幾月至肯游. 有個阿爸爸堂堂都掉個仔落水咁玩, 佢話佢個仔初初都係勁喊.

狠心要佢去游水係咪一個好方法, 好難一概而論. 或者你試多幾堂至決定.

男爵府

我囡(5歲) 又係今年5月開始學 學到而家 今日上完堂之後死都話唔再游水 因為個教練成日話佢做得唔好 要佢再做 又成個人掉佢落水 又浸佢頭落水

可能佢怕水 腳唔到地ge泳池去學 成日都唔夠膽游出去 所以學得冇咁好

到而家(14堂)都仲係學緊自由式 😥

禁止訪問

珍珠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 陪月勳章

Debbie0331 發表於 17-8-6 00:43
有咁諗過,但我大緊肚又唔係陀得壯健果d,所以晤敢水。
見佢訓教前仲同我講:「我唔想游水」。我驚h ...

嚴母都不一定出狀元,何必心急迫個仔學游水? 咁細個多數要有大人陪,一係你一係你老公。如果你真係好想個仔學,大肚都可以落水,小心d囉。

大宅

2018復活節勳章

我細個都係咁,比人掟左去深水就怕,我覺得唔好特登逼佢

大宅

開心吸收勳章

不用迫他,我仔4、5歲開始學,都不得,到10、11歲,一學就得。

大宅

mike89 發表於 17-8-6 00:35
無安全感試下入場陪佢一齊游
同意,我以前都係陪落水,(3歲幾)後來阿仔成為游泳健將

大宅

唔好迫佢好,去泳池玩水先,佢唔接受就下一年先。。。 費事佢有陰影。。。

首頁

尾頁

跳至