夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

大宅

真係好HURT,,好希望係我聽錯

話說剛才我同BB沖緊涼
老公同太奶奶談論緊點解食咁多野都仲咁瘦呢個問題
我太奶奶就話我老公唔夠訓所以先咁瘦啦..
好喇,,講講下無端端講返我老公以前細個響大陸果陣既事
詳細係點我唔清楚啦..
我太奶奶話以前我老公試過同D男仔女仔FD訓埋同一張床...(我聽過我62講過)
之後太奶奶就話我老公"咩原因同之前個女朋友分手呢?"..我聽到呢句想聽埋落去..但比我老公截住左
我聽到老公同太奶奶講唔好再講喇.
點知我太奶奶仲想講落去..我又聽到我老公好細聲同太奶奶講.."仲講..唔好講呀"
之後太奶奶先收聲..
我HURT既原因係..我老公明明拍拖時同我講過佢未拍過拖..點解要呃我..我同佢一齊根本唔會介意佢有冇拍過拖..其實之前聽我62講佢同D男仔女仔訓埋一齊
我已經有諗過我老公係咪處..但其實佢係咪處真係對我地段感情一D影響都冇..只係我驚佢又係呃我..因為佢同我行埋既時候..佢話佢係第一次..但佢做出呢種行為令我好懷疑佢..我依家應該點做..扮聽唔到太奶奶講既野好..定係直接問我老公好

大宅

直接問佢

其實佢當初可能唔想你傷心先呃你

大宅

但佢當初如果直接同我講佢有拍過拖
我唔會嬲嫁喎..
為咩要呃我呢

大宅

可能因為唔想你傷心

講得拍過拖, 可能你又想知佢仲係咪處; 如果唔係, 你又可能想知details, 個女人係點, 以前係咪好愛佢; 如果你知多d, 你又可能唔開心. 只係唔想你傷心所以唔講

我唔知係咪, 我係男人, 所以我估你老公係咁

講真, 最重要係佢而家愛你

當然我覺得兩公婆應該坦白, 不過另外好重要係你要嘗試明白佢既處境

子爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

係我都會直接問佢囉!
可能佢唔係有心唔想同你講,只係唔知點同你講0即!唔好諗咁多,直接問佢有個答案都好呢!

男爵府

原帖由 emma_lws 於 09-2-8 17:50 發表
真係好HURT,,好希望係我聽錯

話說剛才我同BB沖緊涼
老公同太奶奶談論緊點解食咁多野都仲咁瘦呢個問題
我太奶奶就話我老公唔夠訓所以先咁瘦啦..
好喇,,講講下無端端講返我老公以前細個響大陸果陣既事
詳細係點我唔清 ...

都話係過左 4 年既野囉..好心啦..個老公在乎你先話大話姐...女人呀女人..知足..做人會開心好多架..可必雞蛋內 find 骨頭呢!

珍珠宮

這是你的初戀嗎?

你會否向他暗示過你希望他和你談戀愛也是他的初戀呢?

我覺得正常男人好小會咁樣隱瞞囉!呢個時代, 拍過幾次拖, 唔係處男/女, 同過以前既男/女朋友上過床, 真係通街都係架喎!
好好過每一天......

大宅

好媽媽勳章 醒目開學勳章

其實我覺得唔問好過問, 何必為左d過左去既事黎唔開心.

我老公同我一齊之前都有好多過去, 我都無問, let the past be the past.

侯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

俾我就聽咗就算
已經過去哂
如果件事對而家嘅婚姻一D都冇影響
做乜搵嘢嚟煩呢
唔好因為過去咗嘅事影響而家同未來
放低自己,尊重別人
提升內蘊,不為別人為自己

王國長老

王國長老

每個人都有過去, 以前佢又未識妳, 做過d乜都係佢自己既事。 最重要係佢同妳一齊之後一心一意對妳。

如果係我我唔會問, 尤其是如果當年既事佢都唔想提, 我唔會勉強佢, 一d佢自己都唔想記得事, 無謂觸動佢痛處。

如果妳追問, 佢可能會覺得煩惱, 以前唔識諗做錯, 而家好似要招供咁, 但呢d係佢私隱, 佢一定反感。

如果妳唔追問, 佢會知道老婆支持佢同信任佢, 可能會更愛妳。
我唔係經常上BK, 想搵我嘅朋友請email: [email protected]

水晶宮

好媽媽勳章 畀面勳章

過去的已過去
冇謂傷感情

禁止訪問

好媽媽勳章

男爵府

原帖由 emma_lws 於 09-2-8 18:17 發表
但佢當初如果直接同我講佢有拍過拖
我唔會嬲嫁喎..
為咩要呃我呢

樓主究竟係咪真真唔介意呀????? 唔介意嘅話又無理由出 post 格.....問清楚啦...問清楚自己先啦 ?

我就覺得你 honey 知你實介意, 所以當初唔同你講真囉....你而加問佢...有定無..? 唔駛啦, 你叫佢點答你好呢..?

別墅

我會直接問佢,因為我好奇,
但至於佢最後係咪講大話都好,
已經唔重要,最重要既係,
佢愛你所以同你結婚。

珍珠宮

好媽媽勳章

我會聽完就算數 ..
唔會去問 .. 問左咁又點 ?
都過左去啦 ..
佢講唔講都唔會影響你地段感情掛 ?
其實講真 .. 佢有無拍過拖都唔重要啦 ..
仲要知答案黎做乜 ..
最重要係佢而家同你1齊嘛*

子爵府

2018復活節勳章 大廚勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 BK Milk勳章 親子王國15週年勳章

If you feel unhappy, you must ask him directly.

男爵府

畀面勳章

過去la...問嚟做咩???

複式洋房

原帖由 emma_lws 於 09-2-8 17:50 發表
...
之後太奶奶就話我老公"咩原因同之前個女朋友分手呢?"
...

好大好大問題, 做乜你太奶奶會咁問? 佢好唔滿意你咩?
比我聽到呢句唔火起就有鬼, 孫(曾孫?)都同你生埋你問我老公做乜同佢上一個分手? 你無野嗎老閔婆?

民房

兩公婆應該要坦白, 直接問佢, 點解當初要咁樣同你講, 但問的時間不要太認真, 當普通傾計咁, 如果佢真係唔想講咪算囉! 但起碼比佢知道你已經知道少少, 亦可以比佢知你已經知佢當年是講過大話呃你.
真係唔明, 拍過拖有咩問題呢? 上過床又有咩問題呢? 點解唔可以坦白同你講呀?

別墅

都過左咁耐,話問係舊{屎}仲攞出嚟講乜丫!唔好花時間去嬲d唔值得o既事!

首頁

尾頁

跳至