網購天地

跳至

首頁

尾頁

大宅

各位大師,有冇吸濕盒好介紹呀?

公爵府

nnx 發表於 17-8-13 16:46
各位大師,有冇吸濕盒好介紹呀?

我買過呢間幾次都係掛袋裝,佢有盒裝係自己加吸濕珠,吸滿倒水再加,佢本身雖然包郵,不過呢 D 重野去到集運運費都幾貴,要諗下濟唔濟得過

【我剁手都要买的宝贝(10袋装除湿袋衣柜房间室内悬挂防潮防霉吸湿可挂干燥剂补充包桶盒),快来和我一起瓜分红包】,复制这条信息¥iaCn0XFzfLb¥后打开(emoji)手机淘宝(emoji)

珍珠宮

畀面勳章

MiuMiuLi 發表於 17-8-14 13:32
我買過呢間幾次都係掛袋裝,佢有盒裝係自己加吸濕珠,吸滿倒水再加,佢本身雖然包郵,不過呢 D 重野去到集 ...

呢d我想淘好耐,請問好唔好用?好唔好吸?會否漏水丶爆袋有問題?雖然重重地,但點都抵過香港買盒裝

公爵府

tensi819 發表於 17-8-14 15:32
呢d我想淘好耐,請問好唔好用?好唔好吸?會否漏水丶爆袋有問題?雖然重重地,但點都抵過香港買盒裝:think ...

掛袋款我買過 3 次,一次 10 個,依家淨返四五個就黎要再買,未試過漏水,新掛上去兩三日已經見有水,不過隔三四日我會“練”一“練”袋入面 D 珠,因為 D 珠耐左會痴埋一舊,“練”散小小我感覺會好吸 D

盒同掛袋我都有用,盒放櫃桶,袋掛衣櫃,我自己感覺掛袋好似抽得快 D,因為換袋快過換盒,盒我係用以前用完既舊盒,倒完水沖一沖再風乾,加吸濕珠入去,間舖有淨珠賣,買一份有排用,我每次只倒三份一包落盒度

珍珠宮

畀面勳章

MiuMiuLi 發表於 17-8-14 15:59
掛袋款我買過 3 次,一次 10 個,依家淨返四五個就黎要再買,未試過漏水,新掛上去兩三日已經見有水,不過 ...

好似幾吸引咁,不過抽得快過盒,我擔心我要一星期換一次
你舊盒都係呢間淘,還是香港求其買一次即棄果d款?我用開後者,想知入完d珠珠點封返個口 保鮮紙包住拮d窿?
謝謝回覆

公爵府

tensi819 發表於 17-8-14 17:45
好似幾吸引咁,不過抽得快過盒,我擔心我要一星期換一次
你舊盒都係呢間淘,還是香港求其買一次 ...

盒我換得好少,我都覺掛袋換得快,不過放既地方唔同,盒放櫃桶細空間,掛袋掛衣櫃空間大好多,重有又要咁諗,佢有效先用得快

我 D 舊盒只係以前日本城平價 1 排 3 盒果 D,剪左頂張紙,不織布唔知你屋企有冇,化妝用品果 D 一卷卷,自己剪一張出黎,即用即棄果 D 不織布毛巾

珍珠宮

畀面勳章

MiuMiuLi 發表於 17-8-14 18:39
盒我換得好少,我都覺掛袋換得快,不過放既地方唔同,盒放櫃桶細空間,掛袋掛衣櫃空間大好多,重有又要咁 ...

其實我d衫櫃桶110%爆,所以完全無位放吸濕,衣櫃都好爆,但都叫做放到d吸濕盒,咁遲d淘呢d袋試下先
化妝不織布唔知邊d,但之前淘過呢d用一兩次就掉嘅布,係咪類似都得?

公爵府

tensi819 發表於 17-8-14 18:53
其實我d衫櫃桶110%爆,所以完全無位放吸濕,衣櫃都好爆,但都叫做放到d吸濕盒,咁遲d淘呢d袋試下先 ...

就係呢 D 布,其實可能用呢 D 布唔係咁好,所以個盒抽得唔快,不過未搵好 D 既代替品之前只有用住先

重有果 D 舊盒,剪左張紙,入面托住抽濕珠個塊野係攞到出黎,揸住中間個位用小小力一拉就得,攞出黎倒水同沖洗會容易 D

珍珠宮

畀面勳章

MiuMiuLi 發表於 17-8-14 19:01
就係呢 D 布,其實可能用呢 D 布唔係咁好,所以個盒抽得唔快,不過未搵好 D 既代替品之前只有用住先

重有 ...

好,謝謝你先,遲d淘吸濕袋&珠珠試下先

公爵府

tensi819 發表於 17-8-14 19:13
好,謝謝你先,遲d淘吸濕袋&珠珠試下先

掛袋貴但都冇計,佢有佢方便地方,我個衣櫃塞得未必好過你,個㡳都擺滿晒野,根本冇位放盒, D 野疊喺個盒上面又唔得,個盒又冇可能放 D 野上面,反左倒晒 D 水出黎重大鑊

珍珠宮

畀面勳章

MiuMiuLi 發表於 17-8-14 19:27
掛袋貴但都冇計,佢有佢方便地方,我個衣櫃塞得未必好過你,個㡳都擺滿晒野,根本冇位放盒, D 野疊喺個盒 ...

我d盒係夾硬隊喺d雜物上,不過我全屋得2人,果組大櫃我老公又唔會開,我自己又識就住,所以都叫Ok

大宅

回覆樓主:

謝謝你地兩位既回覆。。。 我又上淘寶八下先

大宅

我買過呢間幾次都係掛袋裝,佢有盒裝係自己加吸濕珠,吸滿倒水再加,佢本身雖然包郵,不過呢 D 重野去到集 ...
請問吸濕珠有link 嗎?

公爵府

hkcotamy 發表於 17-8-20 11:00
請問吸濕珠有link 嗎?

我之前貼果個吸濕掛袋既 link,佢間舖有淨珠賣,其實間舖淨係賣呢 D 吸濕珠既貨,你想買其他野都冇

我依家盒入面用緊果 D 淨珠,係好耐之前第二間買,後尾黎呢左間買掛袋裝,發覺掛袋好似吸得快過放盒,不過我盒入面既珠係第二間買,盒同袋放既地方又唔同,考究唔到係咪之前果間買 D 珠係咪差 D

【我剁手都要买的宝贝(包邮9袋装除湿桶补充包重复使用吸湿盒衣柜橱柜干燥剂吸湿剂除湿),快来和我一起瓜分红包】,复制这条信息¥vsGr02CPFN2¥后打开(emoji)手机淘宝(emoji)

公爵府

tensi819 發表於 17-8-14 22:15
我d盒係夾硬隊喺d雜物上,不過我全屋得2人,果組大櫃我老公又唔會開,我自己又識就住,所以都叫Ok:sweatin ...
唔知你買左未 , 趕唔趕得切 , 啱啱見到呢間抽濕袋 16.9 / 10包 , 經一淘買可以返現集分寶 4.25 , 等如 12.65 / 10包 , 我買左 20包
https://detail.tmall.com/item.htm?id=549510581693&spm=a1z09.2.0.0.2ed6e797S5Dpg1&_u=mgdd83h06fd

子爵府

我都係用掛袋啊!$15都唔使有10個!但係10個都重2.5kg, 打埋運費落去都幾貴!

公爵府

旦仔 發表於 17-8-22 21:03
我都係用掛袋啊!$15都唔使有10個!但係10個都重2.5kg, 打埋運費落去都幾貴!
...
呢 D 野件貨就平運費就貴 , 要計清楚覺得濟得過先好買 , 我冇喺香港搵過抽濕掛袋 , 唔知香港賣幾錢 !?
掛袋真係抽得幾快 , 又唔洗搵位擺 , 暫時都係會繼續用佢

公爵府

tensi819 發表於 17-8-14 18:53
其實我d衫櫃桶110%爆,所以完全無位放吸濕,衣櫃都好爆,但都叫做放到d吸濕盒,咁遲d淘呢d袋試下先 ...

搵到吸濕盒放面張紙,其實紙左用完既吸濕袋張紙就得,紙巾抹乾淨,較剪剪一剪就得,大細啱啱好,原來自己蠢左咁耐

珍珠宮

畀面勳章

MiuMiuLi 發表於 17-9-3 19:32
搵到吸濕盒放面張紙,其實紙左用完既吸濕袋張紙就得,紙巾抹乾淨,較剪剪一剪就得,大細啱啱好,原來自己 ...

原來吸濕袋入面有紙㗎?
我仲未淘呀,因我仲有幾pack吸濕盒存貨

公爵府

tensi819 發表於 17-9-4 22:54
原來吸濕袋入面有紙㗎?
我仲未淘呀,因我仲有幾pack吸濕盒存貨
...

唔係入面,個袋上層放珠個位正面係膠,背面係紙用黎比濕氣走入去,我換袋果陣突然諗起,我剪左張紙放落舊盒面咪得囉,剪完對一對位啱啱好,張紙正方形,剪減個對角就攪掂,呢 D 紙應該係單向,水氣入到去但出唔返黎,我估 D 舊盒應該會好抽過以前

首頁

尾頁

跳至