跳至

首頁

尾頁

大宅

畀面勳章

Hello, 我都係第二任mami, 第一個係囝囝, 3歲. 今次預產期10月11日. 不過今日感冒, 好驚會影響小小b

大宅

陽陽媽媽,
我都係剛剛傷風病完, 係因為我大女的病惹到我, 佢病完就到我病, 只要你小心d, 唔好亂食藥就無事o家啦, 記得小心身體, 大肚婆病o左係要長一點時間先至好得返, 記得多一點休息呀....
原帖由 jammylau 於 09-2-10 14:04 發表
Hello, 我都係第二任mami, 第一個係囝囝, 3歲. 今次預產期10月11日. 不過今日感冒, 好驚會影響小小b

1/7-3.1kg  1/8-4.5kg  1/9-5.58kg 1/11-7.28kg 9/1-8.55kg 1/7-10.84kg

大宅

畀面勳章

mowaiching,

我去睇醫生, 真係唔多藥可以食, 只係飲水同瞓覺, 希望可以快啲好返.

大宅

原帖由 boomui 於 09-2-7 01:58 發表
hi,我一個鐘時剛剛check倒有左呀,我都係第二任媽咪,我bb四個幾月咋,冇唸過咁快又有bb!哈哈===

我都沒諗過自己口廿快又有, 因為有大囡時都試咗年幾, 今胎一次就中, 原來生完一年內再有嘅講法係正確嘅, 都有的失預算, 不過再有bb係緣份, 我好開心!!

複式洋房

Hi Hi..

我都係第二任mami, 第一個係女, now 1 year old la...

今次預產期10月16日..take care all mami

大宅

我都好開心

原來都有好多人10月份做媽媽,我今次是做第一任mami,很幸運準備一個月,就有bb,好多謝上天同bb,我的預產期都是10月4日,不過結婚前醫生話我貧血不能有bb,否則會頭暈,不過我有左先算,因為我好like bb,現在有少少血,醫生叫我休息,可惜光轉工,未過試用期,所以都怕小產,希望有一天同大家講我bb無事,明天希望睇醫生聽到bb心跳

大宅

好媽媽勳章 畀面勳章

原帖由 Vicky901 於 09-2-17 21:57 發表
原來都有好多人10月份做媽媽,我今次是做第一任mami,很幸運準備一個月,就有bb,好多謝上天同bb,我的預產期都是10月4日,不過結婚前醫生話我貧血不能有bb,否則會頭暈,不過我有左先算,因為我好like bb,現在有少少血,醫生 ...

我都係第一任媽媽,預產期係10月16日.希望今次可以順順利利啦.

大宅

原帖由 ZZSLEEP 於 09-2-18 11:35 發表

我都係第一任媽媽,預產期係10月16日.希望今次可以順順利利啦.

我在QE生,你計劃左未

複式洋房

我都係第2任媽咪呀! 大女係0701bb, 而家呢個預產期上網計係10月尾, 我仲未去醫生度check呀, 因為咁早期佢地都只係幫我驗尿, 不過自己之前已用唔同牌子嘅棒棒連續check咗4日, 4支都係bingo, 我諗住到6weeks先一次過去醫生度照埋u/s睇埋心跳!

複式洋房

今日剛証實有左,我下一步要做甚麼?

大家好,我今朝check到有左,之後找私家醫生看過,亦証實有左,佢已經寫左封醫生信俾我。佢話我預產期係10月。

我想問下我現在應該做甚麼?

我打算去政府生,要開始排政府未?點排?

有冇好的私家醫生介紹?

我第一次做媽咪,甚麼都唔識,見到呢邊咁多第二任媽咪,麻煩你地教下我要做甚麼?謝謝。

大宅

我已經遲左5日未黎~我諗我真係中左招, 希望唔會估錯啦~因為我都想生個牛bb 哈哈~我係第2任媽咪, 大女0703, 最重要既係我自己都係牛年出世.我真係好想有個bb係同我一樣~大女係同爸爸一樣 哈哈~
我上網check 預產期係28/10
我會係下星期初會去check清楚, 希望到時可以上黎報喜啦

大宅

原帖由 boomui 於 09-2-7 01:58 AM 發表
hi,我一個鐘時剛剛check倒有左呀,我都係第二任媽咪,我bb四個幾月咋,冇唸過咁快又有bb!哈哈===

好西利呀....
我個女依家8個半月...岩岩CHECK 有左...遲左1星期~
但唔知點解緊張過陀個女個陣~~
希望今個係仔仔...有個"好"字...HAHA

男爵府

好媽媽勳章

我係第一任mami
預產期係10月6日
過多3個星期去政府照oscar
好緊張....

別墅

回覆 # 的文章

我囡囡宜家9個月, 初初生呀女時都係唸住生一個就夠...見到佢一日一日錦大, 佢每做到一個動作, 我都好開心...但剛剛check 到又有咗, 我都好開心& 同樣好緊張 & 好期待.

複式洋房

我仔仔3歲3個月﹐現在懷孕5週﹐這是我期待已久的﹐本應很興奮。但去年曾小X﹐BB 在9週時停了心跳。所以這一胎一直都很有陰影﹐很膽心。請問有沒有其他媽媽有類似經驗﹐但最後都成功的例子﹐我真的很需要鼓勵。我已經失眠多晚了﹐好辛苦。

複式洋房

恭喜你呀. 我都係剛知道有左, 囝囝仲有 2 星期就一歲. 上一胎等了兩年先中, 今次就一次就中. 所以覺得太快啦. 擔心自已太累, 照顧唔到仲未識行, 仲未識自己食飯的囝囝...所以我成日都有些唔開心....擔心那樣擔心這樣...你會不會呀 ?

原帖由 kianmaggie 於 09-2-27 10:57 發表
我囡囡宜家9個月, 初初生呀女時都係唸住生一個就夠...見到佢一日一日錦大, 佢每做到一個動作, 我都好開心...但剛剛check 到又有咗, 我都好開心& 同樣好緊張 & 好期待. ...

複式洋房

我囝囝差不多一歲...等左佢兩年先中....在他之前中了一次, 是空胎囊, 即是細胞沒有發育成胚胎. 在 12 周照 u/s 才發現. 傷心了一年. 最近我又發現有左, 我的心態是....無有無過...生又生過....我知道無論點, 我都知道要點做...不好聽...是都有經驗了...所以抱平常心...小生命是上天安排..

原帖由 Spdwong 於 09-3-4 11:40 發表
我仔仔3歲3個月﹐現在懷孕5週﹐這是我期待已久的﹐本應很興奮。但去年曾小X﹐BB 在9週時停了心跳。所以這一胎一直都很有陰影﹐很膽心。請問有沒有其他媽媽有類似經驗﹐但最後都成功的例子﹐我真的很需要鼓勵。我已經失眠多晚了﹐好辛 ...

複式洋房

WC2046,
謝謝你﹐身邊至親都勸我安心待產﹐但真是一日未見到佢都好膽心。

子爵府

虎到金來勳章 牛年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第三回

我仔仔3月29日一歲呀!
我都有你相同的"擔心" !!!
剛有孕2個月

原帖由 wc2046 於 09-3-4 12:52 發表
恭喜你呀. 我都係剛知道有左, 囝囝仲有 2 星期就一歲. 上一胎等了兩年先中, 今次就一次就中. 所以覺得太快啦. 擔心自已太累, 照顧唔到仲未識行, 仲未識自己食飯的囝囝...所以我成日都有些唔開心....擔心那樣擔心這樣 ...

別墅

回覆 # 的文章

你唔好錦唸ar...我就覺得我哋慳返唔少喇...上一個bb用既餐具...衫仔..盆仔...玩具etc..今胎可以用得著...你咪當早d生...早d收工low.

當佢識叫你媽媽..識行識走...你就會好開心
同時佢哋兩個年齡相近...唔會有代溝ma...

放鬆d ...唔好亂唸野la...我哋一齊開開心心迎接我哋可愛健康既bb喇.

首頁

尾頁

跳至