自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

由上年5月開始, 屋企人唔知點解覺得頭皮痕, 初時只係痕及多頭皮, 慢慢變得頭皮愈來愈厚, 一抓仲會連頭髮甩出嚟。上BK見大家介紹既方法, 試咗好多隻洗頭水, 都係時好時壞。

終於在9月時份, 帶佢去尖咀以中藥療法既診所都睇, 用鹽水沖頭嚟去死皮, 然後再用中藥直接搽頭。情況有所改善, 但一停耐啲先去做療程, 頭皮又再增生番。上網搵成因及治療方法, 話免疫力差先會病起。於是再配合食中藥調理身體, 反反覆覆加做頭部療程, 用咗一大筆錢。

但眼見有些成效, 冇理由放棄, 唯有繼續做療程。搞足8個月, 情況依舊係要依賴做療程, 介口, 食中藥。喺呢個時候, 朋友介紹一隻vitamin, 話可以增強免疫力, 於是又洗$1100去買3樽嚟試吓。初時, 屋企人飲了一星期, 只覺精神好啲, 排便好咗, 冇大反應。繼續飲了一個月, 之前既月經不調, 兩三個月先嚟一次, 變返正常。頭皮亦變得冇咁乾, 冇咁多頭皮。她持續飲了3個月, 期間亦有去做療程, 但由一星期一次, 變兩星期一次, 再變三星期一次, 而且再不用搽中藥了, 改做生髮療程, 因為之前勁甩頭髮。

同朋友傾返, 原來佢係因濕疹而飲, 又係飲咗後少了番發, 冇再痕到瞓唔到。所以, 屋企人現在當普通Vitamin咁繼續飲, 增強了免疫力, 少咗病痛之外, 主要困擾了差唔多一年嘅頭皮問題, 終於好番曬喇!

ada0707    發表於 17-8-22 21:00

男爵府

KimB 發表於 17-8-22 18:47
由上年5月開始, 屋企人唔知點解覺得頭皮痕, 初時只係痕及多頭皮, 慢慢變得頭皮愈來愈厚, 一抓仲會連頭髮甩 ...

可以Pm俾我知嗎?

寶石宮

開心吸收勳章 hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

由上年5月開始, 屋企人唔知點解覺得頭皮痕, 初時只係痕及多頭皮, 慢慢變得頭皮愈來愈厚, 一抓仲會連頭髮甩 ...

乜嘢vit 咁貴?

伯爵府

2018復活節勳章 育兒性格勳章 畀面勳章 hashtag影視迷勳章

回覆樓主:

咁似買廣告既

:-) :hammer: :verycold: :chair: :sm:

公爵府

kittyChing 發表於 17-8-22 20:21
咁似買廣告既

瑪瑙宮

減齡達人勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 春季勳章 炎夏勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

講到懶神秘,,然後要妳pm佢地問....我覺得廣告feel多

男爵府

我唔係買廣告。自己只係普通用家,都係上網訂購only。

唔講名,只係唔知講唔講得,因為成日見到有post俾版主close咗。同埋今次出post,純粹係見過bk有人都有同樣問題,所以分享自身經歷而已。

不喜勿插!

水晶宮

回覆樓主:

會唔會壓力造成?

男爵府

KimB 發表於 17-8-22 21:22

唔講名,只係唔知講唔講得,因為成日見到有post俾版 ...

咩vit咁勁?

伯爵府

2018復活節勳章 畀面勳章

Ginhc 發表於 17-8-22 21:35
咩vit咁勁?

同問

大宅

回覆樓主:

講嚟聽下

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

子爵府

可告知係咩維他命嗎?

侯爵府

KimB 發表於 17-8-22 21:22

唔講名,只係唔知講唔講得,因為成日見到有post俾版 ...

係咪iherb有得訂?

純分享,比個名出黎,等大家知道下,或者有用家都食過話好呢,你叫人pm,個個都出post叫你pm,仲無「閱讀性」,更加快被版主close

禁止訪問

禁止訪問

公爵府

又係核酸呀

禁止訪問

男爵府

隻vitamin 叫 vital red,有興趣的,自己可上網search吓。

睇完就知唔係咩傳銷,唔係買廣告,因為我都係人哋介紹,然後自己上官網訂返嚟試吓。

大家唔信,可以睇完就算。只是個人分享,不喜勿插。

男爵府

回覆樓主

咁似傳銷

首頁

尾頁

跳至