跳至

首頁

尾頁

男爵府

原帖由 evitalcm 於 09-2-9 16:07 發表
我其實都怕我小朋友跟唔上小一, 不過可能係我太過緊張. 希望我幫佢選擇冇錯 ! 佢會有一個開心,快樂o既小學生涯 ! 我依家每次經過新校都會望o下外觀 ! 真係好靚 ! ...

我估唔會啦 !
我有個鄰居的小朋友今年上小一都派左這間小學
有一個26個英文字母, 1-10的數字都講唔哂 (6, 9都倒轉讀)的小朋友打底呢 !

男爵府

原帖由 cc0524 於 09-2-10 15:00 發表
會唔會誇張左 D 呢?? 定係個小朋友係學習上有問題??

我一d都無誇張,重可以講修飾左..約大半年前我問他門牌上的號碼,他都唔識讀呀 !c咪
我聽到他媽媽講派左這間小學都出奇, 咁樣都派到 !真係勁好彩 ! 
我估應該係家長問題k1-k2,都唔教小朋友做功課
呀媽大陸落來什麼都唔識, 老豆懶得埋..到k3先開始見他們教 !

男爵府

原帖由 cc0524 於 09-2-10 15:26 發表
其實會唔會係學習上真係出左問題??? 照計家長唔識教, 學校無理由都無教羅!!

派到邊間學校都真係好講彩數既!!

我估唔係啦 ! 學校教左唔溫都無用啦 !
經我地D人這大半年經常性問1-10的數字他都開始識啦 !
現在只係26個英文字母未識哂 !
我覺得個小朋友唔蠢架 !

最好笑係小朋友唔識嘢 ! 同我地講他考第2喎 !
我即講你講邊間幼稚園, 我囡囡一定唔入讀
(他實際上係我媽的鄰居)

男爵府

原帖由 cc0524 於 09-2-10 15:52 發表
咁你知唔知道佢上左小一之後 d 成績點呀???

未讀小一呀 ! 今年09年9月先入讀小一

首頁

尾頁

跳至