爸爸專區

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

各位可否請較你們
我老公架福特van 新車落地第4日,琴日喺隧道跪低,跟住去check 話engine 壞左,真係火都黎
sales 同我老公講話同上面傾可唔可以換過個engine

我諗, 唔單止engine, 我係咪應該要全架車brand new 換比我? 新車唔係過晒QC 點解會咁? 我今日晏d 同我老公換過sales, 請問大家我要點同地講? 有無咩保障我?有冇人補類似經驗。。。。謝謝。。。。。

大宅

無可能換部新車比你

複式洋房

dicky826 發表於 17-8-22 10:00
無可能換部新車比你

我諗買電話7日內有問題都全新換,整指甲幾日內奔左都再整過。。 宜家講緊部車都無我換新

大宅

畀面勳章 BK Milk勳章

luckyking 發表於 17-8-22 08:13
各位可否請較你們
我老公架福特van 新車落地第4日,琴日喺隧道跪低,跟住去check 話engine 壞左,真係火都 ...

一係去消費者委員會,再搵公証行証明唔係因為司機駕駛不當已引至損壞

゜:。*。  ゜:。*。★  (o^∇^o)  開開心心過每一天  (≧∇≦)  ♪  ☆ ゜:。*。゜:。*。

複式洋房

lukahon 發表於 17-8-22 11:00
一係去消費者委員會,再搵公証行証明唔係因為司機駕駛不當已引至損壞

謝謝你提議,我去同佢哋傾睇下點再諗呢步

大宅

回覆樓主:

call 蘋果曰報訪問啦

別墅

回覆樓主:

transit?

大宅

回覆樓主:

講真,佢咁快主動話換engine,已算好好,如果佢肯喺維修期間免費借架van,我會俾佢換engone算數

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

回覆樓主

其實換engine 我都覺得好難接受,買架新車當然係想係perfect condition ...

不過睇怕佢地好難會換車,如果真係唔肯換,唯有R 佢地多d free service, eg 包幾年維修保養。

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

luckyking 發表於 17-8-22 08:13
各位可否請較你們
我老公架福特van 新車落地第4日,琴日喺隧道跪低,跟住去check 話engine 壞左,真係火都 ...
呢的情況真係非常小,因引擎都運行左一個時間先裝落部車度,可能上唔到機油.

大宅

luckyking 發表於 17-8-22 10:45
我諗買電話7日內有問題都全新換,整指甲幾日內奔左都再整過。。 宜家講緊部車都無我換新
...

應該冇可能換過部新車比你

買新車唔同買電話,咁如果你買層新樓,收樓後發現天花漏水窗台又滲水等問題,發展商會唔會換第二個單位比你吖?

佢肯同你換engine已經算係咁架喇

首頁

尾頁

跳至