婦女醫護

跳至

首頁

尾頁

大宅

回覆 tongtongmama 的帖子

Tongtongmama.好羡慕呀,請問您睇那位中医呀

別墅

tongtongmama 發表於 17-8-28 20:13
我同你一樣,5月檢查照到左邊有一點3.5cm左右的朱古力瘤,醫生話唔需要做手術住,叫我食避孕藥,但我唔想食 ...

請問是什麼中醫?

複式洋房

回覆 KayeeOUO 的帖子

請問可唔可以介紹個營養師俾我? 我有同一個問題 :( Thanks!!!

複式洋房

回覆 Charmainewoo 的帖子

自然療法 當然好啦!

複式洋房

NY_BB 發表於 18-1-14 00:18

請問可唔可以介紹個營養師俾我? 我有同一個問題 :( Thanks!!!

可以呀,但我PM唔到你,可以點contact 你?

複式洋房

please email me - [email protected]Thank you so much!!!
:)

大宅

c6t6m6 發表於 17-8-10 10:55
照到有粒3cm, 唔洗做手術, 睇左2個婦科醫生:一個話要食避孕藥(但可能食左有唔舒服, 所以建議臨訓食) 希望可 ...

我做氣功做走咗,之前去私家度照到有,後尾做太極五行功,做咗一排再去照就冇咗,幾神奇。

伯爵府

bigheadshan 發表於 18-1-17 10:49
我做氣功做走咗,之前去私家度照到有,後尾做太極五行功,做咗一排再去照就冇咗,幾神奇。
...
HI,
我前排再照, 得返1CM左右, 醫生話暫時可不理, 遲下再CHECK.
朋友之前都有粒, 但無啦啦都冇左了.

別墅

我係長期病患、冇安穩收入,香港中醫每月也幾千,太貴,我朋友介紹而去深圳睇老中醫師,首先係深圳朋友家人子宫肌瘤,西醫建議切除,她不想開刀,用中醫治好,再去覆診,連西醫也以為自己診斷出錯,查不出瘤的蹤影。

我們一班朋友大約 20 人,我發覺同行女性朋友,幾乎有 70-80% 有子宫肌瘤或卵巢囊腫等等,我近期也 health check 有子宫瘤,大家平常要注意暖宮。

別墅

回覆 bigheadshan 的帖子

妳之前提及拍打,怎樣做的?
我係手診得知子宫隱閉處有瘤,冇任何不適症狀,加上長期戒凍嘢,姑娘話我注意飲食應該可以縮小,我仲揾緊婦科 health check……

大宅

my411 發表於 18-1-17 14:05
我係長期病患、冇安穩收入,香港中醫每月也幾千,太貴,我朋友介紹而去深圳睇老中醫師,首先係深圳朋友家人 ...

係呀,我會同意,我身邊都係好多人子宮有事 之前都聽到朋友同事試過睇中醫其間未見好轉仲好快由2-3cm變6-8cm,好恐怖。好似好睇彩數,仲要人夾人,可以好好,又可以好壞。我初期確診朱古力瘤既時候都有諗試中藥,但本身係睇婦科照左超聲波先確到診,所以順便先試西藥黃體素,好彩又work喎,所以真係覺得自己好好彩,仲好感激隻專治朱古力瘤藥同婦科醫生。而家我都戒埋飲凍野同食少左魚生,反正咁多三文魚有蟲

大宅

回覆 bigheadshan 的帖子

請問太極五行功邊到有得學, 可pm我嗎?

大宅

我個女也有同一個問題…我好擔心!可否介紹那個營養師給我? Thanks :)

大宅

請問可否pm營養師資料給我? 本人有朱古力瘤加不育問題,甚困擾,謝謝!

男爵府

牛年勳章

KayeeOUO 發表於 17-10-16 00:30
個營養師同佢做左資詢,了解佢生活同飲食習慣之後再俾建議佢,我朋友跟左建議去做。你想的話可以介紹個營 ...
可以pm營養師資料比我嗎?謝謝。

大宅

strawberry1975 發表於 18-4-6 21:40
可以pm營養師資料比我嗎?謝謝。

請問可否pm營養師資料給我? 本人有朱古力瘤加不育問題,甚困擾,謝謝!

首頁

尾頁

跳至