夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

大宅

我有時都會諗點解我當初會嫁比佢,拍拖及結婚初期鬧交當食生菜,佢令我成日唔開心/喊/傷害自己,我覺得佢唔珍惜我,對住其他人佢會好溫柔/好聲好氣,但對住我就成日嫌我煩!係佢生命入面,我覺得佢既工作/同事先係放第一位!佢本身已經spend好多時間工作,返到屋企都係90%時間係覆同事/客msg ! 佢覺得佢搵錢係想比好生活我地,但我想要一個錫我關心我陪我既老公,小朋友想要一個會陪佢錫佢而唔係由朝到晚拎住電話不停禁唔理佢地既爸爸!

如果唔係有小朋友,我相信我一早已經離開左佢,我有時真係好厭倦做一個好媽媽,我都好想放肆自己,搵返自己既生活

慶幸我有一份我自己好鍾意的工作!

如果再重來,我未必會選擇呢個老公!

男爵府

畀面勳章

回覆樓主:

我依家好後悔嫁咗比老公! 婚前婚後都郁手, 奶奶又唔鍾意自己, 成日喺我個女面前講我壞話, 個老公又成日唔陪小朋友, 真係同單親無分別! 如果唔係有對仔女真係走咗十世!

複式洋房

karenball 發表於 17-8-24 23:07
我依家好後悔嫁咗比老公! 婚前婚後都郁手, 奶奶又唔鍾意自己, 成日喺我個女面前講我壞話, 個老公又成日唔陪 ...

郁手你都可以忍,好似中左降頭咁

別墅

回覆樓主

我好似搵到自己既影子
感同身受呀

男爵府

畀面勳章

hoyimhung 發表於 17-8-25 00:43
郁手你都可以忍,好似中左降頭咁

因為有對仔女所以我忍佢!但我同自己講過再有下一次我一定一定會離婚!

大宅

好後悔,唉,有大仔依家仲要陀住個細,
成日為小事而嘈,永遠唔聽人講,永遠嘈交都係話我錯,
但唔會去檢討自己~唔幫手湊小朋友,我即使我大住肚都唔會幫手,
小事嘈交可以講晒粗口,離家出走,成晚唔返黎都唔交代,
第二日扮冇事走返黎~但繼續唔會理你,
陪仔永遠都玩電話,叫佢做野永遠都要叫10聲先願做,
其實真係覺得相處唔到,好想離婚~
我真係諗2個仔有個咁既老豆,唔會理佢地,
唔會花時間心機去陪佢地,係咁既環境成長,真係比單親好咩?

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 開心吸收勳章

如果可以再重來,我一定唔會選擇宜家個老公!嫁呢個老公系我一生人最失敗最後悔既事。

男爵府

我唔講得後悔同佢一齊, 同佢結婚。因我老公始終曾係我最深愛的人。

但是, 我真係好惋惜佢真係在我生了小朋友後, 不懂珍惜我,經常用說話貾低我,
但落我, 有錯, 就一定是我錯。

我現在只想, 無論如何都要帶到小朋友去小一後, 真是再好好想自己日後的路, 唔想每日在恐懼下生活。

大宅

scytsin 發表於 17-8-24 23:00
我有時都會諗點解我當初會嫁比佢,拍拖及結婚初期鬧交當食生菜,佢令我成日唔開心/喊/傷害自己,我覺得佢唔 ...

可否放下一切去放下假, 做自己喜歡的事, 去旅行, 放鬆下, 做自己?

禁止訪問

大宅

以上各位, 不能同意更多...好想放生自己, 但小朋友如何处理??

大宅

jojopiggg 發表於 17-8-25 14:46
樓主, 你老公比好多家用?
負責供樓?

無比家用,但屋企大部份支由佢負責,我都要返工要搵錢,返到黎仲要照顧小朋友,佢搵錢比我多,佢大部份時間都係工作,返到黎叫佢陪下小朋友佢會坐隔離用電話,一係比佢地睇電視

試過因爲用電話問題同佢嘈過好多次,到依家我都費事出聲

我覺得佢對同事比對我好,可能佢覺得我唔會走

男爵府

yuyueng 發表於 17-8-25 13:53
如果可以再重來,我一定唔會選擇宜家個老公!嫁呢個老公系我一生人最失敗最後悔既事。

...

同感!!好後悔…………

男爵府

我有時都會諗點解我當初會嫁比佢,拍拖及結婚初期鬧交當食生菜,佢令我成日唔開心/喊/傷害自己,我覺得佢唔 ...

家下好多人都係因為小朋友嘅原因冇離婚,你C6都係忙工事,有D人出去滾就最衰

大宅

yuyueng 發表於 17-8-25 13:53

...

呢個完全係我嘅心聲

禁止訪問

禁止訪問

大宅

我有後悔,如果我冇小朋友,我諗我離左婚好耐...

我成日同自己講,小朋友要有健康嘅家庭先可以健康地成長...

不過真係好辛苦....

別墅

回覆樓主

我極後悔嫁左比個賤精

別墅

瞓得好勳章

回覆樓主

後悔

首頁

尾頁

跳至