跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 開心吸收勳章 畀面勳章

我個女 8 個半月大都仲未出過一隻牙仔, 正唔正常架? 見你地多數都話 bb 已經出左牙所以我好擔心.
生活在花旗國一年有 300 天陽光普照的城巿裡

複式洋房

回覆 # 的文章

唔好擔心住,健康院6-10個月出都係正常,我BB一樣8個幾月,但都未出牙仔呀

禁止訪問

琥珀宮

好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

我個囡都係八個半月大啦, 都未出過一隻牙仔 !

原帖由 usbaby 於 09-2-8 20:21 發表
我個女 8 個半月大都仲未出過一隻牙仔, 正唔正常架? 見你地多數都話 bb 已經出左牙所以我好擔心.

禁止發言

回覆 # 的文章

禁止發言

回覆 # 的文章

子爵府

唔使擔心,我個仔都係過左8個半月多d先出咋,之前仲要完全冇症狀出牙ga,口水又冇多到,突然間就出左喇。

bibichu
我從未見到天生冇牙既人,只會有甩牙既人,你放心啦。

琴日去bb展,爬行比賽同team有個bb女大譽承1個月,但有8隻牙仔,不過我見到佢有一隻牙已經有d黑色嘢響上面喇,唔知係咪蛀牙添呀。遲出有遲出既好,老人家話會齊d,同埋又唔使咁快擔心佢會有蛀牙。

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

剛9個月,都未出牙

大宅

回覆 # 的文章

我個女仲係無牙妹呀!!!

尋日我都有去bb展, 但好晏先到會場(4點幾)第一時間就緊係走去報名爬行比賽(在攞佢果張cert咋!!) 不過結果....足9條街(包尾)

大宅

回覆 # 的文章

我個女仲係無牙妹呀!!!

尋日我都有去bb展, 但好晏先到會場(4點幾)第一時間就緊係走去報名爬行比賽(在攞佢果張cert咋!!) 不過結果....輸足9條街(包尾)

複式洋房

阿仔8個月23日, 今朝出左第一隻牙la!
阿女就係咁流口水, 但仲未出.

大宅

係呀! 其實越遲出牙越好, 因為太早出牙, 根本D牙都未develop好, 會比較差. 我朋友個女女10個星期已經出咗兩隻牙, 依家歲半, 明顯地嗰兩隻牙比其他牙細D

珍珠宮

多謝各位既答覆, 咁我都冇咁擔心, 事緣上個月我仲係香港時有晚出街食飯, 見隔離枱個 BB 食緊大人既食物, 我多口問人地媽咪佢 BB 幾大, 佢話 10 個月大但已經有 9 隻牙仔, 出第一隻時係 3 個月大, 所以我以為現今既 BB 都係咁早熟咁早出牙, 8 個半月都未出係唔正常, 所以先咁驚.

大宅

咿~
我個仔5個幾月開始出牙,6個月到出下面兩隻門牙,跟住一路"牛"上面果兩隻,到而家8個幾月,其中一隻出左一半,另外果隻出左少少......
我ma都話太早出唔好,但係都無得控制,我大仔果時都係6個月開始出牙,仲要出得好快,一隻跟住一隻.....細仔算出得慢,牛左個幾月先出到........

珍珠宮

原帖由 mamaSTONE 於 09-2-14 21:22 發表
咿~
我個仔5個幾月開始出牙,6個月到出下面兩隻門牙,跟住一路"牛"上面果兩隻,到而家8個幾月,其中一隻出左一半,另外果隻出左少少......
我ma都話太早出唔好,但係都無得控制,我大仔果時都係6個月開始出牙,仲要出得好快, ...

我個女 11 號嗰日終於都出左牙仔, 我係幫佢洗口仔佢咬住我手指好痛, 我感覺到下排牙肉有 d 硬野, 打開嚟睇見到爆左出嚟, 今日見到隔離隻都預備出啦.

大宅

原帖由 usbaby 於 09-2-16 05:31 PM 發表

我個女 11 號嗰日終於都出左牙仔, 我係幫佢洗口仔佢咬住我手指好痛, 我感覺到下排牙肉有 d 硬野, 打開嚟睇見到爆左出嚟, 今日見到隔離隻都預備出啦. ...

usbaby
你女女係唔係仲食緊人奶呀?

首頁

尾頁

跳至