夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

大宅

各位...吾知你地同老公响情人節點慶祝呢?

吾...我想問下你地意見呀~

因為我諗吾到送咩禮物比老公好喎...

吾知各位會吾會送禮物比老公或老婆呢?

別墅

原帖由 小蛇 於 09-2-5 23:52 發表

吾知各位會吾會送禮物比老公或老婆呢? ...

哈....
我老公唔會再送花...
因為佢知我一定會話佢嘥$...
我地個日唔會出街...
因為星期六人多d嘢食又貴...
可能留在家中打边爐la...

珍珠宮

一直都以為...男人唔鍾意收唔實際既禮物....
點知...原來唔係既...已經買左件衫比佢...
依家諗緊..係唔係要另外多買一份呢..?
又買咩好呢....?

別墅

可能會o係屋k煮餐好d既食下啦

大宅

哈哈~
吾...我覺得...結左婚都要KEEP住拍拖的感覺~

所以...先諗住送神秘禮物比佢...不過...
又吾知送咩好~

XBOX會吾會吾係咁好呢?

大宅

我諗住送樣關於咖啡既嘢俾老公 (因為老公係一個標準咖啡迷..) + 同老公2人世界去慢慢嘆餐lunch + dinner (希望佢唔會見到呢個post啦, 因為plan住俾surprise佢)

子爵府

認識瑞士牛牛第四回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 15週年勳章

我舊年去左愉景灣...今年都會去...因為個環境好浪漫景靚有沙灘有煙花睇...可以打電話去果度D餐廳BOOK 情人節晚餐

http://www.dbay.com.hk/icms2/template?series=25&article=3498

餐廳電話
http://www.ddeck.com.hk/chi/home.htm

伯爵府

我會同男友, 和我家人1齊食韓國bbq.

大宅

原帖由 blythe_baby 於 09-2-7 07:43 發表
我舊年去左愉景灣...今年都會去...因為個環境好浪漫景靚有沙灘有煙花睇...可以打電話去果度D餐廳BOOK 情人節晚餐

http://www.dbay.com.hk/icms2/template?series=25&article=3498

餐廳電話
http://www.ddeck.com.h ...

我有個同事打去BOOK...好似已經FULL咯~~~
老公就BOOK左同我食BUFFET LAW~

大宅

我個佬係悶人一個,結婚後從來只有我主動提出,如果唔係佢會當普通日子過,每年問佢時都係話結左婚就唔係情人喎,等結婚週年先啦。

男爵府

原帖由 小蛇 於 09-2-5 03:52 PM 發表

吾知各位會吾會送禮物比老公或老婆呢? ...

唔知啊~ 一路以來慶祝乜乜物物都係老公計劃既,我只係坐享其成!

大宅

禮物我真系唔知買咩好,但我會煮牛排西餐俾我老公食
你既健康就系父母ge快樂

大宅

好媽媽勳章

情人節~~~老公只會答我情人節係比情人慶祝架! 而今年我更加唔需諗la...我同c6 吵架中. 唔好話情人節...自從結婚後...我已無左情人節...聖誕節...就算 生日及結婚記念日都係 食餐飯咋...禮物都無份...算la

男爵府

好媽媽勳章 BK Milk勳章

我識老公五年,年年都係m記

子爵府

原帖由 blythe_baby 於 09-2-7 07:43 發表

餐廳電話
http://www.ddeck.com.h ...
how much ?

大宅

我一早買左幾件衫比佢,前天忍唔住提早送左比佢,今日佢無端端同我講出去買野,我問佢買咩佢唔講,出到去原來係買鑽石介子,佢叫我自己揀,本來佢想自己買,但驚買左我唔鍾意所以叫我揀,我買左隻兩卡 ,好開心.
情人節個日唔知佢安排去邊,通常佢會攪掂哂,不過就一定3人行(同埋個女).

伯爵府

will go to Sai Kung for seafood, but will not make booking.

bought him a vintage watch and considering to buy myself a watch too (to be paid by myself :( )

子爵府

原帖由 BBR 於 09-2-9 00:07 發表
我一早買左幾件衫比佢,前天忍唔住提早送左比佢,今日佢無端端同我講出去買野,我問佢買咩佢唔講,出到去原來係買鑽石介子,佢叫我自己揀,本來佢想自己買,但驚買左我唔鍾意所以叫我揀,我買左隻兩卡 ,好開心.
情人 ...

兩卡咪好大粒鑽石囉

大宅

the buffet is too expensive! i dont think is worth it expecially we have to bring my daughters around. Wasting money and not romantic, what should we do??
原帖由 虫虫主人 於 09-2-9 17:55 發表

兩卡咪好大粒鑽石囉

伯爵府

通常情人節都冇咩特別點慶祝, 今年我 book 咗美麗華商場果間 todai lunch buffet, 佢哋冇話因情人節加價, d 嘢又好食, 阿囡四歲又唔駛 $$, 上次阿囡去食, 樣樣都話好味, 仲有頭食到尾... 三個人食埋單唔駛 $400, 食完仲有大把時間去玩... 諗住之後去山頂 / 赤柱行吓

首頁

尾頁

跳至