美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

想買Yumei胭脂, 卓悅買$96, 好似好貴, D同事成日話胭脂好平, $30-40, 唔知係邊到買到比較平?
因其實好少機會化妝, 所以唔想買咁貴
Thank you!!

民房

muji-$48一盒,d色都好靚,而且起碼有牌子先
又或者可以買d無牌子的,十幾二十就有一盒
可以去卓悅睇下

大宅

dodo啦,都ok架,幾十蚊

複式洋房

Milani。
是平价nars来的。

水晶宮

熱血金章 至尊種植勳章 畀面勳章 2011精緻種植勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

去萬寧買mabeline, 平價大牌子, 點都好過唔知咩雜 o麥。

公爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 大廚勳章

原帖由 晴B媽 於 09-2-8 23:12 發表
去萬寧買mabeline, 平價大牌子, 點都好過唔知咩雜 o麥。

仲有MJ/canmake
我有一顆夜空中最閃耀的星星,我有一個墮入凡間的小天使,還有一個祇能容下我的宇宙。多謝恩賜

複式洋房

我用緊的是mabeline, 但好難上色, 塗好多下才見到有色, 但出到街後又好似太深色. (我係新手)
係卓悅個sales, 用Yumei一塗上我手便有色, 好似好易用. 唔知邊隻容易D handle?

複式洋房

請問易唔易上色的? 會唔會甩粉?

原帖由 makic 於 09-2-8 19:08 發表
可以去卓悅睇下

水晶宮

想問下呢隻邊到有得賣.tks
原帖由 mimicatmao 於 09-2-8 20:56 發表
Milani。
是平价nars来的。

複式洋房

我都係用開 muji, 唔貴, 而且都叫做有牌子, 用得放心d. 如果你唔係化濃妝, 用佢就啱 , 淡淡地, 都ok, 我用開閃果隻, 淡粉橙色, 閃閃地. 得幾隻色, 唔會唔知揀咩色好

do do 我都用過, 一個樽仔咁印響面, 但係可能印得唔均勻, 都要再用掃, 價錢都唔貴

原帖由 makic 於 09-2-8 19:08 發表
可以去卓悅睇下

複式洋房

Maxfactor creamy blush at HK$68!

複式洋房

我就係想淡淡地, 粉紅色, 可以買來試下, 易唔易上色的, 會唔會有碎粉掉下來的?

原帖由 naleilei 於 09-2-9 10:50 發表
我都係用開 muji, 唔貴, 而且都叫做有牌子, 用得放心d. 如果你唔係化濃妝, 用佢就啱 , 淡淡地, 都ok, 我用開閃果隻, 淡粉橙色, 閃閃地. 得幾隻色, 唔會唔知揀咩色好

do do 我都用過, 一個樽仔咁印響面, 但係可能印 ...

複式洋房

Thank you 大家回覆

水晶宮

熱血金章 至尊種植勳章 畀面勳章 2011精緻種植勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

原帖由 柚子蜜 於 09-2-9 09:25 發表
我用緊的是mabeline, 但好難上色, 塗好多下才見到有色, 但出到街後又好似太深色. (我係新手)
係卓悅個sales, 用Yumei一塗上我手便有色, 好似好易用. 唔知邊隻容易D handle? ...

如果化妝時, 燈光是用 "黃燈" 或者 "射燈" ,又或光線不足的情況, 就會有以上你說的問題, 光線會影響視覺效果。

民房

卓悅有好多choice.
見到有啲 $ 2x 但都幾上色.
另外,有好多人都推薦canmake

複式洋房

其實佢d 色係唔深色ge, 真係淡妝先啱用. 你係要掃幾下先覺得淡淡地(唔知係咪我隻色淡), 不過唔覺有色果時都已經見到閃閃地, 但係就絕對唔會好似你所講咁, 出到街就好深色, 屋企化就唔覺lor.
我用緊 RK A 呢隻色, 閃得黎唔怕跨張. 可以去試下邊隻色啱你.

反而 do do 果隻就會好易重手左, 而且唔均勻.
原帖由 柚子蜜 於 09-2-10 14:49 發表
我就係想淡淡地, 粉紅色, 可以買來試下, 易唔易上色的, 會唔會有碎粉掉下來的?

公爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 大廚勳章

原帖由 柚子蜜 於 09-2-9 09:25 發表
係卓悅個sales, 用Yumei一塗上我手便有色, 好似好易用. 唔知邊隻容易D handle? ...

化妝品試係手同試上面係兩回事黎架
我有一顆夜空中最閃耀的星星,我有一個墮入凡間的小天使,還有一個祇能容下我的宇宙。多謝恩賜

複式洋房

我d fd 都係咁講, 但邊有人敢塗上面!
有d雜牌, 比較平, 又無tester喎!

原帖由 M&A Mom 於 09-2-10 18:44 發表

化妝品試係手同試上面係兩回事黎架

複式洋房

Canmake 係邊到買的? 幾錢?

男爵府

muji係邊到買? 幾錢?

原帖由 naleilei 於 09-2-9 10:50 發表

do do 我都用過, 一個樽仔咁印響面, 但係可能印 ...

首頁

尾頁

跳至