論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

上個月炒咗個賓賓, 因我放緊產假, 所以完全睇到佢d衺嘢, 佢做咗2日己經黑口黑臉, 發皮氣, 無禮貌, 自大,當我透明, 佢己經唔洗湊我BB, 我自己湊返, 但佢成日都lay係廚房到唔出黎照顧我個3歲仔,己經同佢去agent到講清楚, 但都無改善, 我對住佢真係會痴線, 終於3個星期就炒咗, 點知佢投訴我 1)唔比早餐佢食(我買咗麵包, 但佢唔食) 2. 要佢跟住時間表做嘢 無自由(跟本佢唔會跟我時間表做嘢, 佢想做就會做, 就算跟我時間表做又有什麼問題呢) 3. 成日望住佢做嘢(頭2日有跟住佢教佢做嘢, 但我要湊女唔得閑成日跟住佢) 4. 不論在街或屋企都成日angry (點解佢可以黑臉我唔可以呢) 5. 成日check住d清潔濟 (只講過一次唔好用咁多, 因為佢一星期己用咗一支一公升洗潔精, 半支一加侖綠水) 6.佢angry, 我會笑 (從來無), 全部都是大話, 小題大做, 好彩agent幚我, 現在才無事.希望下一個賓賓會好D啦!

珍珠宮

叫你個ex工人黎我度吖~ 包保佢立刻跑返去你度同你講I love U~

大宅

佢投訴你既野,除左早餐果PART (不過我信係佢作野),其他都好似係佢無權唔做/跟喎?佢白痴架?

大宅

Siuchoi,
U have good method to let them well performance, share with us ar!
原帖由 Siuchoi 於 09-2-3 11:19 發表
叫你個ex工人黎我度吖~ 包保佢立刻跑返去你度同你講I love U~

侯爵府

好媽媽勳章 大廚勳章

原帖由 Jacqueline310 於 09-2-3 11:14 發表
上個月炒咗個賓賓, 因我放緊產假, 所以完全睇到佢d衺嘢, 佢做咗2日己經黑口黑臉, 發皮氣, 無禮貌, 自大,當我透明, 佢己經唔洗湊我BB, 我自己湊返, 但佢成日都lay係廚房到唔出黎照顧我個3歲仔,己經同佢去agent到講清 ...
不用生氣…反正現在無手尾跟!工人就是這樣,諸多不滿,只是剛巧傳到你度而已。我想他們十个着左十一个都是放假時同姊妹勁數老板的不是。。。

男爵府

好媽媽勳章

睇完覺得你炒咗佢跟本算唔上損失。重應該恭喜你添!

英明!

大宅

"佢angry, 我會笑 " that means she ANGRY & let U see her color face la, cheap cheap
quote]原帖由 Jacqueline310 於 09-2-3 11:14 發表
上個月炒咗個賓賓, 因我放緊產假, 所以完全睇到佢d衺嘢, 佢做咗2日己經黑口黑臉, 發皮氣, 無禮貌, 自大,當我透明, 佢己經唔洗湊我BB, 我自己湊返, 但佢成日都lay係廚房到唔出黎照顧我個3歲仔,己經同佢去agent到講清 ... [/quote]

珍珠宮

原帖由 omygod 於 09-2-3 11:23 發表
Siuchoi,
U have good method to let them well performance, share with us ar!

冇咩既~ 我管教自己D女係好嚴的~ 唔啱要立刻改, 做錯要立刻say sorry! D野做到啱為止才擺休~ 錯要丙! 啱要讚! 仲要大大声咁讚!

教工人都係一樣~ 只要等佢知, 屋企邊個最大聲, 最話事, D工人睇人洽架~

首頁

尾頁

跳至